Odcinek 059 - S04E06 - Faith
Napisano 10.05.2008 - |10:10|
Dowiadujemy się o kilku ciekawych rzeczach na temat Final Five plus Cyloni planujący bunt przeciwko zbuntowanym Cylonom... No i Baltaryzm się szerzy
+ za wszystkie sceny na Demetriusie i Baseshipie
+ za gościnny występ Kiry Neris (Nana Visitor)
- za sceny z łysą Roslin (choć bardzo mały minus)
9,5 i chyba się potne czekając na następny odcinek...
ALL WILL BE REVEALED... I hope...
Ms Marvel: "So we're missing a Wolverine and a Thor"
Iron Man: "And a ninja"
Ms Marvel: "We need a ninja?"
Iron Man: "In this day and age? You have to have a ninja"
Napisano 10.05.2008 - |10:36|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 10.05.2008 - |10:42|
9,5/10
PS.
Czy dobrze zrozumiałem dialogi i Kara Thrace jest oficjalnie Cylonem ??
Użytkownik DJ_Sooflet edytował ten post 10.05.2008 - |11:40|
Napisano 10.05.2008 - |12:46|
Doskonale rozegrana akcja na Demetriusie. Nie miałem pojęcia, że tak dobrze można to zrobić, a bałem się, że to jakoś skopią. Miłe zaskoczenie.
Świetnie pokazane pobojowisko po walce cylonów - robiło to naprawdę wrażenie.
Akcje na Baseshipie kapitalne. Momentami wręcz genialna praca scenarzystów.
Anders i jego cała obecna sytuacja - majstersztyk.
ATena w naprawdę świetnych sytuacjach i szalonych rozterkach, w tym z Boomer.
Wiele mocnych momentów, ale kilka rzeczy muszę zobaczyć z napisami, bo nie dałem rady w kilku dialogach wszystkiego zrozumieć.
Niemęczący i interesujący wątek religijny Roslin i ta kobieta, z Baltarem i jego nową wiarą w tle - choć mogło być tego 1-2 minuty mniej.
Dałem 10 bo dla mnie to była uczta w pełnym tego słowa znaczeniu. Jestem pod wielkim pozytywnym wrażeniem.
Napisano 10.05.2008 - |13:11|
Boomer została z Calvinem!!!ATena w naprawdę świetnych sytuacjach i szalonych rozterkach, w tym z Boomer.
Athena z kolonistami...
ogólnie dziwny to model
Ciekawe jak zareaguje Adama na widok BaseShipa na "radarze"? do tego nadającego na kolonialnych częstotliwościach?
I najbardziej mnie martwią Centuriony... ciekawe jaki one mają priorytet? Bo coś mi się widzi, że inny niż ludzkie modele....
Napisano 10.05.2008 - |13:14|
ALe nawet po dzisiejszym odcinku widać, że model 8 to najdziwniejszy model z całej kolekcji. Zakręcony jak jak megasłoik , a ATena i Boomer to tego najlepsze przykłady.
Ta..., Adama to Adama co powie. Ciekawsze co powie Tight czy Tory, Tyrol na widok Baseshipa? Heh.
No, a Baltarek to już w ogóle się nie spodziewa, że nowe 6ki wkrótce będą u niego siostrami w wierze .
Użytkownik Gaj edytował ten post 10.05.2008 - |14:20|
Napisano 10.05.2008 - |13:50|
+++ KIRA NERYYYYSSSS! teraz tylko niech odo się pojawi
+++ świetny montaż sceny, w której tricia helfer morduje tricię helfer
+ głos baltara z eteru -- genialne, monotonne, usypiające, połączone w dodatku z bardzo dobrym wątkiem szpitalnym
+ sojusz ludzi i cylonów [i to moich ulubionych] -- mamy 'swojego' bs. trochę zniszczony, ale lata, lata ;D!
+ kuszenie andersa -- szkoda, że nie podłączył się do statku
+ dokładnie, ciekawe, co powie adama na widok bejsszipa
ogólnie -- jestem prawie w niebie. brakowało mi tylko ekipy brata cavila.
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 10.05.2008 - |14:24|
Mi też w sumie brakowało do pełni szczęścia tylko jakiegoś info co u ekipy Cavila. A oni tam mają zdaje się o czym myśleć.
I jak ktoś napisał też dało mi do myślenia, że musieli zabić blaszaka. Jakby nie mieli dość kontroli nad nim, a ten za hybryda jak widać skoczyłby w ogień. No ciekawa kwestia.
Napisano 10.05.2008 - |14:24|
Kara miała wizję przyszłości - Base Ship jako kometa na malowidle.
Ostateczna Piątka została stworzona przez Trzynaste Plemię, więc zapewne i reszta cylonów.
No i jaka szkoda, że Sam się jednak nie skusił na zamoczenie dłoni...
I na koniec mały cytat sprzed prawie pół roku - z wątku o "Razorze"
Hipotetyczna sytuacja: Baseshipy ochraniają Flotę, a Vipery ochraniają Baseshipy
Napisano 10.05.2008 - |18:41|
Świetny odcinek, dobre napięcie, rewelacje uwalniane w dawkach... I zagadka Ziemi coraz bardziej się komplikuje. A więc nasza rzekoma czwórka, od lat będąca na Koloniach niby jest z Ziemi. Yyyy.... Z każdym kolejnym odcinkiem historia się tak komplikuje i nawarstwia, że jeśli tego mi na końcu dobrze, ale to naprawdę dobrze nie wyjaśnią, to zatłukę miękkimi figami.
9/10
PS-no i efekty naprawdę się poprawiły w porównaniu do pierwszego czy nawet drugiego sezonu.
Winchell Chung
Napisano 10.05.2008 - |20:45|
Znakomity odcinek nie bede kopiowac i wklejac powyzszych tekstow.
Powtorze moze jedynie
---- Rozmowy Roslyn >.<
Napisano 10.05.2008 - |21:47|
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 10.05.2008 - |22:35|
Napisano 10.05.2008 - |22:29|
Napisano 10.05.2008 - |23:48|
Napisano 11.05.2008 - |02:22|
Moja ocena: 10
Napisano 11.05.2008 - |09:15|
Napisano 11.05.2008 - |09:47|
Czy Anders może być ostatnim Cylonem? Od kilku odcinków autorzy pokazują nam jego wewnętrzną walkę z własnymi przekonaniami Czy ma to sugerować jego prawdziwe pochodzenie? Tylko dlaczego w mgławicy nie słyszał muzyki..
Anders jest cylonem juz oficjalnie od poprzedniego sezonu:)
Napisano 11.05.2008 - |11:40|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych