Skocz do zawartości

Zdjęcie

H.I.M.Y.M. vs. The Big Bang Theory vs. Two and a Half Men

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Najlepszy sitcom z poniedziałkowych premier? (55 użytkowników oddało głos)

Najlepszy sitcom z poniedziałkowych premier?

1. How I Met Your Mother (31 głosów [67.39%])

Procent z głosów: 67.39%

2. The Big Bang Theory (5 głosów [10.87%])

Procent z głosów: 10.87%

3. Two and a Half Man (10 głosów [21.74%])

Procent z głosów: 21.74%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.05.2008 - |18:19|

Zauważam ostatnio tarcia i zdrową konkurencję pomiędzy tymi serialami którymi jesteśmy uraczani każdego wtorku. Ja przygodę rozpocząłem z himym i od razu od czasu Friendsów uznałem za najlepszy w tej kategorii serial. Pojawił się jednak głosy, od "prezesa" o powżnej konkurencji ze strony 2,5 man no i z dyskusji na forum istnieją głosy o wyżsości TBBT.

Każdy z uczestników ankiety na pewno oglądał każdy z seriali. Krótko o nich:
himym - grupa 30 latków bywalców pub'u spotykają się razem i przeprowadzjąc legendarne akcje - żenią się, szukają tej jedynej i po prostu podbijają Nowy Jork.
tbbt - grupa 25+ geek'ów zostaje uraczona nową sąsiadką która ma zupełnie inny pogląd na życie niż grupa naukowców ogarniętych manią sci-fi.
2,5man - dwóch 40-letnich braci z kilkunasto letnim dzieckiem uczestniczą w przygodach w których jeden z braci podbija kolejne dziewczyny w okolicy.

himym is my choice.

Użytkownik johnass edytował ten post 13.06.2010 - |21:41|

Log65: Happy camper

#2 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 06.05.2008 - |18:30|

Chociaz nie ogladam zbytnio 2,5 men (czasem jak wpadne do znajomych i to leci na ekranie to ogladne) jednek jestem pewien ze nie jest on lepszy oz TBBT.
Co do HIMYM to zauwazylem ze ostatnimi czasy serial zbacza z kategorii "komedie" do kategorii "obyczajowe" bo scen komediowych jest coraz mniej (albo inaczej - sa ale slabe) a serial koncentruje sie bardziej na historii poszczegolnych bohaterow. Wyglada to tak jakby probowali nasladowac Friends ale tam humor byl na duzo wyzszym poziomie niz ostatnio w HIMYM.

Dlatego moim wyborem jest "The Bing Bang Theory".
  • 0

#3 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 06.05.2008 - |18:31|

HIMYM. Czemu? Za wg mnie genialne wykonanie. Pomysł niby taki jak w Friends, grupa przyjaciół itd., ale mimo wszystko seriale różnią się na każdym kroku, żadne dowcipy/akcje nie powtarzają się itd. A Neil Patrick Harris jest aktorem niesamowitym, rzekłbym wręcz legen... czekaj... darnym. Legendarnym!

TBBT to w sumie serialik niezły, ale duuużo mu brakuje do klasowego sitcomu, oglądam, bo w sumie nic lepszego nie ma, a Kaley Cuoco powiedzmy sobie szczerze - brzydka nie jest :D :D :D. 2,5M po prostu do mnie nie trafia... Obejrzałem pierwszy sezon i jakoś straciłem zapał, może w wakacje nadrobię resztę.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#4 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 07.05.2008 - |04:48|

ciężko było mi się zdecydować między TBBT, a 2,5; HIMYM do mnie nie trafia; ostatecznie wziąłem TBBT;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#5 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 07.05.2008 - |10:49|

hehe, w końcu ktos pomyślał i raz na zawsze rozwieje wątpliwości kto króluje na arenie sitcomów ;)

Ale prawda jest taka że to kwestia gustu i humoru, tak jak cześc osób nie lubi humoru angielskiego (Monty Python) a część uwielbia. Ja zaliczam się do tych drugich przy okazji :P

Dla mnie HIMYM rządzi :) Lubie też bardzo dwóch i pół ale nie aż tak jak HIMYM.
TBBT oglądam z braku innych sitcomów na rynku, bądź też polskich napisów do nich ...
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#6 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 07.05.2008 - |11:31|

HIMYM i Dwóch i pół są dla mnie tak samo genialne, ciężko mi wybrać który lepszy. Ostatnio jednak przychylam się ku Two and a half men, szczególnie po ostatnim odcinku w klimatach CSI :D TBBT to dla mnie totalna nuda i żenada. Niby 20 min a ciągnie się to niemiłosiernie.
  • 0

#7 Zybex

Zybex

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 07.05.2008 - |11:59|

Oddaje głos na HIMYM, ale 2,5 jest tylko minimalnie za nimi (Barney przeważa szalę :)). Z powodu braku napisów nie oglądam jeszcze 5 sezonu 2,5 man, może on coś zmieni. TBBT oglądnąłem na razie do 10 odcinka... może w 2 sezonie się rozkręci, obecnie dużo odstaje humorem od pozostałych.
  • 0

#8 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 07.05.2008 - |13:44|

Ciężka decyzja, najłatwiej odrzucić mi TBBT, mimo, że w pewnym stopniu identyfikuję się jego bohaterami, po prostu coś w tym jest, ale na razie jeszcze trzeba poczekać na to, żeby ocenić całość, za mało tego po prostu...
Teraz HIMYM oraz TAAHM, tu już gorzej, bo wprawdzie też zacząłem od HIMYM, ale jak z braku nowych komediowych pozycji dotarłem do TAAHM, to okazało się, że to też rewelacja... prawda jest taka albo do kogoś bardziej przemawia Barney albo Charlie, w sumie za ileś tam lat Barney może się stać kimś takim jak Charlie...
Oddam głos na HIMYM, bo mimo wszystko łatwiej mi się identyfikować z jego postaciami, zbliżony wiek, problemy itd
  • 0
Master of possimpible ;)

#9 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 07.05.2008 - |17:55|

Z całej tu wymienionej trójki najbardziej przypadł mi Two and a Half Man i właśnie na niego oddaje głos.Ale i tak Friends 4EVER!!
  • 0

#10 strambus

strambus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 09.05.2008 - |12:32|

w sumie 2.5 nie oglądałem (może jakiś fragment na TVN7 ;), więc odrzucam :P
TBBT miły serialik, ale jak dla mnie 2 miejsce
liderem jest HIMYM, które dzięki Barney jest legendarne :D

przy okazji dzięki SSJ za napisy do dwóch seriali z tej ankiety
  • 0

#11 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 09.05.2008 - |20:37|

Niech za moją odpowiedź posłuży to i jeden z ulubionych moich skeczy.

Użytkownik Krusty edytował ten post 09.05.2008 - |20:44|

• 0

#12 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 11.05.2008 - |11:33|

bezapelacyjnie pierwsze miejsce dwoch i pol najlepszy serial komediowy (oczywisice zaraz po friendsach) kto nie ogladal zachecam humor poprostu za... :D
drugie miejsce HIMYM no wlsnie serial dobry fajnie sie oglada tylko to nie jest serial "czysto" komediowy (tak jak 2.5), w ktorym humor nie odgrywa pierwszych skrzypcow
a The Bing Bang Theory to jeszcze go nie ogladalem, ale wlasnie zaczynam sciagac ogladniemy ocenimy

Użytkownik Cr@sH edytował ten post 11.05.2008 - |11:34|

• 0
15.05.2012 Diablo 3

#13 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 11.05.2008 - |17:10|

Głosowałem na HIMYM(wiadomo ;p), bo poza nim z całej trójki nic nie oglądałem, ale skusiłem się na Two and a half men(calutkie trzy sezony na raz obejrze jak skończę ściagąć ;) ) i jest równie genialny co HIMYM. Miałbym problem z głosowaniem ;p

Użytkownik garus edytował ten post 11.05.2008 - |17:11|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#14 elpaco

elpaco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 11.05.2008 - |17:16|

mój głosik idzie na how i met your mother ponieważ kocham Barneya, Teda , Marshalla , Lily i Robin :)
  • 0

#15 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 11.05.2008 - |22:03|

Głosowałem na HIMYM(wiadomo ;p), bo poza nim z całej trójki nic nie oglądałem,...

No i w tym właśnie problem, bo to nie ma być porównanie popularności, tylko raczej jakości i głosować powinny osoby, które oglądały całą trójkę, a pozostałe tylko wypowiedzieć się :)
Oczywiście to tylko moje zdanie :P

Mój głos poszedł na HIMYM.
2AAHM minimalnie (ale jednaj) dalej.
TBBT też oglądam, ale tak jakoś... bez większych emocji ani parskania śmiechem.
  • 0

#16 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 12.05.2008 - |15:16|

Popieram pablocoo no bo jak można się wypowiadać jeśli się nie widziało całości tylko jeden czy nawet dwa seriale.
  • 0

#17 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 12.05.2008 - |15:26|

Popieram pablocoo no bo jak można się wypowiadać jeśli się nie widziało całości tylko jeden czy nawet dwa seriale.

Niestety takie postepowanie jest powszechne, nie tylko w tym przypadku ale takze w przypadku filmow gdzie ludzie oceniaja filmy po opisie, gatunku albo obejrzeniu tylko czesci filmu.

Użytkownik Modes edytował ten post 12.05.2008 - |15:28|

• 0

#18 chudy111

chudy111

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 12.05.2008 - |19:11|

To ja tez sie wypowiem, ogladalem wszystkie seriale i moge szczerze powiedziec ze najbardziej mi sie podoba HIMYM, na drugim miejscu 2.5men i na koncu TBBT. HIMYM ma w sobie to cos ze gdy koncze ogladac odcinek, nie moge sie juz doczekac nastepnego, nie mam tak w przypadku 2 innych seriali. 2.5men ma zabawne momenty, nie przebija HIMYM, ale jest tuz za nim :) TBBT ogladam tylko jak nie mam nic innego do ogladania, taki sobie serialik, ktory nawet przyjemnie sie oglada, ale jakos nie przyciaga tak bardzo
  • 0

#19 rarehare

rarehare

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 501 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 12.05.2008 - |19:20|

Mój głos idzie na How I Met Your Mother. Większość odcinków jest bezbłędna, nie było takiego, żebym nie parsknął śmiechem. TBBT jest na razie niezłe, ale na razie jest to młodziak i jeszcze brakuje mu do pozostałych. 2 and a half men oglądałem tylko kilka odcinków i było przednio. Do tego dochodzi dużo panienek, co jak wiadomo jest wielkim plusem. Mimo wszystko, minimalnie za HIMYM.
  • 0

#20 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 13.05.2008 - |19:08|

Dwa oglądane na trzy to jednak większość :unsure: Ale specjalnie dla Modesa poprawię się i ściągam TBBT :rolleyes:

EDIT:
Obejrzałem pilota i momentami śmieszny, ale nie mam ochoty obejrzeć kolejnego odcinka TBBT. W przypadku HIMYM i TAAHM mogę oglądać po 4 odcinki na raz. Tak dobre są te seriale.

Użytkownik garus edytował ten post 13.05.2008 - |20:15|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych