Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 029 - S02E07 - Patriots and Tyrants

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 13.01.2008 - |15:45|

S02E07 - Patriots and Tyrants
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 26.03.2008 - |13:08|

Miło było, ale się skończyło...
Krótki 7-odcinkowy sezon 2 dobiegł końca, niestety więcej już nie będzie...
Było dobrze, ba bardzo dobrze, scenarzyści na prawdę stanęli na wysokości zadania, szkoda, że oglądalność zawiodła, bo bardzo chętnie zobaczyłbym dalsze losy bohaterów, bo nie ma problemu, żeby było więcej, chociaż zakończenie daje trochę satysfakcji. W końcu teraz to już będzie wojna...
Beck w końcu przejrzał na oczy, lepiej późno niż wcale...
Dobra akcja z ambasadą Teksasu...
Akcja w powietrzu też całkiem przyjemna, chociaż pewnie mogłaby być bardziej dramatyczna, może była w alternatywnym zakończeniu, albo na końcu alternatywnego bomba wybuchała w Teksasie... może DVD odpowie na to pytanie...
Tak czy inaczej dobrze, że było te 7 odcinków, bardzo przyjemnie się je oglądało...
  • 0
Master of possimpible ;)

#3 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 26.03.2008 - |13:18|

Wypada potwierdzić słowa kwiatka.
Choć motyw z ambasadą Teksasu, prawie popłakałem się ze śmiechu. W ogóle trochę bawi mnie motyw niezależnego Teksasu, to tak jakby w Polsce Śląsk stał się niezależnym krajem.... A najbardziej bawi mnie motyw podziału wojsk. Co jak co, ale oni dosyć podobny system do naszego, co znaczy że ludzie z jednego końca kraju, często szkolą się w drugim.
Z drugiej strony, wiem że stan Teksasu od zawsze ma niepodległościowe zapędy, ale ambasada nadal jest dla mnie zbyt abstrakcyjna...

W końcu teraz to już będzie wojna...

Druga Wojna Secesyjna, nie powiem, świetny materiał na serial... kto wie, może zrobią spinoffa :) o zacnym tytule: Wschód-Zachód - East and West.

#4 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 26.03.2008 - |16:26|

No ładnie zakończyli, trzeba przyznać. Szkoda tylko tematu - producenci porwali się z motyką na słońce i skończyło się jak widać :/ ... Dobry serial, inny niż wzystkie.
  • 0

#5 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 26.03.2008 - |21:08|

How does it fell?
- What?
- Makeing history.

Fajnie, że będę w pierwszej piątce :P Mimo 40 minutowego zakończenia poszło konkretnie i sprawnie, to chyba najważniejsze :) Mieliśmy trzeciego wspólnika, fajnie że cały czas ukrywał się wśród pracowników J&R :D Mieliśmy pana Smitha, który dotychczas był znany tylko z głosu telefonu komórkowego. W sumie oprócz tego, że się pokazał to nic więcej, ale lepsze to niż nic :) Tak się zastanawiałem gdzie oni pojadą z tą bombą... No i w sumie akcja w ambasadzie konkret, trochę takie państwo w państwie, ale rozwiązanie nienajgorsze :) Jake nareszcie mógł się pochwalić umiejętnościami pilotażu, teraz wiadomo przynajmniej że nie ściemniał:P Powietrzna Kawaleria Teksasu jak zwykle na czas, Beck przejrzał na oczy i fajnie było zobaczyć jak jego podkomendni "zrywają" z rządem Chayenne. Cholera dobry serial szkoda że już koniec :D
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#6 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 26.03.2008 - |21:40|

Motyw z ambasadą wcale nie jest taki abstrakcyjny. Nie zapominajcie, że USA to nie jest kraj w takim rozumieniu jak Polska, analogia ze Śląskiem kompletnie nietrafiona. Stany to państwo federacyjne - taka Unia Europejska z dłuższą historią, wykształconym poczuciem patriotyzmu u obywateli (w UE ciągle jeszcze to poczucie europejskiej przynależności jest bardziej ideą na papierze niż realnym uczuciem) i mocniej zacieśnionymi przez czas więzami. Mimo tego mają dosyć większą swobodę jeśli idzie o prawodawstwo itp., jak poszczególne rejony czy województwa w PL. Logiczne więc, że po rozpadnięciu się USA po ataku jądrowym reorganizacja zaczęłaby się od najniższych szczebli. ;) Rząd w Cheyene nie odstąpił od modelu federacyjnego, stąd obecność ambasady nie dziwi - nie chcieli przecież, żeby tamci pomyśleli, że traktują ich jak terytorium, które trzeba inkorporować. ;)

Zakończenie udane - na dobrą sprawę otwarte. Może nie na trzecią serię, ale na spin-offa.
Kto wie, może fani znów zaczną orzeszki wysyłać? ;)
Dialog i muzyka w ostatnich sekundach - coś pięknego. ;)
  • 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#7 Gliver

Gliver

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 27.03.2008 - |07:31|

Jeszcze nic straconego, bowiem Sci Fi Channel i The CW sa zainteresowane serialem :) Tutaj Link
  • 0

#8 jareck_i

jareck_i

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 27.03.2008 - |09:04|

Zamykając stare watki , praktycznie wszystkie otworzono 2 nowe nurty - Ambasada Teksasu i Rozpętanie wojny z Cheyenne . Scena ze zniszczeniem 2 F14 przez 2 F16 jest piękne . słowa pilota tez ... :) ( poprawcie mnie jesli sie myle z samolotami )
  • 0
Aurox 10.1 QuickSilver
PLD
FreeBSD
Mepis
Ubuntu

#9 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.03.2008 - |10:16|

Naprawdę udany odcinek niestety ostatni :( Zawrotne tempo akcji no i akcja z samolotami ,zaprawdę piękna sprawa.P.S. Hawkins zmarł czy tylko zemdlał?Bo z kumplem prowadzimy o to bój.Ja jestem za tym że zmarł.
  • 0

#10 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 27.03.2008 - |11:40|

Świetne zakończenie, scena w powietrzu super. Nie spodziewałem się 2 wojny domowej. Szkoda ze serial tak sie konczy. Pozostawiono swietny material na serial lub film fabularny. Ten serial był jednym z lepszych w ostatnich latach, ale widać ludzie wolą mode na sukces :(
  • 0
Dołączona grafika

#11 cebit

cebit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 27.03.2008 - |11:43|

Dobre zakończenie dobrego serialu.
Było by miło jak by nakręcili kolejne odcinki, ale mało prawdopodobne, zresztą to samo mówiono o 2 sezonie ale petycje pomogły widać.
  • 0

#12 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 28.03.2008 - |08:37|

P.S. Hawkins zmarł czy tylko zemdlał?Bo z kumplem prowadzimy o to bój.Ja jestem za tym że zmarł.

Tylko zemdlał, na 100%. Tak szybko i bez żadnej dramaturgii się w filmach nie umiera. :lol:
Poza tym producenci się wypowiadali, że Hawkings nie był przeznaczony do "ubicia", a miał się w (alternatywnym zakończeniu) dostać do niewoli.

Użytkownik Magnes edytował ten post 28.03.2008 - |08:47|

• 0
http://magory.net - moja strona

#13 Slide

Slide

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 28.03.2008 - |10:19|

Co to za alternatywne zakończenie o którym mówicie?
  • 0

#14 k-rol

k-rol

Starszy plutonowy

• Grupa Hatak
  • 535 postów
  • Miastowlkp.

Napisano 28.03.2008 - |10:48|

Były dwie wersje ostatniego odcinka - jedna na wypadek, gdyby serial miał się kończyć (tę widzieliśmy) a druga w razie, gdyby jednak miał powstać 3. sezon :)
  • 0

Dołączona grafika

#15 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.03.2008 - |13:47|

Więcej a ty alternatywnym zakończeniu znajdziesz tutaj --> http://showtv.pl/news_item_772.htm
  • 0

#16 Anfauglir

Anfauglir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 28.03.2008 - |21:53|

Zamykając stare watki , praktycznie wszystkie otworzono 2 nowe nurty - Ambasada Teksasu i Rozpętanie wojny z Cheyenne . Scena ze zniszczeniem 2 F14 przez 2 F16 jest piękne . słowa pilota tez ... :) ( poprawcie mnie jesli sie myle z samolotami )

Woli scisłości tylko i poprawy jak napisałeś, nie dwa F-14 a dwa F-15 ;)
  • 0

#17 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 28.03.2008 - |23:04|

Obejrzałem serial prawie za jednym zamachem i naprawdę nie rozumiem tych "widzów" w USA, przez których serial nie będzie kontynuowany... Teoretycznie wątki zamknięte, ale jest jeszcze wojna.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#18 Slee

Slee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 29.03.2008 - |12:54|

Obejrzałem serial prawie za jednym zamachem i naprawdę nie rozumiem tych "widzów" w USA, przez których serial nie będzie kontynuowany... Teoretycznie wątki zamknięte, ale jest jeszcze wojna.

Czyli doskonaly temat na spin-off'a :)
  • 0

#19 tom2407

tom2407

Starszy kapral

• Moderator
  • 278 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 29.03.2008 - |20:17|

Az zal ze serial THE END...ale jak wczesniej wspomniano jest jeszcze nadzieja ze 3 sezon pojawi sie w innej TV

#20 VolKhen

VolKhen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 29.03.2008 - |21:38|

Świetne zakonczenie swietnego serialu choc widac bylo, ze zamykaja watki na sile. Jednak lepsze to niz gdyby cos zostaloby nie wyjasnione.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych