Początek - świetny. Bitwa wgniotła mnie w fotel, ale akcja na CIC z Billem i Saulem - ten moment wystrzały, dla mnie akcja wtedy się zatrzymała, zacząłem myśleć, że jak główna postać żegna się z serialem ma początku sezonu? Później szybka refleksja, że trailer pokazywał jak Stary rozmawia z kate/#6 więc coś nie gra, aż tutaj wyświetla się że to tylko były przemyślenia Tighta, ale nie powiem, gdyby nie trailery które oglądałem to bym się załamał
Sama walka - świetana - szkoda że krótka
Spodziewałem się jakiejś masakry, masy wybuchów, a tak tylko jeden statek zniszczony a drugi uszkodzony - chcę więcej
Ciekawe też czemu się wycofali? Może dlatego że 5 broni ludzką flotę? Ciekawe też czemu chłoptaś Starbuck nie miał amunicji na pokładzie... Za dużo nie domówień, jednak to co można powiedzieć, to tyle że 5 ma coś do czynienia z ochroną (przynajmniej przez jakiś czas) floty - Cyloni mogli całkowicie zniszczyć flotę wtedy, a uciekli. Może ona steruje całą rasą?!
A może Cyloni sami nie wiedzą gdzie jest ziemia. Stwierdzili że nie wiedzą też tego pozostałości 12 kolonii, a że nie mają już tam dojść to można ich zniszczyć. Jak jednak zobaczyli że mają ciągle agentów na BSG to dali im jeszcze szanse na znalezienie 13 kolonii. Chyba najlepiej będzie poczekać.
Dalej już jest trochę spokojnień. Motyw z Baltarem i jego prywatnym haremem rządzi
Z 'poważniejszych' akcji, to ciekawie zapowiada się motyw Kate. W zasadzie co się z nią działo po 18 odcinku 3 sezonu i skąd ma nowego Vipera. Mam nadzieje, że to da się jakoś sensowenie wytłumaczyć
W każdym razie po tym odcinku to Kate posiedzi sobie w cieplutkiej celi przez dłuuugi czas, bo wątpię by zabiła Roslin
Dla mnie odcinek na 9,5/10
Scena walki mogła być dłuższa, ale i tak ten jeden odcinek był lepszy niż połowa 3 sezonu
Kto jest piatym Cylonem? Ja stawiam na Laure Roslin.
Wątpię - Cyloni nie umierają na raka (Roslin się otarła o śmierć). Po drugie ten odcinek ją w zasadzie wykluczył. Pytała się Caprcici czy Kate jest Cylonem, a ta odpowiedziała że czuje ostateczną 5 na statku. Nie powiedziała że jest nią Roslin, a powinna ją czuć w takim wypadku najmocniej, nawet tego nie zasugerowała. Po trzecie zgodnie z przepowiednią ostatnim Cylon będzie miał coś na sumieniu. A inna scena (Stary vs. Apollo w czasie oglądania filmu z "śmierci" Starbuck) znowu przypomniała nam historię 'Czemu Zak poszedł do wojska'...
Edit
Nie zapominajmy co powiedziala Hybryda z finalu Razora. Starbuck ma poprowadzic ludzkosc ku zagladzie.
Moment w którym Kate powiedziała że wiedza o drodze o Ziemi to rodzaj przeczucia, przypomniałem sobie te słowa - za dobrze to one nie brzmią
Użytkownik Mag_OZ edytował ten post 05.04.2008 - |19:48|