Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate SG-1 na AXN SciFi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
65 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adrena

Adrena

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 18.11.2007 - |07:43|

Z nieoficjalnych źródeł dowiedziałem się że do ramówki AXN SciFi zostanie dołączonych pare nowych seriali.

SG-1 na początek ( sam ich o to atakowałem )

Seriale typu Lexx, Hercules, Władca Zwirząt, Dobro Kontra Zło, Władca Zwierząt od razu bym wywalił...

Co o tym sądzicie...

Pozdrawiam !
  • 0
Regulamin > Profil użytkownika > podpunkt B)

#2 Klorel

Klorel

Organizator

• VIP
  • 195 postów

Napisano 18.11.2007 - |11:34|

Z nieoficjalnych źródeł dowiedziałem się że do ramówki AXN SciFi zostanie dołączonych pare nowych seriali.

Seriale typu Lexx, Hercules, Władca Zwirząt, Dobro Kontra Zło, Władca Zwierząt od razu bym wywalił...

Co o tym sądzicie...

Pozdrawiam !

"Z nieoficjalnych źródeł" czyli skąd tak dokładniej, bo za bardzo nie chce mi się w to wierzyć, przynajmniej teraz, kiedy na nasz rynek wkracza kanał SciFi Channel (co prawda tylko na platformie N, ale zawsze będzie :rolleyes: ).
Uważam, że jeśli gdzieś mieliby to dawać, to chyba prędzej właśnie pojawi się na SciFi Channel, bo to w końcu produkcja tego kanału i on ma prawa do niego, chociaż z drugiej strony Sony Pictures Television jest właścicielem całego pakietu AXN a oni mają MGM więc może jednak coś w tym być :P .
W każdym razie gdybyś podała jakieś bliższe szczegóły na temat tego 'nieoficjalnego źródła', to można by było jakoś lepiej tę informację sklasyfikować ;) .
A tak w ogóle to dzięki za info, nawet, jeśli miałoby się okazać nieprawdziwym :lol: .
  • 0
CO CIĘ NIE ZABIJE, TO CIĘ WZMOCNI.

#3 satman

satman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 18.11.2007 - |18:12|

Źródłem jest sam AXN SciFi. Leci taka zajawka z serialami które mają wejść w grudniu min Stargate, Dresden Files, Jericho
  • 0

#4 Adrena

Adrena

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 18.11.2007 - |20:46|

Dokładnie tak jak napisał kol @satman...
Dodam jeszcze do tego kompletu serial " Miracle " który rówież pojawi sie w AXN SciFi od Grudnia ...

Pozdrawiam !

@Klorel

Poczytaj PW...

Użytkownik Adrena edytował ten post 18.11.2007 - |20:51|

• 0

#5 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 20.11.2007 - |15:34|

Sg-1 od 3 grudnia w AXN Sci Fi. Nie wiem z jaką częstotliwością będzie emitowany ale chyba raz w tygodniu, przynajmniej na początek.

Lexxa za żadne skarby bym nie wywalał. Jak dla mnie totalnie odjechany serial. Są odcinki, które oglądam już po kilka razy.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#6 satman

satman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 21.11.2007 - |15:33|

Co poniedziałek o 22. Na drugi dzień powtórka o 16. Zaczynają prawidłowo Sezon 1 Odc 1.

http://www.axnscifi.pl/Series2/1235

Użytkownik satman edytował ten post 21.11.2007 - |15:35|

• 0

#7 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 21.11.2007 - |16:08|

W sumie fajnie będzie to sobie przypomnieć od początku bo płyty to nie zawsze chce się włączać a tak jak leci w tv to się spojrzy.
Jak tak dalej pójdzie to może w końcu się znajdzie w naszym kraju jakiś wydawca który po tych wszystkich serialach SF wyda jakiś na dvd.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#8 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 21.11.2007 - |17:40|

No prosze jak miło aż się ucieszyłem będe miał co wieczorkami ogladać
  • 0

#9 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 22.11.2007 - |09:22|

ooooooooo coś podobnego idzie nowe:)
I szanse na wydanie DVD poważnie wzrosły
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#10 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 22.11.2007 - |16:41|

Na to wychodzi ze Sg-1 nigdy nie bedzie puszczany w normalnej telewizji. Bo ja np pierwszy raz slysze o AXN scifi. I nie mam tego kanalu a mam pelny pakiet. Mam AXN normalny. Najpierw bylo na TVN.. dwa sezony :lol: potem na HBO a teraz na jakims kanale ktory nie istnieje.
  • 0

#11 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.11.2007 - |16:48|

Najpierw bylo na TVN.. dwa sezony :lol: potem na HBO a teraz na jakims kanale ktory nie istnieje.

TVN - SG-1 to już historia. :unsure:
AXN SCI FI - kanał jest w Polsce od jakiegoś półtora roku [jak mnie pamięć nie myli]. Emitowali choćby 4 sezony ST TNG teraz jadą z Earth FC. :P
I niebawem dołączą SG-1.
HBO - wciąż leci, aktualnie powtarzają sezon 9 i zapewne w 2008 puszczą 10.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#12 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 23.11.2007 - |12:06|

Na to wychodzi ze Sg-1 nigdy nie bedzie puszczany w normalnej telewizji. Bo ja np pierwszy raz slysze o AXN scifi. I nie mam tego kanalu a mam pelny pakiet. Mam AXN normalny. Najpierw bylo na TVN.. dwa sezony :lol: potem na HBO a teraz na jakims kanale ktory nie istnieje.

Nawet tutaj na forum była dyskusja ponad rok temu właśnie o AXN Sci Fi, bo wtedy ten kanał u nas startował więc dziwne że nie słyszałeś o nim.
Dostępny jest głównie przez wszystkie 3 platformy cyfrowe. W kablówkach zapewne trudniej o ten kanał, zazwyczaj jest tam tylko główny AXN.

Swoją drogą ciekawe czy słyszałeś o tym że 1 grudnia startuje Sci Fi Channel Polska ;).
  • 0

#13 Adrena

Adrena

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 29.11.2007 - |16:43|

Ja powiem Tak...
Kol. @satman podał Linka AXN SciFi popatrzcie ( i klikajcie ) serial nie emitowany w Polskim AXN SciFi ma już Ocenę 4.4 na 5 możliwych.
Pozdrawiam !
  • 0

#14 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 29.11.2007 - |20:53|

Sa rzeczy ktorych sie nie przeskoczy:
- po pierwsze HBO, HBO 2 (na nim ogladam 9x SG-1), Cinemax, Cinemax 2, AXN, AXN Crime, AXN SciFi w polsce naleza do jednej rodziny i jesli jeden z kanalow ma prawa do czegos to moze skakac po antenach w ramach rodzinki (pamietacie np. 4400 - gdzie najpierw byl wyswietlany a gdzie jest wyswietlany teraz*)
- po drugie start SciFi Channel w Polsce zmusil "rodzinke" do rozruszania AXN SciFi (dopalka w postaci Jerycha czy wlasnie SG-1) bo nowy kanal to bezposredni rywal AXN SciFi ktore produkcjami z dolnej polki (Wladca Zwierzat - Panie, zlituj!) mieszanymi z super gwozdziami (ST: TNG) mogl sie miotac a teraz musi sie wziac ostro do roboty bo ankieta, w ktorej glosowalismy na ulubiony serial i wybieralismy BSG (notabene tylko pilot) mozna bylo tylko wku... fanow - gdyby procz SG-1 kupili BSG SciFi Channel moglby sie schowac**

* - prosze darujmy sobie watek beznadziejnej telewizji publicznej
** - kupili od Universala*** (SciFi Channel) prawa do Lost Room, Triangle (o ile dobrze pamietam), Dresden Files, Threshold (tak, bo Threshold wraz z ST:E przeszedl do Universala bo wylozyli kase na pakupki od CBS gniota Bragi i smieci po UPN ktorych nie chcialo powstajace WB choc teraz juz nie wiem jak ta stacja sie nazywa)
*** - SciFi Network to syn kompanii Unversal

W SKROCIE, bo troche dlugi wywod: TAKA BYLA KOLEJ RZECZY i niech sie wezmie AXN SciFi do roboty bo SciFi Channel w chwili gdy podpisze umowe z kims innym niz "n-ka" spokojnie przegoni ich ogladalnoscia. Wejscie SciFi Channel to cos na co czekalismy - wreszcie zacznie sie prawdziwa walka o widza "scifi tv-series'ów" ;D

Nic tylko sie cieszyc!

PS do Adminow Gwrota.com: Moim zdaniem news o SG-1 na AXN SciFi powinien sie znalezc na stronie glownej zeby podnosci ogladalnosc emisji, ale to moje zdanie a ja znam sie na mediach a nie na rzeczywistosci ludzi, ktrzy tworza cos w sieci z pasji w wolnym czasie i rozumiem, ze ostatnio (walki z engine) mozecie nie miec czasu. I tak trzymam kciuki za rozwoj naszego Imperium Hatako-Gwroto ;)

PS2: Wnioslbym o wrozenie z fusow kiedy SG-A w PL TV ale to jzu inne suforum ;)

Update:
- wymieniajac transfuzje z SciFi Channel (North America) do AXN (family PL) nie wymienilem wszystkiego - np. Janki Paracetamol
- tak sobie przypomnialem ze franczyzodawca do Stargate jest (od momentu przejscia na DVD slim cases ;D) niejakie SONY a zatem if (sony_pictures_entertainment_channel_europe==AXN) then Atlantis(AXN_pl)=true;
- dobranoc ;)

Użytkownik maciej edytował ten post 29.11.2007 - |21:23|

• 0
http://studentnik.tu.kielce.pl/

#15 edwardszef

edwardszef

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 29.11.2007 - |21:03|

Moim zdaniem bardzo dobrym pomysłem jest puszczanie tego serialu na AXN! Ale wiekszy szaL by zrobili puszczając to na AXN zwykłym, a nie scifi, ponieważ na wielu telewizjach kablowych nie ma Scifi. Przynajmniej niedawno tak było! A nawet jesli ktoś ma platformę cyfrową, to wątpie by wykupował dodatkowy pakiet Scifi i crime, bo lecą tam same powtórki! Ja akórat posiadam ten pakiet bo lecial tam serial który mnie interesował. Ale już od dawna nawet nie zaglądałem na ten kanał, bo w programie nie widziałem żadnych zmian.
  • 0

#16 Melkor

Melkor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoKraków

Napisano 29.11.2007 - |23:29|

Co o tym sądzicie...

Pozdrawiam !

Witam,
Moim skromnym zdaniem powinno się znaleźć na AXN SciFi coś tkiego jak Star Trek: Voyager, Star Trek: Deep Space Nine, BSG oraz Babylon 5
Pozdrawim
  • 0
Melkor - Lord of Darkness !!!

#17 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 30.11.2007 - |10:19|

BSG będzie właśnie na Sci Fi Channel (zresztą to dobrze bo chodzą słuchy że Sci Fi Channel będzie miał o wiele lepszą jakość przekazu niż AXNy). Kolejne Treki mam nadzieję że pojawią się na AXN Sci Fi. SG-1 też dali na AXN Sci Fi żeby właśnie zwiększyć atrakcyjność ramówki bo startuje im konkurent w postaci Sci Fi Channel. Atlantis pewnie najpierw pojawi się w HBO po wyemitowaniu przez nich 10 sezonu SG-1.
Zobaczymy jak to będzie, ale na pewno wejście nowych kanałów (bo nie należy zapominać o Universal Channel, który co prawda nie będzie emitował sci fi, ale też będzie konkurencją dla głównego AXN) spowoduje że jeśli idzie o seriale zrobi się ciekawie w Polsce.

eidt: Działa już strona Sci Fi Channel, jest tam już program stacji.

Na Nce można złapać testowe nadawanie Sci Fi i Universal. Format obrazu to niestety 4:3, ale za to jakość obrazu naprawdę bardzo dobra (AXNy przy tym to pikseloza). Możliwość wyboru polskiej lub oryginalnej wersji językowej i napisów (ale aktualnie się nie wyświetlają). Logo Sci Fi w lewej górnej części ekranu. Co prawda to szczegół, ale liczyłem że będzie jak w USA w prawym dolnym rogu.

Użytkownik Pawel edytował ten post 30.11.2007 - |17:49|

• 0

#18 sczarniczek

sczarniczek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 01.12.2007 - |13:54|

mam pytanie czy karta radeon 1950Pro mozna zgrac do kompa serial z telewiozji satelitarnej a dokladnie POLSAT CYFROWY, SG-1 zaczynaja nadawac w poniedzialek z lektorem :rolleyes:
  • 0

#19 grzes

grzes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoChojnice

Napisano 02.12.2007 - |22:25|

Raczej nie tylka jak masz wyjcie wejsci czyli vivo.Moja nie ma.
  • 0

#20 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 03.12.2007 - |23:11|

Obejrzałem z sentymentu, ale tłumaczenie wołało miejscami o pomstę do nieba...
  • 0
Master of possimpible ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych