Odcinek 030 - S02E07 Out of Time
Napisano 16.10.2007 - |13:38|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 06.11.2007 - |12:52|
A przyszlosc jak sie okazuje jest niezmienna. To co Hiro nabroil to musial nabroic.
Raczej przeszłość jest niezmienna.
Przyszłość da się zmienić
Pokazał to Peter w ostatnim odcinku 1 sezonu i prawdopodobnie pokaże również teraz
No chyba, że strajk scenarzystów załamie cały sezon ...
Napisano 06.11.2007 - |16:13|
Teraz tak stwierdzam ze troche sie motają z umiejętnościami Hiro. Raz sie udaje zmienić czasoprzestrzeń innym razem okazuje sie ze jak było tak miało być.
Adam cos mi przypomina gościa z komiksów z DC, niejakiego Savage. Też nieśmiertelny, tak jak i Clair.
Ciągle nie rozumiem co to za problem z tymi nieśmiertelnymi. Wystrzelić w kosmos i po klopocie
Napisano 06.11.2007 - |16:49|
"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam
Napisano 06.11.2007 - |17:50|
A teraz na temat odcinka
Trtoche zakrecili ze zmiana stron Suresha i ekstremizmem Benneta. Mam tez wrazenie ze sceny z obrzaow sa za szybko pokazywane, tak jakby na sile.
Scena z Kensai w terazniejszosci swietna, jesli jest on tak potezny jak twierdzi Bob to moze on miec moc petera absorbowania mocy innych bohaterow.
Co dalej ... aha wydaje mi sie ze Bob chce zgarnac Claire by na niej przetestowac nowy niewyleczalny wirus a jak zadziala to dopiero wtedy skonfrontowac Kensei i bo raz na zawsze wyeliminowac.
Ocena: 7,5/10
Napisano 06.11.2007 - |17:50|
Teraz tak stwierdzam ze troche sie motają z umiejętnościami Hiro. Raz sie udaje zmienić czasoprzestrzeń innym razem okazuje sie ze jak było tak miało być.
Kiedy?
O ile dobrze pamiętam to nigdy nie udało mu się zmienić przeszłości
Cokolwiek by robił to to właśnie miało być zrobione w przeszłości - nie wpływało to na zmianę teraźniejszości.
Napisano 06.11.2007 - |17:57|
1. Szkoda mi, że nie pokazali Matta jak się uczy tych swoich umiejętności. Wszedł do głowy swego ojca i po kłopocie. Szkoda, myślałem, że będzie jakiś większy pojedynek między nimi. Swoją drogą to Molly miała nawet fajnie w tych swoich snach -> myślę, że ojciec Matta nie był w sumie złym człowiekiem, działał poprostu z nie takimi osobami co trzeba
2. Trochę się zasmuciłem informacją o tym, że Nikki nie może być wyleczona. Mam nadzieje, że Claire jej pomoze, jeżeli nie to już nie będę ogladać tego serialu... NIKKI I <3 U!
3. Wątek Hiro w końcu się skończył, tzn. watek w przeszłosci. Był straszny nudny, aczkolwiek w dzisiejszym odcinku nawet OK.
Ogólnie odcinek na 8, a myślałem, że będzie coś lepszego. Osobiście uważam, że HRG robi źle, chce zniszczyć The Company, które w sumie teraz pomaga naszym Heroesom po to tylko, by ochronić Claire... Szkoda byłoby go zabijąc, ale teraz jak Mohinder dostał broń to byłoby fajnie gdyby on zabił HRG
Skąd on by wział moc regenerowania sie?Scena z Kensai w terazniejszosci swietna, jesli jest on tak potezny jak twierdzi Bob to moze on miec moc petera absorbowania mocy innych bohaterow.
Pozatym to by było bezsensu. Jak dla mnie jest on poprostu nieśmiertelny i tyle.
Użytkownik MorFeuS edytował ten post 06.11.2007 - |18:00|
Napisano 06.11.2007 - |18:39|
2. Trochę się zasmuciłem informacją o tym, że Nikki nie może być wyleczona. Mam nadzieje, że Claire jej pomoze, jeżeli nie to już nie będę ogladać tego serialu... NIKKI I <3 U!
Według mnie, istnieje także druga możliwość. Jest cień szansy, że albo znajdą Clair i ten wirus dzięki jej DNA oraz zdolnością, ponownie się zmutuje i teraz dzięki Clair będzie nie do zlikwidowania
Albo Wirus ten po prostu zacznie się rozprzestrzeniać i wybije 93% populacji
Napisano 06.11.2007 - |18:53|
Ocena odcinka 10
Napisano 06.11.2007 - |19:43|
Napisano 06.11.2007 - |20:07|
Chociaż z drugiej strony, widać że jadą wg schematu, 1 sezon ratowali NY, 2 sezon ratują świat a w trzecim to żeby podbić stawkę to muszą ratować całą galaktykę.
Napisano 06.11.2007 - |20:21|
Według mnie scena w mieszkaniu była dobra,1. Szkoda mi, że nie pokazali Matta jak się uczy tych swoich umiejętności. Wszedł do głowy swego ojca i po kłopocie. Szkoda, myślałem, że będzie jakiś większy pojedynek między nimi. Swoją drogą to Molly miała nawet fajnie w tych swoich snach -> myślę, że ojciec Matta nie był w sumie złym człowiekiem, działał poprostu z nie takimi osobami co trzeba
było pokazane jak Matt się uczy, była walka na poziomy psychiki, bardzo ładnie zrobiona.
Może i był nudny, choć dla mnie nie , ale i tak jest kluczowy dla serialu.3. Wątek Hiro w końcu się skończył, tzn. watek w przeszłosci. Był straszny nudny, aczkolwiek w dzisiejszym odcinku nawet OK.
Gdyby Hiro nie złamał serca Adamowi (vel. Kensei Takezo), nie stałby się on zły w teraźniejszości (czy jakby to określić .
W ogóle wspaniały wątek złamane serce = zły człowiek, wiem, że trochę to patetyczne, ale i tak .
Napisano 06.11.2007 - |20:28|
sezon zaczyna sie rozkrecac, mam andzieje, ze nagle sie nie skonczy
Napisano 06.11.2007 - |20:34|
Napisano 06.11.2007 - |20:47|
Odcinek świetny, mocne 8.
Założe się że Kensei czekał z zemsta na Hiro aż ten przeniesie się do 17 wieku Tylko jak się dowiedział
Napisano 06.11.2007 - |20:56|
Napisano 06.11.2007 - |21:10|
Future Hiro w pierwszym sezonie zmienił swoją przeszłość. (wybuch nie zniszczył NY)O ile dobrze pamiętam to nigdy nie udało mu się zmienić przeszłości
Kiedy bob powiedział że on adam jest potężny??Scena z Kensai w terazniejszosci swietna, jesli jest on tak potezny jak twierdzi Bob to moze on miec moc petera absorbowania mocy innych bohaterow.
wspomniał jedynie ze stara gwardia zamieniła tsunami na śnieg, adama trzymali w zamknięciu i że część starej gwardii jest po jego stronie. Druga sprawa ze matka Petera powiedziała ze to Peter jest najpotężniejszy. Jesli adam tez by mógł wchłaniać moce byłby bez porównania silniejszy od Petara.
Jeszcze takie przemyślenie że szczepionka Boba została opracowana w celu zabicia nieśmiertelnego.
Napisano 06.11.2007 - |21:49|
Napisano 06.11.2007 - |23:41|
Tak, scena ładnie zrobiona, ale spodziewałem się czegoś innego. Powrót do dziecinstwa, kocham cię synu itd. pasowało do tego bardzo dobrze, aczkolwiek ta przemiana Matta w silniejszego od swego ojca była zbyt szybka. Aczkolwiek scenarzysci poszli na łatwizne i zagrali ojcu na sumieniu.Według mnie scena w mieszkaniu była dobra,
było pokazane jak Matt się uczy, była walka na poziomy psychiki, bardzo ładnie zrobiona.
Pewnie, że jest kluczowy, gdyż poznaliśmy Adama od początku, kiedy odnalazł w sobie moc. Problem w tym, że ten watek był nudny pomiędzy Hiro I Yeako czy jak jej tam.Może i był nudny, choć dla mnie nie smile.gif, ale i tak jest kluczowy dla serialu.
Do końca to nie jest powiedziane, że ktoś zamienił tsunami w śnieg, ale ze słów Boba tak można wywnioskować. Tylko teraz pytanie: czyżby Molly była córką jednego z tych Dwónastu Wspaniałnych, gdyż to własnie ojciec Molly miał moc zamrażania, którą teraz w sumie ma Sylarwspomniał jedynie ze stara gwardia zamieniła tsunami na śnieg,
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych