Odcinek 100 - S05E12 - Wormhole X-Treme
Napisano 19.07.2004 - |13:45|
Napisano 17.11.2005 - |23:16|
Kicha, kicha, kicha... Ten badziewny Wormhole X-treme popsuł cały klimat serialu :/
http://chorynawyobraznie.blogspot.com/
Napisano 11.01.2006 - |22:23|
Dla mnie 9,5
Napisano 20.01.2006 - |14:42|
Napisano 18.02.2006 - |22:36|
5
Napisano 29.04.2006 - |12:50|
fakt tez mozna jedynie wytlumaczyc ze byl to 100 odcinek i panowie od tworzenia sg1 chcieli zrobic cos nietypowego i zabawnego
Zabawne to moze miejscami bylo ale fabula to jedna wielka papka
jako plus moge tylko zaliczyc postacie wystepujace w wormhole extreme i miny sg1 gdy zobaczyli reklamowke tegoz serialu w tv:)
Moim zdaniem caly watek ML i jego kumpli niepotrzebny i nudny...
Odcinek jeden z najgorszych jesli nie najgorszy w bogatej historii sg1 i mam tylko nadzieje ze 200 odcinek bedzie stal na kilkakrotnie wyzszym poziomie
Ocena 2 :/ i nic wiecej
Napisano 06.05.2006 - |21:49|
...Odcinek jeden z najgorszych jesli nie najgorszy w bogatej historii sg1 i mam tylko nadzieje ze 200 odcinek bedzie stal na kilkakrotnie wyzszym poziomie
Tu musze Cie zasmucić. W 200 odc będziemy mieli wątek Martina Loyda. Ale podobno ma RDA występować w nim. Co do najgorszego z histori odcinka sg1 to sie niezgodze. Dla mnie takim odcinkiem jest 4x10 Benadsf.... coś tam coś tam...the sufrace
Napisano 07.05.2006 - |08:54|
Tu musze Cie zasmucić. W 200 odc będziemy mieli wątek Martina Loyda. Ale podobno ma RDA występować w nim. Co do najgorszego z histori odcinka sg1 to sie niezgodze. Dla mnie takim odcinkiem jest 4x10 Benadsf.... coś tam coś tam...the sufrace
Co do odcinka no to powiem "co kto woli", mi ten odcinek absolutnie nie podeszedl do gustu niestety! Ale kazdy ma swoje zdanie :]
Spoilerow nie czytam...wiem tylko ze 200 odcinek ponoc ma byc jakis extra!
Ze bedzie w nim Jack to super :clap:
Aczkolwiek nie przekreslam go z gory juz teraz tylko dlatego ze bedzie watek Martina Loyda...choc musze powiedziec jak juz wspomnialem ww. poscie ze jak do tej pory oba odcinki z tym facetem po prostu mi sie nie podobaly...i mam tylko nadzieje ze ten 200 bedzie o niebo lepszy.
Napisano 14.05.2006 - |21:43|
Ocena odcinka: 5 za to, że pomysł nie był super extra itd, itp.
Napisano 14.05.2006 - |22:58|
gdyby dali chociaz jeden odcinek taki jak koncowka tego z tym statkiem.....
Napisano 16.06.2006 - |20:54|
Najlepsze były sceny po skończeniu odcinka - "podnieś jedną brew! Jedną!"
Uśmiałem się. Jednak według mnie powinien to być odcinek dodatkowy.
9 za sam odcinek.
Napisano 29.08.2006 - |19:21|
Napisano 06.11.2006 - |01:24|
- Wormhole eXtreme - fajna parodia krecenia serialu sf. "seriale z X w tytule maja lepsza ogladalnosc " - hmm..
- bracia de Luise i jeszcze ktorys z tworcow SG - ktory to, Mullie? Mallozzi? - Marty mowi mu w pewnej chwili: "a ty, co tu robisz? idz i cos napisz"
- pani grajaca odpowiednik major Carter w "Wormhole" zadaje pytanie o bycie poza faza - super albo rekwizytor i malowanie kiwi na czerwono... to sa takie szczegoliki, ktore sprawiaja, ze mozna sie posmiac.
no i kumple Martiego maja naprawde niezly sprzet...
wiec daje 9/10
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 01.01.2007 - |12:01|
Szczerze sie na nich usmialam. Gosciu grajacy 'niby-Teal'ca' rzadzil no i wrota z rozowymi lampkami tez
You know, you come from nothing
- you're going back to nothing
What have you lost? Nothing!"
MONTY PYTHON - Brian Song
Napisano 01.01.2007 - |22:02|
Tu wszystko trzyma się kupy i nawet ma sens, czego niestety nie będzie można powiedzieć o kontynuacji.
Duże brawa za pomysł i za ogromną dawkę humoru.
Napisano 01.01.2007 - |22:55|
Główny fakt którego nie mogę strawić w setce z którego powodu za nią nie przepadam jest pojawienia się statku kosmicznego nad ekipą. Okej niby symbolika i swego rodzaju naśmiewanie się z własnych bug’ów w poprzednich odcinkach pojawiania się statków na Ziemi, ale jeżeli ktoś chce na serio traktować świat Stargate i próbuje wszystko ułożyć w jakąś logiczną całość to trzeba byłoby ten odcinek wyrzucić z całości, tymczasem jest on zakorzeniany w chociaż by nawet głupim „Citizen Joe”. Kolejna wielka wada tego odcinka to fakt że z serialu nabijają się aktorzy których pierwszy raz na oczy widzimy. Pan DeLuise nie tylko wprowadził braciszka do roli kochanka Sam, ale i tutaj drugiego braciszka w roli odpowiednika Andersona! W obu wypadkach efekt fatalny!
Taki zły u mnie odbiór odcinka widzę też w tym że humor koncentrował się jedynie wokół producentów. Próbowano połączyć świat realnej misji SG-1, która ma problemy z kosmitami, NID i przeprowadza śledztwo z światem zupełnie nierealnej produkcji serialu który jest karykaturą SG.
Tymczasem w odcinku 200 sprawa jest przedstawiona o wiele bardziej realnie, chociaż niestety na podstawie wydarzeń z tego odcinka (ale jakie inne można byłoby znaleźć wyjście)
Najgorszy odcinek jest 4x10 Beneth the Surface? Cóż, mamy zupełnie inne gusta. Tamten odcinek może nie był rewelacją. Ale intryga z tym kanclerzem na górze wspaniała. Wojna polityczna i o odzyskanie swojej pamięci przez SG1.
Skoro było doszukiwanie się postaci producentów to:
- Peter DeLuise – jest go najwięcej, reżyser SG gra reżysera (np. 02:35)
- Michael DeLuise – brat powyższego grający aktora Nick Marlowe (np. 04:18)
- Robert C. Cooper – główny producent serialu (np. 09:52)
- Joseph Mallozzi – scenarzysta, osoba dopominająca się o pączki (14:21)
- John Smith – osoba stojąca przy powyższej osobie, producent
- Ron Wilkerson – scenarzysta, gra osobe przy telefonie (22:18)
- Hank Cohen – szef MGM’u grający pewnie siebie mówiącego „show potrzebuje seksownej kosmitki” – aluzja do Anise
- Martin Wood – reżyser gra gościa NID
- Michael Greenburg (długie włosy) i Brad Wright (główny producent) komentują statek kosmiczny na koniec
Napisano 05.02.2007 - |22:53|
Odcinek niekonwencjonalny i tak jak powiedzial Dooku, nie powinien on byc brany pod uwage jako czesc serialu, a jedynie jako swoisty, rezyserowany blooper
Użytkownik Kombain edytował ten post 05.02.2007 - |22:58|
Napisano 03.03.2007 - |17:52|
Dam 8, bo takiemu odcinkowi chyba nic więcej dać nie wypada W każdym razie, podobało mi się bardzo i przy kolejnym jubileuszu, też liczę na podobne głupoty ^^
Napisano 03.03.2007 - |19:07|
9/10 za odmienność. W końcu to odcinek numer 100.
Napisano 10.05.2007 - |18:43|
Zresztą ciekawe czy dostali nagrodę emmy za ten statek pod koniec kręcenie Xtreme
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych