Skocz do zawartości

Zdjęcie

Skins

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
91 odpowiedzi w tym temacie

#1 Grubas

Grubas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 26.02.2008 - |21:24|

Dołączona grafika

Skins - Strona Oficjalna

Doskonaly brytyjski serial o zyciu brytyjskich nastolatkow. Ich codzienne problemy itd.

Ogladal ktos moze? W lutym zaczal leciec drug sezon tego.
JA jestem urzeczony. Zerwalem cala noc by obejrzec pierwszy sezon i nadgonic drugi.
Warto naprawde.

Użytkownik johnass edytował ten post 29.05.2010 - |11:27|

• 0

#2 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 27.02.2008 - |20:13|

Jak dla mnie REWELACJA!!! Jakbym miał zaktualizować liste ulubionych seriali którą mam w stopce to Skins byłoby conajmniej wśród 4 najlepszych moich seriali.
Pilot skojarzył mi się trochę z human traffic w młodszym wydaniu ;) Serial zabawny, dramatyczny, zakręcony. Świetny scenariusz, reżyseria, klimat, a także gra aktorska.
Jestem własnie na 2x2 i czekam na kolejne napisy do 3 (i tu wielkie DZIĘKI dla Yungara za tłumaczenie serialu- pozdrawiam )

Warto obejrzeć przynajmniej 1 odcinek, jeśli komuś choć troszke klimatem podpasuje, polecam oglądać dalej bo jest coraz lepiej :) Po takim serialu aż nie chce się oglądać tych 'american shows' .

Kto oglądał ciekaw jestem waszej ulubionej postaci, ja uwielbiam Cassie :) ogólnie ciekawa postać i dobrze zagrana :)
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#3 Danielle

Danielle

Szeregowy

• Email
  • 55 postów
  • MiastoOgra

Napisano 28.02.2008 - |21:49|

też bardzo mi się spodobał ten serial - chociaż odcinek w Rosji trochę był zbytnio przesadzony, a sytuacja Tony'ego w 2 sezonie przypomina mi nieco telenowe, no ale i tak polecam
  • 0

Dołączona grafika

Największy bład popełnia ten, kto myśląc, że może zrobić niewiele - nie robi nic...

#4 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 02.03.2008 - |22:11|

wiecie co, zepsuliście mi dzień -- przez prawie rok byłam indie i jako jedna z niewielu osób to widziałam ;p

ogólnie zaliczam to w poczet moich ukochanych seriali. 1 sezon był bardzo, bardzo fajny i nie znudził mnie w zasadzie w ani jednym odcinku.

@rand -- i też uwielbiam cassie, ba, mało tego, jedna ze scen w 1x02 nawet mi się przydarzyła, przysięgam [taaa taka gdzie cassie obserwuje ludzi z jakiejś galerii na piętrze]
zresztą ta dziewczyna kojarzy mi się dodatkowo z mogwai [a specyficznie utworem cody, rozpoczynającym wspomniany wyżej odcinek], więc już nikt nie będzie jej w stanie pobić :P
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#5 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 03.03.2008 - |16:49|

wiecie co, zepsuliście mi dzień -- przez prawie rok byłam indie i jako jedna z niewielu osób to widziałam ;p

ogólnie zaliczam to w poczet moich ukochanych seriali. 1 sezon był bardzo, bardzo fajny i nie znudził mnie w zasadzie w ani jednym odcinku.

@rand -- i też uwielbiam cassie, ba, mało tego, jedna ze scen w 1x02 nawet mi się przydarzyła, przysięgam [taaa taka gdzie cassie obserwuje ludzi z jakiejś galerii na piętrze]
zresztą ta dziewczyna kojarzy mi się dodatkowo z mogwai [a specyficznie utworem cody, rozpoczynającym wspomniany wyżej odcinek], więc już nikt nie będzie jej w stanie pobić :P

:D No cóż kiedys to musiało sie stać, w końcu tak świetny serial nie mógł umknąć uwadze wszystkim forumowiczom ;) To iż jest to serial brytyjski, oczywiście sprawia że jest mniej popularny, juz choćby z racji braku kalendarza bo np na: http://www.pogdesign.co.uk/cat/ Skins i angielskich seriali nie pokazuje. Przy okazji jeśli ktoś ma jakąs stronkę z kalendarzem angielskich seriali, albo ogólnie o oglądalności tamtejszych seriali niech zarzuci :)
No właśnie ktoś wie jak jest z oglądalnością Skins ?? Wiem że pierwsza seria miała w Anglii olbrzymią oglądalność, ale pojęcia nie mam jak to jest z sezonem 2, mam nadzieje że dobrze i doczekamy się kolejnych sezonów :)

Co do muzyki to akurat Mogwai jakos mi umknęło i niezbyt kojarzę zespół, ale ogólnie muzyka w Skins jest bardzo dobra, szkoda że na soundtrucku nie ma seedów :P Zresztą ja ogólnie dużo muzyki angielskiej słucham (głównie indie rock). Za to bardzo podoba mi sie kawałek z 10 minutowego specjalnego odcinka- "Secret Party". Zespół bodaj nazywa sie Foals i dopiero zaczyna swoja karierę :P Fajnie też że podczas akcji w Moskwie leciał kawałek Bloc Party, bo bardzo lubie ten zespół :)
  • 0
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House

#6 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 08.04.2008 - |18:33|

panowie, 9 odcinek = 10/10. niu jork :o
tego się nie spodziewałam!

no i
Spoiler

• 0

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#7 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 09.04.2008 - |21:54|

eh :mellow: nie mogłem się powstrzymać i przeczytałem tego spoilera

No cóż można tego było się spodziewać... mimo wszystko ja poczekam na napisyki od Yungara, pewnie jakoś na sobote/niedziele będą jak co tydzień :)

Nikt tu nie napisał więc może ja rzucę newsem który gdzieś w komentarzach do napisów się pojawił:

1. Będzie kolejna seria :D
2. Obsada będzie wymieniona (cała) :unsure:
jakoś nie wyobrażam sobie tego serialu bez Cassie i Tony'ego :( no ale miejmy nadzieję ze twórcy wiedzą co robią i kolejne serie będą równie świetne :)
albo lepiej... pójdą po rozum do głowy i się wycofaja z takiego skandalicznego pomysłu ;)

Użytkownik Rand edytował ten post 09.04.2008 - |21:56|

• 0

#8 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 09.04.2008 - |22:18|

No ja ten serial odkryłem w sobotę, a teraz już jestem na 9 odcinku 2 sezonu heh. ;) Pierwsza seria wg mnie była ciut lepsza. W drugim sezonie szczerze mówiąc mam już dość niektórych postaci. Akcja skupiła się na relacjach Tony - Michelle - Sid - Cassie. Zupełnie olano Anwara czy Maxxiego, (no nie licząc 2 pierwszych odcinków 2 sezonu). Zresztą Maxxie to moja ulubiona postać. ;) Praktycznie robią za statystów. Trochę narzekam, ale i tak muszę powiedzieć, że to jeden z lepszych seriali jakie ostatnio było mi dane obejrzeć. Pomysł ze ze zmianą obsady to dla mnie jakiś absurd...mam nadzieję, że fani serialu w UK wybiją im to z głowy. Jak dla mnie w 3 sezonie, pod warunkiem, że producenci zmienią zdanie, akcja powinna być bardziej skupiona wokół postaci, które nie są jeszcze tak bardzo wyeksploatowane czyli wokół Maxxiego, Anwara, Jal czy Effy. Te postacie mają potencjał. Tony, Michelle, Cassie, Sid powinni tym razem być bardziej w cieniu. Mam nadzieję, że jednak nie zrealizują pomysłu z wymianą całej obsady... :/

Użytkownik Skaara edytował ten post 09.04.2008 - |22:22|

• 0

#9 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 09.04.2008 - |22:38|

Series 3

It is revealed by Daniel Kaluuya aka "Posh" Kenneth and writer of the show, that the original cast will be replaced by an all new line-up for next year's third series. Season 3 is expected to begin airing in early 2009 with the new characters. The show's co-creator Bryan Elsley said that as series 2 ends with the cast going off to university, it won't be possible to keep on following them and that in future, the show will operate in two year arcs with new casts. Elsley said, "It’s exciting – we never stand still. We can tell stories in a new way.” There will be open auditions held around the UK. As of now, one open audition has been held in Bristol, where the show is set, which attracted 1,500 16- to 18 year-olds. A second is planned for London in April. Auditions are also taking place at parties occurring across the UK. In addition, the team's producers have said that while series three will focus on a new line-up, some old faces may make occasional appearances.

To na wiki znalazłem :P

Mam nadzieje że tak się nie stanie :( a nawet jak to powinni chociaż pare postaci zostawić... np. Effy nie jestem pewien ale ona jest chyba młodszą siostrą Tony'ego więc mogła by dalej grać idąc dalej Tony jako jej brat mógłby się pojawiać wiec może i Sid czy Chelle. Chociaż żeby część została, bo tak całkiem nowe to właściwie jak spin off. Swoją drogą mogli skins ciągnąc dalej z ta obsadą, a z nową zrobić spin offa, zwłaszcza że serial świetnie się sprzedaje, a z nową obsadą może im tak dobrze nie pójść bo ludzie przyzwyczaili się do tych postaci :)
  • 0

#10 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 09.04.2008 - |23:35|

Na oficjalnym blogu serialu, pojawił się wpis, by ludzie się wypowiedzieli co myślą o pomyśle zmiany obsady i jak tak pobieżnie przejrzałem to większość ludzi pisze, że to kiepski pomysł. Może ten wpis to oznaka, że nie wszystko jeszcze stracone i producenci sami się zastanawiają co zrobić. Z tego co czytałem to serial cieszy się dużą popularnością w UK, wg mnie powinni zachować obecną obsadę, a z tymi nowymi to zrobić spin - offa. Wtedy wszyscy byliby zadowoleni. :)
Link do tej notki:
http://www.e4.com/bl...?anchor=comment

Użytkownik Skaara edytował ten post 09.04.2008 - |23:36|

• 0

#11 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 12.04.2008 - |22:25|

A wiec, pierwsze dwa odcinki mialam juz dawno sciagniete, ale jakos nie bylo mi spieszno do ogladania. Az w koncu nie mialam co robic wiec wlaczylam i ... po prostu mistrzostwo swiata. Jak nie lubialam brytyjskich seriali za ten ich okropny akcent tak dzis coraz bardziej jestem na tak. Pierwszy sezon obejrzalam w jeden dzien, jeden odcinek po drugim (oprocz dwoch pierwszych). Obecnie z drugiego sezonu mam :1,2,6,8,9. Zaraz zaczynam ogladac. Kazda z postaci ma cos fajnegom ze da sie ja lubic, ale chyba najbardziej przypadli mi Tony (mam identycznego kolege, czasem wydaje mi sie, ze to on gra ;) ), Maxxie, Sid, Josh (? brat Abigail), Chris i nawet Cassie ma cos w sobie. Dzis tak wlasnie myslalam sobie, ze pewnie bedzie jakis watek, ze ktorys z nich umrze, ale nie podejrzewalam, ze to bedzie ... a dowiedzialam sie od was. Jesli by miala wejsc opcja zmiany obsady to by juz bylo slabo, nie wiem czy film mialby ten klimat. Ale wiadomo to jest tak jak ktos gra od poczatku, jestesmy przyzwyczajeni, podobnie jak do Muldera z Archiwum X ;)

edit//
Obejrzalam 6 pierwszych odcinkow i jestem troszke rozczarowana. Do tego dorzuce przegiety odcinek 2x6 pt. Tony.

Użytkownik Jara71 edytował ten post 13.04.2008 - |17:34|

• 0

#12 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 15.04.2008 - |21:27|

Ech...no i koniec. Jeśli twórcy nie zmienią zdania, to było ostatnie spotkanie z większością bohaterów. Uczucia mam mieszane, jak dla mnie drugi sezon nieco gorszy od pierwszego. Z drugiego sezonu podobały mi się odcinki 1-6 no i 10(choć mam mieszane uczucia). 7,8,9 strasznie takie dołujące i smutne. No a 9 to już maskara. Najlepszym odcinkiem 2 sezonu dla mnie był odcinek 1, ze względu na Maxxiego, lubię odcinki, gdy on jest centralną postacią. :) Mam nadzieje, że jednak twórcy pójdą po rozum do głowy i nie wymienią całej obsady.

Spoiler

Mam nadzieje, że jeśli już zmienia obsadę to chociaż gdzieś tam gościnnie pojawią się starzy bohaterowie i dowiemy się jak się im wiedzie.

Użytkownik Skaara edytował ten post 15.04.2008 - |21:27|

• 0

#13 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 16.04.2008 - |10:49|

A jaki jest powod wymiany obsady? Nie maja pomyslo juz na starych?
  • 0

#14 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 16.04.2008 - |11:21|

A jaki jest powod wymiany obsady? Nie maja pomyslo juz na starych?

Ponoć jak mówią twórcy takie było założenie 2 sezony i wymiana i tak w kółko póki będzie zapotrzebowanie. A tłumaczą to tym, że trudno by było prowadzić akcję bo każdy z bohaterów idzie na inny uniwersytet. Ja mam tylko nadzieję ,że gdzieś tam się gościnnie pojawią się i dowiemy co tam u nich słychać. Bo jeśli zupełnie się odetną to ja dziękuję i chyba sobie podaruje oglądanie bo to będzie zupełnie jak nowy serial. Zresztą wg mnie sami sobie podcinają gałąź na której siedzą Skins są tym czym są dzięki tym bohaterom. Jestem pewien, że wielu fanów w UK przestanie oglądać ten serial, jeśli tak się stanie.

Użytkownik Skaara edytował ten post 16.04.2008 - |11:22|

• 0

#15 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 17.04.2008 - |12:07|

Obejrzalam wlasnie 9 odcinek, 10 mi sie sciaga, bo sekunde temu zobaczylam, ze ten sezon ma jednak 10 odcinkow. Narazie jestem troszke rozczarowana. Zobaczymy po ostatnim odc.
  • 0

#16 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 19.04.2008 - |11:11|

jeżeli 10 odcinek był pożegnaniem, to na pewno bardzo przyjemnym dla oczu. lekki niedosyt, chociaż z drugiej strony ci sami bohaterowie w kółko już zaczynali mnie powoli denerwować. w zasadzie to nie oni byli motorem napędowym tego serialu; był nim imo sam pomysł prowadzenia akcji. znana nam ekipa niewiele więcej ma do dodania. zmiana skór może serial tylko odświeżyć, zmienić na lepsze.

drugi sezon toczył się wolniej niż pierwszy i jako całość na pewno był słabszy, niemniej jednak nadal sądzę, że czegoś takiego mi właśnie brakowało -- luźnej historyjki o grupie nastolatków, okraszonej moim ulubionym obrzydliwym humorem i momentami niezłą muzyką ;).
gdyby ktoś zastanawiał się jeszcze, czy ma zacząć oglądać -- stanowczo tak.

Użytkownik katja edytował ten post 19.04.2008 - |11:12|

• 0

#17 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 20.04.2008 - |21:35|

z drugiej strony ci sami bohaterowie w kółko już zaczynali mnie powoli denerwować. w zasadzie to nie oni byli motorem napędowym tego serialu; był nim imo sam pomysł prowadzenia akcji. znana nam ekipa niewiele więcej ma do dodania. zmiana skór może serial tylko odświeżyć, zmienić na lepsze.

Cóż... dla mnie to właśnie taki, a nie inny dobór bohaterów był siłą napędowa tego serialu. Mi tam się nie zaczęli nudzić. Ja już tam mam, że się przywiązuje do bohaterów. Wg mnie zmiana sprawi, że serial straci i to dużo. Ja sobie prawdopodobnie podaruje kolejne sezony, bo to już będzie zupełnie inny serial. Niech robią co chcą, ja i tak uważam, że powinna zostać pierwotna obsada.
  • 0

#18 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 15.05.2008 - |06:38|

http://wiadomosci.ga...77,5211133.html
wszystko ładnie, tylko o jaki ep chodzi,może ktoś wie :o?
edit: ok, cofam pytanie. ukarali stację za trailer do 2 serii dopiero dłuuugo po zakończeniu jej emisji..

a w ogóle to w 3 sezonie ma się pojawić polski bohater ;D

Użytkownik katja edytował ten post 15.05.2008 - |06:49|

• 0

#19 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 16.05.2008 - |19:16|

Na wikipedii pisze, że ma on mieć na imię Tomasz.
  • 0

#20 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 26.06.2008 - |16:23|

Mi sie srednio podoba wizja nowych bohaterów, ale.. "Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść Niepokonanym", lepiej chyba zapamietac dobrze bohaterów, niż mieliby ciągnąc 3 sezon z jakąs lipa.

Wiadomo kiedy 3 sezon?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych