Użytkownik rexus edytował ten post 26.08.2003 - |21:26|
Pradawni
Napisano 26.08.2003 - |21:24|
Napisano 26.08.2003 - |22:00|
Napisano 26.08.2003 - |22:06|
Napisano 26.08.2003 - |22:13|
- Nie koniecznie musieli mieszkać w naszej galaktyce - Asgard zdaje się też jest poza naszą galaktyką i do podruży potrzebny jest 8 symbol.
- Jak długo trwała ich cywilizacja nie wiadomo, ale nie koniecznie musieli wyginąć - mogłi przejść w wyższy stopień egzystencji
Napisano 26.08.2003 - |22:22|
Napisano 26.08.2003 - |22:25|
W Full Circle
Czyli nawet dużo wiemy o Pradawnych. Mają równierz bardzo wysoko rozwinięta technologie. Dziwi mnie że oni jeszcze nie zniszczyli Goa'uldów...
Użytkownik Rosha edytował ten post 26.08.2003 - |22:27|
Napisano 26.08.2003 - |22:37|
Dziwi mnie że oni jeszcze nie zniszczyli Goa'uldów...
Niestety jak zapewne pamiętasz wszyscy ci co są na wyższym poziomie nie mogą ingerować w sprawy tych stojących niżej. Mieliśmy dobry przykład SPOILER z Danielem gdy został odesłany. SPOILER Poza tym z Anubisem był podobny problem (Mam nadzieję, że dowiemy się coś więcej ). Więc oni zapewne wszystko widzą i gryzą wargi ze złości że ktoś bawi się ich zabawkami.
Napisano 26.08.2003 - |22:53|
Obawiam się, ze gdyby pochodzili z Ziemi, to mogliby miec max. 11 tys. lat a to by chyba bylo troche za malo, zeby byc Pradawnymi. Musieli byc cywilacja zdolna do podrozy miedzygalaktycznych. Na Ziemie nie mieliby specjalnie kiedy wyewoluowac do takiego poziomu. Poza tym Ziemia to raczej peryferia naszej galaktyki. Co by tu robili?Są różne hipotezy.Jedna jest taka,że są Atlantydami i zamieszkiwali kiedys ziemię.Druga zas,że nie maja nic wspólnego z ziemią i zamieszkiwali odległą galaktykę.Ja obstaje za opcją pierwszą.
Napisano 26.08.2003 - |22:59|
Ale kto ustalił te zasady? Chyba oni sami... Jakby chcieli to bymogli zrobic co chcą, raczej nie maja przeszkód...Niestety jak zapewne pamiętasz wszyscy ci co są na wyższym poziomie nie mogą ingerować w sprawy tych stojących niżej. Mieliśmy dobry przykład SPOILER z Danielem gdy został odesłany. SPOILER Poza tym z Anubisem był podobny problem (Mam nadzieję, że dowiemy się coś więcej ). Więc oni zapewne wszystko widzą i gryzą wargi ze złości że ktoś bawi się ich zabawkami.
Daniel
Napisano 26.08.2003 - |23:11|
Do końca nie wiadomo kto był pierwszy jako istota na wyższym poziomie egzystencji. Prawdopodobnie pradawni nie byli pierwsi. Ktoś ich musiał wprowadzić. Dlatego prawdopodobnie zasady o nieingerencji były już wcześniej i oni musieli je zaakceptować.Ale kto ustalił te zasady? Chyba oni sami... Jakby chcieli to bymogli zrobic co chcą, raczej nie maja przeszkód...Niestety jak zapewne pamiętasz wszyscy ci co są na wyższym poziomie nie mogą ingerować w sprawy tych stojących niżej. Mieliśmy dobry przykład SPOILER z Danielem gdy został odesłany. SPOILER Poza tym z Anubisem był podobny problem (Mam nadzieję, że dowiemy się coś więcej ). Więc oni zapewne wszystko widzą i gryzą wargi ze złości że ktoś bawi się ich zabawkami.
DanielSpoiler
Napisano 26.08.2003 - |23:34|
Daniel
Do końca nie wiadomo kto był pierwszy jako istota na wyższym poziomie egzystencji. Prawdopodobnie pradawni nie byli pierwsi. Ktoś ich musiał wprowadzić. Dlatego prawdopodobnie zasady o nieingerencji były już wcześniej i oni musieli je zaakceptować. [/quote]
Kochani, na poczatku przyszlego roku ma sie przeciez pokazac cross-over ST i SG, w ktorym to bedzie wyjasnione: kapitan Pickard + dysturbancja czasoprzestrzenna + "primary directive". Bedzie to niestety ostatnia czesc ST z tym bohaterem, gdyz zostanie on juz w przeszlosci, gdyz razem z bohaterami Space 19999, ktorzy przeleca przez czarna dziure (to stad sie wzial ksiezyc na orbicie Ziemi) dadza paczatek nowej cywilizacji na Atlantydzie, pozniej nazywana m.in. Pradawnymi.
Napisano 27.08.2003 - |03:19|
Napisano 27.08.2003 - |08:31|
Wcale nie jest powiedziane ,że nigdy nie byli na ziemi mogli sobie przylecieć i ją badać. A czy Ayana była pradawnym ?? - to było przypuszczenie, ale chyba nie potwierdzone.a skad w odcinku bodajze 6x04 wzial sie "pradawny" zakuty w lodzie
Napisano 27.08.2003 - |08:50|
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 27.08.2003 - |09:47|
Druga hipoteza byc moze niewszyscy chcieli wzniesc sie na wyrzszy stopien egzystencji bo niemieli zamiaru latac sobie bezczynnie i zostali za to ukarani zrzuceniaam na nizszy stopien egzystencji.
I tak powstali ludzie
Napisano 27.08.2003 - |10:04|
nie jestem pewien, ale wydaje mi sie, ze w serialu pojawilo sie tez slowo "disaster" - co niekoniecznie musi oznaczac chorobe. moja teoria () : pradawni stworzyli replikatory i z nimi sobie nie dawali do konca rady - ale gdy sie przeniesli w wyzszy wymiar egzystencji (WWE ) to sobie bez trudu z nimi poradzili - ale mogli przez przypadek cos przeoczyc - a pozniejsze ustalone zasady spowodowaly ze sie nimi nie zajeli.Jak w każdej cywilizacji zdażały się i u nich problemy - choćby choroby z którymi i oni mieli problemy. Szukali różnych sposobów na przełamanie konfliktów i właśnie problemów z chorobami cywilizacyjnymi. Znaleźli wyjście w ucieczce na wyższy pozom egzystencji gdyż cofnięcie w czasie okazało się dla nich problemem nie do przejścia.
no &*%&^% dzieki stary - nie mogles wczesniej napisac takiego prostego slowa "SPOILER" ????? :PPPPPPKochani, na poczatku przyszlego roku ma sie przeciez pokazac cross-over ST i SG, w ktorym to bedzie wyjasnione: (...)
Napisano 27.08.2003 - |10:20|
Napisano 27.08.2003 - |10:28|
Replikatory stworzył kto inny , jak zostało wytłumaczone w jednym z epizodów .pradawni stworzyli replikatory i z nimi sobie nie dawali do konca rady - ale gdy sie przeniesli w wyzszy wymiar egzystencji
Pradawni nic wspólnego z replikatorami nie mają .
Ponad to Uważam że Ayana mogła wywodzić się od pradawnych ale raczej nie stanowiła zródła pochodzenia ludzi z dwóch powodów .
Po pierwsze była duzo starsza niż czas istnienia ludzi na ziemi .
Po drugie , jak powiedziała Dr. Fraiser - chemia jej mózgu byłą zupełnie inna niż ludzka .
Napisano 27.08.2003 - |11:01|
no byl taki odcinek, ale przyznam sie ze go wlasnie nie za bardzo pamietam, a go skasowalem :/ moglbys przypomniec co tam bylo o tworcach replikatorow? tzn wiadomo co to za rasa? albo ktory to byl odcinek..Replikatory stworzył kto inny , jak zostało wytłumaczone w jednym z epizodów .pradawni stworzyli replikatory i z nimi sobie nie dawali do konca rady - ale gdy sie przeniesli w wyzszy wymiar egzystencji
Pradawni nic wspólnego z replikatorami nie mają .
Napisano 27.08.2003 - |11:09|
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych