Skocz do zawartości

Zdjęcie

Secret Diary of a Call Girl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
44 odpowiedzi w tym temacie

#1 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 09.10.2007 - |17:38|

Secret Diary of a Call Girl - nowy serial z Billie Piper, czyli Rose z "Doctora Who" w roli głównej. I to - jak zdradza już sam tytuł - raczej bardzo odmiennej ;). Oglądałam dwa pierwsze odcinki, i muszę przyznać, że serial jest naprawdę świetny, a Billie po prostu niesamowita. Odcinki są krótkie, zaledwie dwudziesto-paro minutowe, kręcone w formule podobnej do tej, w jakiej powstała "Bridget Jones", czyli z perspektyw pierwszej osoby jako narratora. Belle vel Hannah (Belle to pseudonum zawodowy, Hannah to prawdziwe imię) wprowadza widza w tajniki swojej pracy i swojego życia prywatnego. Akcja toczy się wartko, z werwą i humorem, nie sposób jednak nie dostrzec melancholii, jaka cechuje zarówno Belle jak i Hannę. Dziewczyna, choć zapewnia, że została luksusową prostytutką ponieważ lubi seks, a jeszcze bardziej pieniądze, i nie ma z tym absolutnie żadnego problemu, z pewnością nie jest ani tak cyniczna, ani tak wyrachowana, jak być może chciałaby się prezentować. Być może ona sama nazwałaby to raczej "profesjonalnym podejściem do klienta" niż cynizmem, ale jak zwał tak zwał - w każdym razie nie jest aż tak "profesjonalna", a na pewno nie do końca. Już w pierwszych dwóch odsłonach widać, że potrafi czuć, gdy prawie zakochuje się w kliencie tylko dlatego, że ujął ją swoją nieśmiałością i szacunkiem, albo gdy rezygnuje z "seksu stulecia" na "super imprezce" żeby o bladym świcie odwiedzić w szpitalu siostrę z nowo narodzonym dzieckiem :). Zachęcam do oglądania, i... gdyby ktoś znalazł oryginalne napiski, to mogłabym się zająć tłumaczeniem :).

Użytkownik johnass edytował ten post 29.05.2010 - |11:36|

• 0
::. GRUPA TARDIS .::

#2 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 09.10.2007 - |19:21|

Zaskoczyłaś mnie jednym, że jest to serial, myślałem że będzie to film. A tak wogóle to słyszałem już o tym od pewnego czasu i powiem że mnie to zainteresowało, bo Billie to fajna dupencja i trzeba to będzie zobaczyć na własne oczy. Wogóle to nie przypuszczałem że może się ona zdecydować na taki gatunek.

Tutaj jest wycinek z jednej z brytyjskich gazet, dla której Billie udzieliła wywiadu odnośnie serialu:

http://img127.imagev..._122_1020lo.jpg

Użytkownik waski edytował ten post 09.10.2007 - |19:22|

• 0

#3 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.10.2007 - |01:10|

Billie to bardzo fajna dupencja i na pewno warto to zobaczyć na własne oczy ;). Zwłaszcza, że wygląda naprawdę nieziemsko, w dodatku co chwilę inaczej.

Co ciekawe to to, że choć w serialu roi się od erotycznych scen (i to niezwykle dosłownych), praktycznie nie ma w nim nagości. Billie nie pokazuje nic, czego nie można by zobaczyć gdyby była na przykład w kostiumie kąpielowym, a jednocześnie jest - a raczej gra tak, że odnosi się takie realne wrażenie - chwilami dość dosadna, wręcz wyuzdana. Pikantna bielizna, końskie siodło, wibrator, pieszczoty z drugą kobietą... A to dopiero dwa odcinki :D.
  • 0

#4 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 10.10.2007 - |18:05|

Fakt jest taki że tęsknie za Rose, brakuje mi jej w doktorku, a ten serial może być naprawdę ciekawy, i obejżę go ze względu na nią :rolleyes: . Bo gdyby zagrała tam jakaś inna aktorka, to raczej nie zwróciłbym na ten tytuł uwagi, a tak dla niej samej jest on godny zainteresowania.

Użytkownik waski edytował ten post 10.10.2007 - |18:08|

• 0

#5 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.10.2007 - |20:29|

No to jest nas dwoje :).
  • 0

#6 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 15.10.2007 - |13:34|

Tutaj mała próbka tego, o czym mowa wyżej ;).

Użytkownik owczarnia edytował ten post 15.10.2007 - |13:35|

• 0

#7 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 15.10.2007 - |18:51|

Owczarnia oni nie wiedzą co fajne, bo mam wrażenie że tylko my to oglądamy. Obejżałem wszystkie trzy odcinki i powiem że serial jest bardzo przyjemny, no i Billie gra świetnie tą call girl.
  • 0

#8 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 15.10.2007 - |20:52|

Byłem ostatnio w Londynie i jak to zwykle robię, kupiłem sobie codzienną prasę, czyli londyński The Sun. W nim znalazłem artykuł o pikantnych serialach, zaprezentowane zostały trzy: Californication, The Tudors i Secret Diary of a Call Girl właśnie. Jako że Californication i Tudors nie przypadło mi zbytnio do gustu ściągnąłem sobie trzy odcinki SDCG i muszę powiedzieć, że to znakomity serial. Wszystkie odcinki obejrzałem za jednym zamachem :D. Sporo scen seksualnych, ale bardzo fajnie ukazanych, trochę nagości, dawka humoru, to jest to co lubię :D. Szczerze polecam.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#9 marlena;)

marlena;)

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 16.10.2007 - |15:34|

Chętnie bym obejrzała,głównie ze względu na Billie którą po Doktorze Who bardzo lubię,poza tym serial wydaje się być naprawdę ciekawy,ale potrzebuje napisów,bo mój angielski idealny nie jest.Więc mam nadzieję,że ktoś zrobi w najbliższym czasie.
  • 0

#10 andrzejbies

andrzejbies

Szeregowy

• VIP
  • 15 postów
  • Miastogdańsk

Napisano 16.10.2007 - |19:20|

a mojego angielskiego nie ma
te napisy przydaly by sie
  • 0

#11 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 13.04.2008 - |04:43|

Dontlk zrobił napisy do pierwszego odcinka. A jego prośbą jest że jeśli ma robić dalej napisy to chciałby widzieć jakieś zainteresowanie serialem w postaci komentarzy do napisów. Więc jeśli ktoś lubi serial, to niech coś napisze, będzie można się wtedy rozkoszować wszystkimi odcinkami, dzięki Dontlk.

Bo serial jest świetny, a Billie jeszcze lepsza. :lol: :lol: :lol: :lol:

Użytkownik waski edytował ten post 13.04.2008 - |04:47|

• 0

#12 andrzejbies

andrzejbies

Szeregowy

• VIP
  • 15 postów
  • Miastogdańsk

Napisano 13.04.2008 - |20:10|

napisy 6/6
czekam na nastepne
serial dobry
trzymam wszyskie odcinki :)
  • 0

#13 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 13.04.2008 - |22:24|

Po pilocie powiem że jest to co najmniej dobre.

Zobaczymy jak będzie dalej
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#14 Dontlk

Dontlk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.04.2008 - |17:30|

Witam wszystkich i dzięki za pochlebne opinie na temat moich napisów ;)
Co do odcinka drugiego, to większość tłumaczenia już zakończyłem, jednakże napisy pojawią się najprawdopodobniej dopiero jutro.
Przepraszam za opóźnienie.
  • 0

#15 marlena;)

marlena;)

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 14.04.2008 - |19:03|

Super,że są napisy.Już biorę się za ściąganie,dzięki;)
  • 0

#16 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 18.04.2008 - |01:04|

Zaciekawiliście mnie, odkąd zacząłem skins oglądać nabrałem ochoty na angielskie seriale, wiec moze kolejnym bedzie ten :)
life on mars i Doctora Who będę powoli ściągał bo troche tego jest, a w między czasie wezmę się za to :P

Ktoś widział więcej niż 1 odcinek żeby lepiej ocenić tą produkcję??
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#17 Dontlk

Dontlk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.04.2008 - |15:58|

Napisy do 2 odcinka dodane, przepraszam za wszelkie opóźnienia.
  • 0

#18 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 20.04.2008 - |15:39|

Ktoś widział więcej niż 1 odcinek żeby lepiej ocenić tą produkcję??

Rewelacja.
Tego poziomu, że natychmiast kupiłem płytę w oryginale (co rzadko mi się zdarza - jeżeli nie ma polskich napisów)
i mogę "rozkoszować" się z Billy Piper/Hannah w domowych pieleszach... :P

#19 owczarnia

owczarnia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 399 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.04.2008 - |05:17|

Zainteresowanym spieszę donieść, że ponoć ma być druga seria. Ponoć nawet już kręcą, czytałam gdzieś ale nie pamiętam gdzie. W każdym razie oczywiście ponownie z Billie w roli główniej :).

Zresztą, pierwsza seria skończyła się w sposób, który aż się prosił o ciąg dalszy.
  • 0

#20 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 21.04.2008 - |06:59|

Tak będzie sezon 2, podobno 12 odcinków...

Belle's back for series two in 2008.
Fancy a little more Billie? The second series will be broadcast later in 2008.
Billie Piper will return for the second season in 2008, which "will see Belle's life get more complicated".

• 0
Master of possimpible ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych