Odcinek 031 - S02E08 Four Months Ago
Napisano 16.10.2007 - |13:40|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 13.11.2007 - |11:16|
Jak można było się spodziewać poznaliśmy odpowiedzi na wiele pytań, ale nadal pozostaje pytanie czy Adam jest dobry czy może Bob jest dobry, a może obaj.
Peter wreszcie sobie wszytko przypomniał obsługę mocy tez mam nadzieje i zrobi porządek.
Jedynym lekarstwem na ta zarazę będzie krew Adama ale nadal nie rozumiem jaką rolę odegra Maya i Sylar
No i nareszcie pokazali matkę Petrellich w akcji ma chyba dar przekonywania coś podobnego do tej mocy jaką miała sasiadka Suresha
Napisano 13.11.2007 - |11:23|
Dzieki
PS. Bez sensu byla historia DL i Nikki, bez znaczenia w sumie. Ciekawe jak Nathan przezyl wybuch, w koncu byl blisko i fala powybuchowa powinna go zabic.
Z drugiej strony jak to wygladalo z Peterem? Czy go rozerwalo czy po prostu wyemitowal ten wybuch. No i ubranie mu tylko sie okopcilo.
Fajnie bylo jak pozbyl sie ubrania po razeniu Elli, spodnie tez sciagnal? Bo chyba w kontenerze by nagi nie?
Napisano 13.11.2007 - |11:27|
Czy ktos moze mi przypomniec skad sie wzial wirus, co do tego ma zmarla siostrzyczka Suresha i sam Hindus??
Dzieki
Wystarczy obejrzeć pierwszy sezon
oraz dotychczasowe odcinki drugiego sezonu.
Użytkownik psjodko edytował ten post 13.11.2007 - |11:28|
Napisano 13.11.2007 - |11:29|
poza tym, ze puscili nam kilka nieprzekonywujacych kawalkow o tym co sie dzialo pomiedzy pierwszym a drugim sezonem ( z czego najciekawszy byl motyw z krwia adama), poza tym co to mialo byc z Haitanczykiem - zamknal Petera w kontenerze - a skad sie wzielo pudelko? Peter je zmaterializowal?
...
śmierć D.L. to porazka na calej lini, calkowicie niepotrzebna - w gole to co sie stalo z Nikki w 2. sezonie wola o pomste do nieba - tak jakby nie wiedzieli co maja z nia zrobic... poza tymco z Monica? jak do tej pory pojawila sie w 2ch odcinkach i nadal nie widze jej roli w calosci
Sylar mnie zaczyna dziwnie irytowac, po prostu sam jego widok mnie juz denerwuje
Napisano 13.11.2007 - |12:26|
Wystarczy obejrzeć pierwszy sezon
oraz dotychczasowe odcinki drugiego sezonu.
No wlasnie nie pamietam tego. Prosilbym zeby ktos mi przypomnial skad sie wzial wirus?
Jak rozumiem zabil on siostre Suresha, gdyby urodzil sie wczesniej to by jego krew ja uratowala. No ale skad sie wzial wirus, co sie z nim dzialo, dlaczego zabija mutantow itd itp
Bardzo ladnie prosze o pomoc w poskladaniu sobie tego
Napisano 13.11.2007 - |12:40|
No wlasnie nie pamietam tego.
1 Siostra Mohindera była chora więc rodzice szybko strzelili sobie synka, zeby jego krew uratowała siostrę.
Niestety nie zdążył się biedak urodzić.
2. Krew Mohindera jest lekarstwem dla Hirosów.
3. Zmodyfikowana krew Mohindera ma byc lekarstwem na moce (odbierac moce i powodowac, ze hirosi stają się normalni)
4. Ta zmodyfikowana krew to własnie wirus Shanti.
Bardzo krótko i po łebkach (nie czepiac sie uogólnień.)
Napisano 13.11.2007 - |12:52|
ano troszke skomplikowane1 Siostra Mohindera była chora więc rodzice szybko strzelili sobie synka, zeby jego krew uratowała siostrę.
Niestety nie zdążył się biedak urodzić.
2. Krew Mohindera jest lekarstwem dla Hirosów.
3. Zmodyfikowana krew Mohindera ma byc lekarstwem na moce (odbierac moce i powodowac, ze hirosi stają się normalni)
4. Ta zmodyfikowana krew to własnie wirus Shanti.
Bardzo krótko i po łebkach (nie czepiac sie uogólnień.)
co zabilo siostre? skoro wirusem jest dopiero krew mohindera? skad sie wzial pierwotny wirus?
Jak rozumiem podaje sie wirusa (zmodyfikowana krew M) zeby pozbawic mocy, a pozniej normalna krew zeby uzdrowic z wirusa Tak?? a co z krwia Adama ktora leczy wszystko?
Napisano 13.11.2007 - |14:05|
ano troszke skomplikowane
co zabilo siostre? skoro wirusem jest dopiero krew mohindera? skad sie wzial pierwotny wirus?
Jak rozumiem podaje sie wirusa (zmodyfikowana krew M) zeby pozbawic mocy, a pozniej normalna krew zeby uzdrowic z wirusa Tak?? a co z krwia Adama ktora leczy wszystko?
Ty naprawdę tego nie oglądałeś ?
No to nie mamy o czym dyskutować...
Napisano 13.11.2007 - |14:43|
Napisano 13.11.2007 - |15:54|
Wiele sie dowiedzielismy, w koncu do kolejnych odcinkow mozna podchodzic z mniejsza zdecydowanie iloscia pytan.
Jedno mnie zirytowalo, Peter po wybuchu, za szybko( w koncu potezny wybuch) sie zregenerowal, jako ze przyzwoil moc latania od Nathana, to tez chyba nie tak hop siup.
Napisano 13.11.2007 - |16:49|
Miał na sobie spodnie.Fajnie bylo jak pozbyl sie ubrania po razeniu Elli, spodnie tez sciagnal? Bo chyba w kontenerze by nagi nie?
A nie przyszło ci do głowy, że gangsterzy po prostu włożyli do tego pudełka (które wcale nie było jego) rzeczy, które Peter miał ze sobą?poza tym co to mialo byc z Haitanczykiem - zamknal Petera w kontenerze - a skad sie wzielo pudelko? Peter je zmaterializowal?
BTW: szkoda, że nie pokazali, jak Adam umknął przed Elle, miałem nadzieję, iż babka trochę od niego oberwie.
Aha, muszę też dodać, że scena we kościele zrobiłaby sporo większe wrażenie, gdybyśmy nie znali mocy Mayi. Przydałby się też wtedy lepszy montaż.
Użytkownik misiaqu edytował ten post 13.11.2007 - |16:52|
Napisano 13.11.2007 - |17:49|
Odcinek naprawdę dobry, sporo się wyjasniło.
1. Widze, że sporo tutaj komentarzy odnośnie watku DLa i Nikki, ze był głupi itd. A ja uważam, że ten wątek był potrzebny z kilku powodów. Jednym znich jest to, że to przez Nikki DL zginał. I to jest bardzo ważne, gdyż Nikki obwinia pewnie siebie za jego śmierc co może bardzo wpłynąc na jej losy, co juz się stało, kiedy zwrociła się do Boba o pomoc. A drugą ważną rzeczą, jest Jina. Myślę, że Jina będzie o wiele gorsza niż Jessica, ale pytanie teraz brzmi: kiedy już Nikki wstrzykneła sobie wirusa to co się stanie z Jina? Bedzie mogła się pojawiać, czy w raz z moca ona też odszłą?
2. Ktoś wyzej napisał, że Angela Petrelii ma moc perswazji tak jak Eden. Oh, proszę czy za każdym razem kiedy ktos kogos stara się przekonać i się tej osobie uda, to oznacza, że ma taką własnie moc? Sry, też nie raz przekonałem kilka osoób do zrobienia czegoś i nie uważam, bym miał moc perswazji...
3. Fajna sprawa z tym Adamem, że jego krew może leczyć. Aha i uważam, że to bzdura, że The Company zakmneła Adama tylko po to, by ten nie mógł leczyć wielu chorób. Poprostu się go boja.
BTW. To już nie musimy się martwic o Petera Ani się nie zestarzeje, ani nie umrze -> będziemy go widziec do końca serialu
4. Dobrze, że troche poznaliśmy Elle - typowy czarny character. Podoba mi się ona bardziej niż Sylar.
BTW. zaiksrzyło między nią a Peterem i to dosłownie ;DDDD
Napisano 13.11.2007 - |20:07|
Napisano 13.11.2007 - |20:08|
Nie ktore osoby tutaj sobie na sile wszystko motaja, albo ogladaja bez zrozumienia
Pare osob wyzej mnie uprzedzilo z wymadrzaniem sie i nie musze zbyt wiele dodawac...
Jak zona Nathana uwierzyla mamusce w historie o rodzince swirow to ja jestem John Rambo ^^ "wiec nie ciagnijcie tej calej persfazji" - chociaz dziwnie te ujecia kamery pokazywali (to cale dotykanie jej )
Peter po wybuchu w ogole sie nie regenerowal, nic mu sie nie stalo....
Jak by mu sie mialo cos stac, to by go rozerwalo na atomy i nie bylo by co regenerowac....
Troche glupia scena z DL-em jak przepuszcza ta piesc prze glowe... szkoda, ze z kulka nie zdazyl...
Fajna postac Psycho-blondynki. "Kristen Bell" - mniam
Ciekawe jaki zasieg ma Maya ^^
Chyba nie pisalem comenta do poprzedniego odcinka, wiec napisze to tutaj -
wedlug mnie to "The Company" jest BAD
Nie mam pojecia tylko o co biega z tym Adamem... Czy jest dobry czy zly...
Z drugiej strony za duzo by bylo tych dobrych postaci Peter + Hiro chyba powinni wystarczyc. Czas pokaze
Nie moge sie doczekac az Peter pokaze PAZUR ^^
EDIT:
@pablocoo - kurde zapomnialem o najwazniejszym
Użytkownik Soul_of_Warrior edytował ten post 15.11.2007 - |07:15|
You're not afraid of the dark, are you?
Napisano 13.11.2007 - |21:45|
Haitańczyk ukradł, przyjemne z pożytecznym, musiał zrobić miejsce dla PeteraNadal nie wiemy,
Spoiler
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#17
Napisano 13.11.2007 - |21:45|
Nadal nie wiemy,
Spoiler
No jak to co/
Trafiły na Stadion tuz przed zamknięciem tegoż.
Dlatego przesunięto zamknięcie Bazaru Europa, żeby zdążyć upłynnić towar.
Napisano 13.11.2007 - |21:49|
Z jednej strony można założyć że moc polegająca na "przejmowaniu mocy" była wyłączona
Z drugiej mamy prawie niepokonanego Herosa (poza ogłuszeniem z zaskoczenia)
"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam
Napisano 13.11.2007 - |22:10|
Nie mam do czego się przyczepić, no może do montażu... 9/10
Napisano 13.11.2007 - |22:17|
Użytkownik Wodzu edytował ten post 13.11.2007 - |22:18|
...:::Son of Anarchy:::...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych