Skocz do zawartości

Odcinek 053 - S03E09 - Boxed In

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka 3x09 "Boxed In" (39 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (3 głosów [9.09%])

Procent z głosów: 9.09%

2. 9,5 (3 głosów [9.09%])

3. 9 (6 głosów [18.18%])

Procent z głosów: 18.18%

4. 8,5 (2 głosów [6.06%])

Procent z głosów: 6.06%

5. 8 (2 głosów [6.06%])

6. 7,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (5 głosów [15.15%])

Procent z głosów: 15.15%

8. 6,5 (1 głosów [3.03%])

Procent z głosów: 3.03%

9. 6 (3 głosów [9.09%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (2 głosów [6.06%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (2 głosów [6.06%])

14. 3,5 (1 głosów [3.03%])

15. 3 (2 głosów [6.06%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [3.03%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Gość_martha_*

Gość_martha_*
  • Gość

Napisano 14.01.2008 - |23:55|

Ocena odcinka 3x09 "Boxed In"

Użytkownik martha edytował ten post 14.01.2008 - |23:57|

• 0

#2 Sawyer 815

Sawyer 815

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów
  • MiastoTczew

Napisano 15.01.2008 - |02:00|

Emocjonujący odcinek ... Rzekłbym najlepszy w III sezonie! Genialny plan Micheala. Nie będe spojlerował, ale odcinek miażdży!

Pozdrawiam
  • 0

#3 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 15.01.2008 - |05:04|

Owszem odcinek na dobrym poziomie.Czy plan MS genialny?Tutaj bym sie spieral :) Od samego poczatku wiemy ze jedna i druga strona ma na siebie haki.Tutaj nikt nikogo nie moze "przekrecic" tak dlugo jak jeden hak siedzi w wiezieniu a drugi jest zakladnikiem.
Bardziej interesuje mnie to, co wyniknie z ostatnich sekund odcinka :) Nawet jesli nie "cel" to przeciez taki prezent w takim miejscu musi zostac spozytkowany :)
Zero spoilerow :)

Użytkownik Przemek edytował ten post 15.01.2008 - |05:05|

• 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#4 melu

melu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 15.01.2008 - |11:41|

Macie może napisy?? :/
  • 0

#5 Gość_martha_*

Gość_martha_*
  • Gość

Napisano 15.01.2008 - |17:33|

Macie może napisy?? :/

Proszę...

.::Grupa Hatak - Hatak.pl::.|.::Napisy24.pl::.
Tłumaczenie: Highlander & pablocoo
Korekta: JediAdam, ssanhoj

Napisy! Klik!
  • 0

#6 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 15.01.2008 - |17:50|

Fakt bardzo dobry odcinek. Miejmy nadzieję, że jest to tylko zapowiedź kolejnych (już kończących serial) świetnych odcinków (i jeszcze lepszych) :rolleyes: .
  • 0

#7 kohegen

kohegen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 15.01.2008 - |20:34|

Dobry odcinek trzymający w napięciu aczkolwiek były juz w tym sezonie lepsze. Ciekawe zakończenie i trzeba będzie poczekać do następnego tygodnia na rozwiązanie ... oj będzie sie działo:)
  • 0

#8 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 15.01.2008 - |20:52|

Kolejny popis bezsensów:

1) Scofield po wyjściu z więzienia trafia na dobrego ojczulka, który zlitował się nad biednym Michaelkiem, nie tylko go wysłuchał, ale nawet mu pomógł złapać wredną Gretchen. Olbrzymi podziw dla tego wojskowego o gołębim sercu.

2) Gretchen jest niesamowicie zdolna w sztukach walki. Zakuta w kajdanki w pojedynkę pokonuje dwóch uzbrojonych strażników.

3) A po całej akcji wracamy do punktu wyjścia. Generał nie żyje, oczywiście nikt nie pamięta co mu Scofield powiedział, bo po co. 7 Nawet wspaniałomyslna Gretchen wybaczyła (a co! w końcu to dobra kobieta) i w ten sposób wszystko jest jak było - Scofield z Whistlerem siedzą i kombinują jak uciec, a Gretchen przechowuje LJa.

4) T-Bag dorobił się sztucznej ręki. Pewnie mu ją władze Sony dostarczyły na zamówienie.

Uparcie powtarzam: od ok. 2x12 PB to typowy serial z gatunku "obejrzeć, zapomnieć i nigdy, przenigdy nie wracać". I chociaż miewa czasem jakieś przebłyski formy, to jednak takie bezsense jak te powyższe, skutecznie od serialu zniechęcają.

I jeszcze coś: pomimo owych głupotek, ogląda się całkiem przyjemnie, ale - jak rzekłem - na jeden raz.
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#9 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 15.01.2008 - |20:55|

Uparcie powtarzam: od ok. 2x12 PB to typowy serial z gatunku "obejrzeć, zapomnieć i nigdy, przenigdy nie wracać". I chociaż miewa czasem jakieś przebłyski formy, to jednak takie bezsense jak te powyższe, skutecznie od serialu zniechęcają.

Masz rację "obejrzeć, zapomnieć i nigdy, przenigdy nie wracać". Zapomniałeś dodać jeszcze jednego - i nie dyskutować.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#10 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.01.2008 - |22:48|

4) T-Bag dorobił się sztucznej ręki. Pewnie mu ją władze Sony dostarczyły na zamówienie.

taaak, reki się dorobił już chyba w poprzedniej serii i co najmniej kilka razy się pojawiała
  • 0

#11 lucasd

lucasd

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 125 postów

Napisano 15.01.2008 - |22:52|

O ile caly general byl OK (nieprzekupny, pewnie mozna go dac jako powod, ze nie wykupili whistlera - w koncu miliony to dla nich nic) to nie grzeszyl inteligencja. On i 1 straznik jada z wiezniem na miejsce ktore musi byc pilnowane przez kogos jeszcze.

Smiechu warte. W tym momencie caly czar odcinka prysl i krol stal sie nagi.
  • 0

#12 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 15.01.2008 - |23:13|

Masz rację "obejrzeć, zapomnieć i nigdy, przenigdy nie wracać". Zapomniałeś dodać jeszcze jednego - i nie dyskutować.

Macie prymitywne nastawienie do seriali, żal mi was, że nie umiecie się ani trochę nacieszyć prisonem.

O ile caly general byl OK (nieprzekupny, pewnie mozna go dac jako powod, ze nie wykupili whistlera - w koncu miliony to dla nich nic) to nie grzeszyl inteligencja. On i 1 straznik jada z wiezniem na miejsce ktore musi byc pilnowane przez kogos jeszcze.

Smiechu warte. W tym momencie caly czar odcinka prysl i krol stal sie nagi.

Mnie też to trochę rozczarowało, ale zauważyłem, że prawdopodobnie 3 sezon jest ostatni i jest wiele zwrotów akcji w jednym odcinku. Wielki generał przybywa, bierze Michaela, niby staje się wielką pomocą, myślałem, że będzie kimś kluczowym przez kilka odcinków. A tu bęc! podkreśliło się wyraźnie jak przebiegła jest Firma i jej członkowie.
  • 0

Dołączona grafika

#13 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 15.01.2008 - |23:34|

No coz... z fajnego serialu robi sie James Bond dla ubogich.
Akcja z Gretchen i generałem jest po prostu żenująca.

Jakos nie wierze w to, aby generalicja gdziekolwiek pojechala sama z obstawa
jednego tylko szeregowca! Przeciez kazdy polglowek wpadlby na to, ze w tym
baraku moze czekac na niego zasadzka. Dlatego wzialby ze sama mala armie, aby
zwyciesko wyjsc z ewentualnego starcia z kimkolwiek. A tu... no po prostu
żenada, baja o krasnoludkach jest mniej infantylna od tego odcinka. To ze
skrepowana laska usmierca 2 uzbrononych wojskowych, przelewa juz kielich bzdur
tego odcinka.

A to nie byly jedyne kretynstwa, mozna by je wyliczac jeszcze dlugo... tylko po
co... Chociaz bardzo podobal mi sie Michcio, ktory w temperaturze blisko 70
stopni (czy ile tam bylo) siedzial sobie wesolo w bluzie po szyje z dlugimi
rekawami, a co ! Pewnie jakby mial czapke, rekawiczki i kalesony to tez by
zalozyl (chociaz kalesony to moze i mial!) :D

PS.
A cieszyłem się Prisonek, kiedy to był dobry i przemyslany serial.
Ale takich steków bzdur, to ja już dawno nie widziałem.
Niestety serial zrobił sie jedynie dla widza, ktory ogladajac kompletnie nie mysli i "połknie" wszystko, co mu amerykanskie scenarzysty wcisną.
RIP RIP RIP
  • 0

#14 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 16.01.2008 - |05:17|

Ja napiszę krótko.
Czegoś tak głupiego jak większa część tego docinka dawno nie widziałem albo nie widziałem wcale.
Aż szkoda coś pisać.
Niemniej miło się to ogląda i gładko 40 minut schodzi.
No obejrzeć i zapomnieć.
  • 0

#15 LosSerdelos

LosSerdelos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 16.01.2008 - |11:18|

MOglo byc ciekawie ... ale podroz generala do garazu - zenada .
Akcja wraca to punktu wyjscia - w sumie polowa odcinka zupelnie zmarnowana :(

I t esciemy z konca 8 odcinka - ze pan panie Scofield zegna sie z sona ... hm ... zenada
  • 0

#16 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 16.01.2008 - |13:04|

Po smierci generala i jego ochroniarza, oczywiscie nikt nie zainteresowal sie
tym, co sie wlasciwie stalo, nikt nie szuka sprawcow zamachu! Wszyscy o
wszystkim zapomnieli, przesluchan zadnych nie bylo, o probach ucieczek i odbiciu
wieznia zapomniano, wiezniowie grzecznie wrocili w podskokach do Sony. Zycie
toczy sie dalej - ach jakie to wszystko wspaniale :)

Ja nie takiego Prisona sie spodziewalem i nie tego od serialu oczekiwalem.
Jakbym chcial ogladac glupoty i durnoty, to obejrzal bym Kiepskich, ubawil bym sie lepiej.
  • 0

#17 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 16.01.2008 - |13:59|

Mażę o 8 serii Rome, Carnivale czy Lost Room. Ale z drugiej strony dziękuję producentom że mieli odwagę zakończyć je w odpowiednim momencie. Niestety tej odwagi brakuje ludziom w FOXie. Jeśli zakończyli by go po pierwszej serii miał by status serialu kultowego. Tymczasem PB umiera na naszych oczach.
  • 0

#18 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 16.01.2008 - |14:29|

Mażę o 8 serii Rome, Carnivale czy Lost Room. Ale z drugiej strony dziękuję producentom że mieli odwagę zakończyć je w odpowiednim momencie. Niestety tej odwagi brakuje ludziom w FOXie. Jeśli zakończyli by go po pierwszej serii miał by status serialu kultowego. Tymczasem PB umiera na naszych oczach.

Naduzywasz wielkich słów; "serial kultowy" tak pasuje do PB jak "umiera na naszych oczach". Serial utrzymuje swoj sredni poziom od poczatku. Nielogicznosci i naciagania byly tak w pierwszym jak i w drugim jak i trzecim sezonie. Osobiscie nia mial bym nic przeciwko temu gdyby Mickale i spolka, co roku uciekali z kolejnych wiezien w kolejnych krajach pzrez nastpene 15 sezonow. Nie strzele sobie jednak w leb gdy serial zakonczy sie po tym sezonie.

Wracajac do epizodu. Byl dobry. Mocny. Kilka zwrotow akcji, sporo emocji. Kilka drobnych neiscislosci i nielogicznosci, ale tak wspolczesny serial telewizyjny juz ma. Come-back Bellicka to mocny punkt epizodu
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#19 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 16.01.2008 - |17:15|

Wypraszam sobie. Jako oglądacz PB (fakt, że z coraz mniejszą pasją, ale jednak oglądacz) mam pełne prawo wyrazić swoją opinię, jakakolwiek by nie była, więc nie łapię za bardzo o co ci chodzi. No, chyba że to dział dla tych, którzy pieją wniebogłosy nad wspaniałością PB.
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#20 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.01.2008 - |17:34|

Kolejny zapychacz, zwrotami akcji serial wykonał pełny obrót o 360 stopni i wrócił do punktu wyjścia. I czterdzieści minut w zlew...

Spoilery będą, bo taka to już uroda tego wątku, że się w nim wypowiadają ludzie, którzy JUŻ odcinek obejrzeli. Bo po co miałby tu ktoś zaglądać, kto odcinka nie oglądał?

Dziadek boss - myślałem że to będzie co najmniej kilku odcinkowy wątek. Padł jak mucha, co mnie utwierdza w przekonaniu że to był jeden z zapychaczy (coś na modłę flashbacków z Losta). Podobnie wątek z Bellickiem nic nie wniósł, co mogłoby ruszyć serial z miejsca. Do tego Mahone wrócił do więzienia. Następny odcinek można uznać za 3x01, bo (za wyjątkiem Sary) nic się nie zmieniło.

Majkel siedział w koszulce, bo nikomu się nie chciało mu tatuaży znów nakładać. Co należy potraktować jako lekceważenie w podejściu do kręcenia serialu. Ocenić ocenię, gdy będę mógł obejrzeć z napisami (nie tak szybko, karta graf. siadła i Winda działa na domyślnych sterach ;) ).
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych