Odcinek 062 - S04E09 - The Hub
Napisano 07.06.2008 - |11:06|
Choć moment ataku na Hub całkiem fajny, to jednak brakło tego czegoś co było w poprzednim odcinku....
Aczkolwiek moment rozmowy Baltara z Centurionem, niemal tak dobry jak mina Tigha - niewolnik ubawiło mnie to
Ciekawi mnie za to skok - czy dopiero dziś pokazali ile on naprawdę trwa, czy też może to tylko subiektywne odczucie Roslin?
No i teraz pytanie, czy Cyloni są wstanie odbudować Hub? - co prawda by znać odpowiedź na to pytanie, musielibyśmy wiedzieć, ile jest jeszcze Cylonów? A tego Moore nie zdradził
Napisano 07.06.2008 - |11:48|
Użytkownik Asignion edytował ten post 07.06.2008 - |11:48|
Napisano 07.06.2008 - |12:11|
Po ostatnich 2 przecietnych nareszcie jakies odpowiedzi , fakty.Czyli spodziewamy sie w nastepnym odcinku ze D'Anna poda imiona final five.
Pytanie jest czy za tydzien nie ma przypadkiem ostatniego odcinka ? Jezeli tak to bedzie niezly cliff hanger jak ostatnio bylo na koncu 3 sezonu urwany moment spotkania.A drugi raz chyba nie wyrzymam czekajac pol roku na reakcje adamy , calej floty oraz ow wymionionych .
LOOKING FORWARD
Napisano 07.06.2008 - |12:33|
Tak "The Hub" jest przedostatnim odcinkiem jaki oglądamy przed długą przerwą.Pytanie jest czy za tydzien nie ma przypadkiem ostatniego odcinka ?
Pozostał już tylko odcinek nr 10 "Revelations" a potem jeszcze nikt DOKŁADNIE nie wie kiedy będą następne odcinki.
Na pocieszenie dodam tylko ,że być może już w grudniu zobaczymy "Capricę".
Oki to tyle z spraw poza odcinkowych.
Użytkownik biku1 edytował ten post 07.06.2008 - |12:54|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 07.06.2008 - |13:03|
Jednakże czuje jakiś niedosyt...
+ żarcik D'Anny
+ Baltar i Centurion
+ bitwa ok. Hub'a
Ocena: 9/10
ALL WILL BE REVEALED... I hope...
Ms Marvel: "So we're missing a Wolverine and a Thor"
Iron Man: "And a ninja"
Ms Marvel: "We need a ninja?"
Iron Man: "In this day and age? You have to have a ninja"
Napisano 07.06.2008 - |13:42|
Napisano 07.06.2008 - |13:53|
Do tych + z Baltarem można dodać jeszcze scenę na początku jak próbował nawiązać kontakt z Hybrydą po tym jak Roslin się nie udawało.+ żarcik D'Anny
+ Baltar i Centurion
+ bitwa ok. Hub'a
Normalnie nie mogłem.
A już ta jego rozmowa z Centurionem to bomba ha ha ha.
I jak patrzył na niego z pode łba ten nasz mały chytry cwaniaczek kiedy próbował go bajerować.
Poza tym znowu mamy odniesienie u Baltara do znanej nam postaci - Jezusa czyli jego rana na boku
- można powiedzieć ,że od włóczni i to Centuriona. [rzymskiego ]
Już myślałem,że Laura podstawi jakiś kielich jak tak z niego kapała krew i będziemy mieli Graala.
Gdyby tak zakończyli nam ten lub kolejny odcinek żarcikiem D'Anny to byśmy dopiero mieli jazdę.
A potem by wyszło o co biega.
Szczerze odradzam bo tak jak pisałem tym razem promo więcej zdradza/psuje niż zachęca/reklamuje.Ale korci, żeby zobaczyć promo - tylko ten strach przed spoilerami powstrzymuje.
Tylko dla zwolenników MOCNYCH spoilerów.
Użytkownik biku1 edytował ten post 08.06.2008 - |11:28|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 07.06.2008 - |15:37|
Tak "The Hub" jest przedostatnim odcinkiem jaki oglądamy przed długą przerwą.
Pozostał już tylko odcinek nr 10 "Revelations" a potem jeszcze nikt DOKŁADNIE nie wie kiedy będą następne odcinki.
Na pocieszenie dodam tylko ,że być może już w grudniu zobaczymy "Capricę".
Oki to tyle z spraw poza odcinkowych.
Czyli tak jak przewidywalem...jedna wielka lipe szukuja na mnie.
Rzuca nam na koniec Final Five caly komplecik przed Adame i sie tak zakonczy...
Ehh... =/
Napisano 07.06.2008 - |15:58|
+ Roslin omalo co nie zabila Baltara
+ bitwa
+ Baltazar jak zwykle te jego przemyslenia (rozmowa z Centurionem), juz myslalm ze bedzie go kolowal do swojej sekty
no 3 wrocila do akcji
ocena 10/10
Napisano 07.06.2008 - |16:29|
10/10 !!
Napisano 07.06.2008 - |17:33|
7/10
Najlepsza scena na końcu, gdy Adama budzi się z miną, jakby zasnął po dwudniowej imprezie
Napisano 07.06.2008 - |19:46|
No i teraz pytanie, czy Cyloni są wstanie odbudować Hub? - co prawda by znać odpowiedź na to pytanie, musielibyśmy wiedzieć, ile jest jeszcze Cylonów?
IMHO wszystko co zostało zbudowane może zostać odbudowane; to chyba logiczne; więc cały atak na Huba i teksty "teraz jesteśmy tacy jak wy" są głupie;
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 07.06.2008 - |20:05|
Jestem sobie wstanie wyobrazić kilka scenariuszy, przy których odbudowa huba jest nie możliwa, jednak wypadało by Moore podał choć jeden z nich, by uwiarygodnić historię. Ale jako że tego nie zrobił, ciągle istnieje możliwość odwrócenia sytuacji...IMHO wszystko co zostało zbudowane może zostać odbudowane; to chyba logiczne; więc cały atak na Huba i teksty "teraz jesteśmy tacy jak wy" są głupie;
Napisano 07.06.2008 - |20:25|
+ Baltar i hybryda
+ Baltar i Centurion
+ halucynacje pani prezydent (o ile to można tak nazwać)
+ żart 3 naprawdę szkoda że na tym nie zakończyli odcinka
+ rozmowa 3 i calvila
+ efekty podczas walki i w szczególności wybuch hubu
+ bardzo dobra gra aktorska, ale to już w sumie standard
Odcinek bardzo fajny troszkę słabszy od poprzednich i niestety został tylko jeden do przerwy która nie wiadomo jak długo będzie trwała.
Moja ocena to pierwszy raz od dawna nie 10 a "jedynie" 9,5.
Napisano 07.06.2008 - |20:28|
Jeśli zostali tak zaprogramowani żeby nie myśleć o Final 5, to czemu nie mogą mieć podobnej blokady na budowę HUBa?IMHO wszystko co zostało zbudowane może zostać odbudowane; to chyba logiczne; więc cały atak na Huba i teksty "teraz jesteśmy tacy jak wy" są głupie;
Pytanie tylko, dlaczego mają oni takie blokady? Raczej nikt by sobie umyślnie czegoś takiego nie zrobił. Kiedyś się pewnie dowiemy, w każdym bądź razie skoro sami Cyloni twierdzili, że nie da się odbudować, to oni nawet o tym nie pomyślą. Poza tym, skoro można wszystko odbudować, to czemu jest tylko 12 modeli, a nie więcej. Jeśli udało się stworzyć 12, to zrobienie 13 (i więcej) nie powinno być problemem.
Co do promo następnego odcinka, to nie pokazują nic, czego byśmy do tej pory nie wiedzieli, ale radzę nie oglądać, bo ja teraz żałuję. Tak to jest jak się obejrzy kilka mocnych scen wyrwanych z kontekstu...
Napisano 07.06.2008 - |22:29|
Ale do rzeczy.... Ten odcinek można by pokazać każdemu patafianowi (patafiance?) który (a?) twierdzi, że SF to jakieś głupie bajeczki "dla małych-dużych chłopców". Tu wszystko jest...ech, jakby to powiedzieć, nie uciekając w przesłodzone superlatywy... na miejscu. Świetny montaż, aktorstwo no i te konfrontacje postaci, te ich rozterki... Świetne.
I powiem jeszcze coś: tak pięknie zrobionej, kosmicznej bitwy w SF to ja jeszcze nie widziałem. Wejściówka z III Epizodu Star Wars to paskudztwo w porównaniu z tym. Mógłbym patrzeć na te smugi pocisków bez końca. Jeszcze do niedawna uważałem, że to SGA wiedzie prym w robieniu ładnych scen bitewnych i ta opinia utrzymała mi się do końcówki 3 sezonu BSG. Ale teraz...Ech. Lubię takie niespodzianki. Aż widać te dolary wpompowane w ostatni sezon, ściekające po ekranie...
10/10
Użytkownik Sakramentos edytował ten post 07.06.2008 - |22:32|
Winchell Chung
Napisano 08.06.2008 - |01:32|
Jak dla mnie odcinek na mocne 9,5
A tak z innej beczki: dzisiaj pierwszy raz ściągłem sobie odcinek HD 720p zamiast standardowej 350-megabajtówki. Diametralna różnica w szczegółowości obrazu i do tego dźwięk 5.1..miodzio ^^ Szczególnie że teraz jako monitor do kompa mam Samsunga LCD 32" FullHD LE32A551 ^^
Jakby co to ta wersja zwie się: Battlestar.Galactica.S04E09.720p.HDTV.x264-2HD.mkv i waży 1.09GB Gdzie szukać każdy wie :]
Użytkownik ()))FPPfan))> edytował ten post 08.06.2008 - |01:36|
Napisano 08.06.2008 - |04:08|
A odcinek niezły, kilka wątków genialne.
Czegoś chyba jednak zabrakło - jakiejś kropki nad i. Niby efekty i sporo akcji, ale jednak...
Żart D'Anny z Roslin o cylonie - jak każdy na chwilę byłem na łopatkach - dobre zagranie scenarzystów. Faktycznie po nim powinni przerwać odcinek i cały narodek widzów by po prostu wył z ciekawości do następnego tygodnia .
Przebudzona 3ka mogłaz być w jakimś bikini zamiast tego szlafroczka , ale i tak było to dość zabawne i jakieś takie naturalistyczne, że paradowała w szlafroku , który mógłby być ciut przezroczysty, eh... .
Po zniszczeniu Huba faktycznie cyloni stracili największą różnicę dzielącą ich od ludzi - nieśmiertelność. Zastanawiam się głęboko - czym teraz ludzkie modele cylonów się faktycznie różnią od ludzi? No czym?
Szkoda, że centurion nie podzielił się z nami swoimi przeżyciami metafizycznymi jakich musiał doznawać słuchając Baltara. Szkoda, że jedyny jak dotąd zindoktrynowany centurion wyleciał po wybuchu na Baseshipie w powietrze. Zapowiadało się nieźle i zastanawiałem się czy jakoś nie uklęnie zaraz przed Baltarkiem jako mesjaszem etc .
Ogólnie nieźle choć mogłoby być lepiej. No czegoś jednak mi zabrakło, żeby odcinek kopał na maks... .
Napisano 08.06.2008 - |08:49|
mary mcdonnell faktycznie powinna dostać jakąś nagrodę za grę aktorską. tu <subiektyw mode> nic nie zmieni tego, że szczerze nienawidzę granej przez nią postaci i samo patrzenie na roslin sprawia mi ból. mam nadzieję, że już niedługo :P
kolejna rzecz, jaka mnie ewidentnie denerwuje od wielu odcinków, to.. cyloni, a raczej 'mało' cylonów. rozumiem, że aktorzy tacy jak dean stockwell, lucy lawless czy callum keith rennie na pewno nie są specjalnie tani, no ale w tym odcinku naprawdę rzucał się w oczy brak dwójek. może w następnym wreszcie uda się zebrać całą pakę.
i tęsknię najbardziej na świecie za head six :<
ogólnie rzecz ujmując, przez te półtora tygodnia ostrzyłam zęby i pazury trochę za bardzo. mówię z góry: odcinek sam w sobie był niezły. ale imho nie bardziej, niż na 7.5/10 ;)
ps. jezuuuusie, i żebym wiedziała, że przyjdzie mi czekać na odpalenie subedita do 13, to naprawdę wstałabym o tej 4 czy tam 6 i obejrzała to na żywo. nienawidzę tego czekania na ripa.
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych