Promo 5. sezonu
Napisano 23.10.2008 - |14:57|
Wiemy, że Faraday wróci na wyspę. I właśnie - gdzie on łazi w tych scenach?
O6 z gnatami sobie lata, nic konkretnego nie da się wywnioskować z tych ujęć pokazujących O6
I jeszcze: kto celuje do Johna? Kto trzyma kompas? Locke?
Czemu tak długo jeszcze trzeba czekać.
Napisano 23.10.2008 - |17:44|
A ogólnie to dużo hardkoru się szykuje. Śmieszne tylko to, że z głównych bohaterów od pierwszego sezonu to praktycznie tylko Sawyer i Locke zostali na wyspie. Reszta głównych to othersi (Juliet, Rysio) czy Freighetrsi (Fantastyczna Trójka). Wszyscy inni gdzieś wybyli pozostawiając na wyspie tylko jakieś leszcze jak Rose, Bernard, Steve lub Scott czy Craig...
Napisano 23.10.2008 - |18:00|
Napisano 23.10.2008 - |20:58|
Napisano 23.10.2008 - |21:17|
Zaznaczam od razu, że nie czytam spoilerów, ale trailer z chęcia zobaczyłem.
Wiemy, że Faraday wróci na wyspę. I właśnie - gdzie on łazi w tych scenach?Tu jakaś jaskinia, a potem wejście do jakiejś stacji? Wygląda jak Strzała albo... Swan! Otwiera gość w przebraniu takim jak miał Kelvin. Dziwne... Jeszcze dziwniejsze, że żółty samolot przemytników znowu sobie wisiał jak przed upadkiem. WTF?
Czyżby wyspa przeniosła się w przeszłość? Osobiście nie chciałem żeby wyspa oprócz miejsca zmieniła też czas, ale ciekawie sięto zapowiada.
O6 z gnatami sobie lata, nic konkretnego nie da się wywnioskować z tych ujęć pokazujących O6
I jeszcze: kto celuje do Johna? Kto trzyma kompas? Locke?
Czemu tak długo jeszcze trzeba czekać.
Ja tam Kelvina nie widzę natomiast w tej grocie są jakieś skamieliny.
Zentkel w styczniu, a promo jest na darkufo.
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 24.10.2008 - |06:37|
Koleś w żółtym kombinezonie wyszedł z bunkra - tylko jakiego? Znów mamy "Swana" na wyspie? Bo to na pewno nie są drzwi do "Strzały" - te były drewniane. Chyba, że w sezonie 2 znaleźliśmy jedynie jakieś "pomieszczenia pomocnicze" dla stacji "Strzała", a prawdziwą stację odkryjemy dopiero teraz. Jak widać z załogą w środku
Juliet odkopała jakiś właz do bunkra? WTF? Jeśli to byłby "Swan", to albo skoczyliśmy w czasie wstecz, albo... mamy alternatywną timeline. I dopiero teraz zacznie się jazda.
Najbardziej mnie zastanawia jedna rzecz - na samym początku scenek zapowiadających nowy sezon - Charlotte i Daniel - Rudej leci krew z nosa, tak jak Desowi przy "efektach ubocznych", jak Minkowskiemu, jak Horacemu w śnie Locka. Co tu jest grane?
Metalfish - chyba to Locke bierze ten kompas. Koleś w żółtym jest mniej więcej równy wzrostem Danowi, Kelvin był wyższy.
Napisano 24.10.2008 - |10:50|
Napisano 24.10.2008 - |11:24|
Czemu wszyscy wierzą tam w jakąś totalnie nielogiczną teorię, jakoby wyspa przeniosła się w czasie do tyłu. A właściwie nie wyspa, tylko ludzie na niej. Czemu to jest bez sensu to nie muszę chyba pisać?
Napisano 24.10.2008 - |11:41|
gośc mierzący do daniela z karabinu lub strzelby wychodzi ze swana, tym alternatywnym wejściem/wyjściem dla włazu...
teorie o wielowymiarowości coraz bardziej do mnie przemawiają a że już taki wątek gdzieś widziałem, postanowiłem trochę poszperać i znalazłem film cube 2 o sześcianie z pułapkami.
druga cześć filmu opowiada o hypercubie czyli czterowymiarowym sześcianie w którym istnieją różne ścieżki czasowe. polecam oglądnąć, mimo że produckja nie najwyższych lotów (reż. Andrzej Sekuła) to może pomóc w zrozumieniu tego co może wydarzyć się na wyspie.
motyw z kompasem pojawił się już w grze lost, w którą miałem nieprzyjemność grac. oczywiście trzyma go locke
świetnie się zapowiada kolejny sezon, cała szóstka zbiera się do powrotu na wyspę, sam jestem ciekawy w jaki sposób to zrobi. czy pomoże w tym kompas?
Napisano 24.10.2008 - |11:42|
Napisano 24.10.2008 - |13:29|
Idąc takim tokiem rozumowania, to ukazanie się UFO na wyspie może być również możliwe.Skoro zniknięcie wyspy w finale 4 sezonu było możliwe to tym bardziej cofnięcie się w czasie może byc prawdziwe.
Napisano 24.10.2008 - |16:29|
Idąc takim tokiem rozumowania, to ukazanie się UFO na wyspie może być również możliwe.
Nie zdziwiłbym się
A ja bym Kelvina tam nie wykluczał. Ocenianie po wzroście xD Nigdy nie widzieliśmy obu obok siebie.Poza tym Danil mógł stać wyżej, itp A drzwi Strzały nie były czasem metalowe? Bo pamiętam, że jak Ana Lucia czy ktoś tam pukał to był metaliczny pogłos.
P.S. Podobno takie tytuły pierwszych odcinków będą:
Napisano 27.10.2008 - |08:01|
Skok w czasie wstecz? Może tak, może nie, w każdym razie, w chwili gdy we f-forwardzie 04x03 dzwoni Szef Else, jest znów charakterystyczne przesunięcie o pół godziny. Czyli wygląda, że wyspa wróciła na swoje miejsce.
Równie dobrze obrót koła mógł spowodować otwarcie nowej alternatywnej timeline, w której nie było Czystki, a na wyspie dalej rządzi Dharma. A lot 815... rzeczywiście roztrzaskał się u wybrzeży Bali... I w tej rzeczywistości oni wszyscy muszą zginąć. Ewentualnie, że w chwili obecnej mieliśmy dwie timeline (pamiętacie ramki z 04x02?), a przekręcenie koła złączyło je w jedną.
Na wielu forach ludziki spekulują, że to nie "Swan" tylko drugie wejście do fałszywego bunkra "The Door" (jako nawiązanie do tego, co w trailerze mówi Sun - Otwórz drzwi). Ewentualnie, że zgodnie ze starymi spojlerami jeszcze z sezonu 4, "Orchid" jest duuużo większy niż widzieliśmy w finale i to jest kolejne wejście oprócz windy.
Jeśli miałabym stawiać na to, że koleś w żółtym to załoga ze "Swana", najprędzej jest to Radziński
Ma ktoś pomysł z kim w trailerze bije się Sayid? Z Desmondem? Czy to ktoś nowy?
Samolocik z trailera wygląda jak awionetka przemytników, ale to nie jest Beechcraft. W tym cały problem...
Ale się ludziom nudzi - porównują nawet i kompas
A jednak jest coś dziwnego w tym kompasie:
http://www.imagebam..../a3f6dd16596693
Wygląda, jakby zostały zamienione Północ (N) z Południem (S). Czyżby wskazówka, gdzie jesteśmy?
Najciekawsza koncepcja dot. trailera, jaką znalazłam: Jacob chciał przesunąć wyspę do przodu (przesunięcie do tyłu gwarantowałoby "powtórkę z rozrywki", czyli znów wizytę Keamy'ego, itd.), i być może tak się stało, ale jednocześnie coś spowodowało, że czas na wyspie się "zresetował". Czyli tak jak z królikiem w instruktarzu dla "Orchida" - chcieli go wysłać w przyszłość, ale jednocześnie kaseta zaczęła się cofać. Czyli w okresie od 1 stycznia 2005 (gdy Ben przekręcił kółko), do dnia, w którym Locke opuścił wyspę (2006 lub 2007) możemy mieć "przegląd" wszystkich zdarzeń z historii wyspy: czyli powinniśmy zobaczyć przybycie na wyspę "Black Rock" i ekipy Francuzki nie we f-backu, tylko "live"
Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 27.10.2008 - |15:01|
Napisano 27.10.2008 - |15:47|
A jednak jest coś dziwnego w tym kompasie:
http://www.imagebam..../a3f6dd16596693
Wygląda, jakby zostały zamienione Północ (N) z Południem (S). Czyżby wskazówka, gdzie jesteśmy?
jak dla mnie to on go trzyma do góry nogami (zarówno S jak i N są symetryczne względem osi ox), ale mogę się mylić..
bardziej ciekawi, mnie przynajmniej, ręka Johna. znów był królik na kolację?
Użytkownik Wicuch edytował ten post 27.10.2008 - |15:53|
Napisano 10.11.2008 - |14:39|
http://pl.youtube.co...h?v=SRM3PbsVRtc
W sumie podobny do pierwszego
Promo 5 sezonu super, chociaż niewiele z niego wynika. Dobrze, że Daniel wrócił na Wyspę.
E, czemu miałby się bić z Desem? To na pewno ktoś nowy, może jakiś kumpel tego faceta, którego Sayid zabił przed psychiatrykiem w finale. To chyba do niego strzela Hugo. Czyli, wynika z tego, że O6 byli w ogromnym niebezpieczeństwie, może nawet musieli uciekać na Wyspę. Kate zabiera Arona też w ogromnym pośpiechu. Ciekwe, jak wrócą na Wyspę i co tam zastaną.Ma ktoś pomysł z kim w trailerze bije się Sayid? Z Desmondem? Czy to ktoś nowy?
Napisano 21.11.2008 - |13:47|
Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.
Napisano 24.11.2008 - |12:45|
Mam jakieś dziwne wrażenie, że przynajmniej na wyspie zrobiła się alternatywna timeline. Z bunkra (Swan?) wyskakuje Radziński (lub Kelvin) w żółtym wdzianku, a jednocześnie na koniec trailera Juliet z Lockiem docierają do doliny, gdzie chyba powinny być Baraki. Których tam nie ma, są za to jakieś namioty. Nie ma też słynnego dźwiękowego płotka. Eko spalił wszystkie figurki, reszte Hobbit wyrzucił do wody, a Locke znów trzyma jedną w łapie? Przedtem Boone wspinał się do awionetki, teraz wspina się Locke (te same korzenie zwisające z klifu)? I zlatuje... Gdybyśmy skoczyli "wstecz", w czasy Dharmy (jak chcą niektórzy), to awionetki i figurek powinno nie być. A w dolinie powinny być Baraki, płot i pełno Dharmersów na wyspie.
Najbardziej zainteresowali mnie kolesie, co złapali Dana i Rudą. Nie wyglądają na Rdzennych, czyżby jakieś niedobitki Dharmy się uchowały w lesie? Choć i Francuzka też ubierała się w podobnym stylu jak oni...
I ten atak na obóz Rozbitków, płonące strzały?
W ogóle co mnie dziwi - na koniec serii 4 Łysol dołączył do Othersów. Teraz znów jest razem z Rozbitkami?
Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 24.11.2008 - |14:44|
Napisano 24.11.2008 - |18:09|
A płonące strzały są bez kitu dziwne :|
Z czasem też coś mi się niezgadza, a wogle to mam nadzieję, że żadnych masowych time-traveli nie będzie, a jak już będzie, to oby się to trzymało kupy bo to bardzo grząski temat :/
Napisano 24.11.2008 - |18:59|
Wyglada na to, ze teraz juz wszyscy sa razem.W ogóle co mnie dziwi - na koniec serii 4 Łysol dołączył do Othersów. Teraz znów jest razem z Rozbitkami?
Genesis
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »