Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 028 - S02E05 Fight Or Flight

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (44 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (6 głosów [15.00%])

Procent z głosów: 15.00%

2. 9.5 (9 głosów [22.50%])

Procent z głosów: 22.50%

3. 9 (12 głosów [30.00%])

Procent z głosów: 30.00%

4. 8.5 (7 głosów [17.50%])

Procent z głosów: 17.50%

5. 8 (2 głosów [5.00%])

Procent z głosów: 5.00%

6. 7.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (2 głosów [5.00%])

Procent z głosów: 5.00%

8. 6.5 (1 głosów [2.50%])

Procent z głosów: 2.50%

9. 6 (1 głosów [2.50%])

Procent z głosów: 2.50%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 25.09.2007 - |13:44|

Fight Or Flight

Użytkownik psjodko edytował ten post 23.10.2007 - |11:13|

::. GRUPA TARDIS .::

#2 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 23.10.2007 - |10:56|

Tytuł odcinka do Fight or Flight...

... i to jest jeden z najlepszych odcinków ze wszystkich! Co sie działo!!!

Jest tyle pytań... UWAGA SPOILERY

1. Kto jest ojcem Kristen Bell? :> Tej naszej nowej bohaterki co może posługiwać się elektrycznościa? Moja pierwsza myśl to, że Bob jest ojcem naszej yankee girl. Ale później sobie przypomniałem o tym facecie w Blackout - komiks. Skoro ten facet potrafił się posługiwać elektrycznością, to może i jego córka? ale skoro ona pracuje w The Company i jej ojciec powiedział, że koniec z zadaniem, to watpie by gości z Blackout był jej ojcem, gdyż tak szybko niemógł on zostać pracownikiem The Company. Ale z drugiej strony nie wiemy, czy on od poczatku był pracownikiem. Dunno.

No i jeszcze może być taka hipoteza, że Kristen nazwała Boba ojcem jako szefa, tak z sarkazmem. A w cale może nie jest on jej ojcem.

Hipoteza, że moce się powtarzają jest wielce pradwopodobna, aczkolwiek mogą to być podobne moce, ale bazujące na innych zasadach. Nie wiadomo.

2. MATT!!! Tutaj mamy pierwszą tak jakby podpowiedź, że zdolności Matta jak i innych bohaterów wcale nie muszą się ograniczać to jednej rzeczy (Peter i Sylar sa tu wyjatkami). Jeżeli to co ojciec Matta mówił, że on tez potrafi czytać w myślach jest prawdą, to oznacza że Matt będzie mógł robić podobne rzeczy (co prawię się udało, gdyż on powstrzymał tą jakby iluzje). Natomiast jeżeli Parkman kłamał co do czytania w myślach, to Matt możliwe że bedzie miał tylko jedną zdolność. Się jeszcze okaze:)

Czy moc ojca MAtta i Candice to to samo? Nie, gdyż Candice potrafi stwarzać iluzje w okół, a nie w umyśle człowieka. Matt i Nathan byly tak jakby naćpani :D

3. The Copy Cat -> coś mi się zdaje, że bedzie ona moją ulubioną postacią :D Pamiętam jak zobaczyłem trailer, kiedy ona wykopuje tego typa i odrazu skojarzyłem ją z babką w komiksie pod tytułem The Walls. I chyba to będzie ona, ale nie jestem pewien. Natomiast pytanie brzmi: skad The Company wiedziało o tym, że ona odkryła w sobie moc? Z gazet? Czy może mają kolejny system, który mowi, że ktoś odkrył w sobie coś extraordinary ;)

4. Szkoda my brata Caitlin czy jak jej tam. Fajna postać. Peter się teraz nieźle wkurzył. A samo pudełko było fajne... dopoki nie zostało otworzone. Dostał kase na jedzenie, paszport i bilet - wielkie mi coś. Ach, no i zdjecie by mu smutno nie było.

I kilka fajnych szczegołów:

- pierwszy odcinek w całej serii w której nie wystąpiła Claire ^^

- Komentarz Nathana był świetny:
'Dostaniemy się tam zapewne szybciej. No wiesz, ty możesz ....'
'Nie jestem samolotem przewozowym!'
'oh, prosze'
SWIETNE :D Naprawdę pasują do siebie :D Matt & Nathan Spółka z.o.o :D

- No i to już jest pewne, że mordercą jest ojciec Matta. Udawał on niewiniątko, gdyż chciał zwabić Matta do siebie, bo może się bał zrobić to na odległość, gdyż Matt też może co nieco zrobić umysłem :)

Odcinek 10/10
  • 0

#3 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 23.10.2007 - |11:19|

Tytuł odcinka do Fight or Flight...

Ciekawostka :)
Również tytuł następnego zmienił się od info w zapowiedziach :)

::. GRUPA TARDIS .::

#4 Piter

Piter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 23.10.2007 - |17:01|

Super odcinek. Ojciec Matta ma bardziej rozwiniętą moc niż jego synuś :lol:
No i w końcu Peter ruszy tyłek. Zapowiada się ciekawie :rolleyes:
  • 0

#5 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 23.10.2007 - |18:07|

No i jeszcze może być taka hipoteza, że Kristen nazwała Boba ojcem jako szefa, tak z sarkazmem. A w cale może nie jest on jej ojcem.

ja właśnie takie mam wrażenie; ton jakiś taki sarkastyczny no ;) ;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#6 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 23.10.2007 - |21:07|

Miejscami słaby - szczególnie wątek Hiro :angry:, miejscami rewelacyjny - Peter powraca i na nowo poznaje swoje moce.
8.5/10
  • 0

#7 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.10.2007 - |22:31|

Ahh zaje[beep]isty odcinek :) no rewelacja...
Ogladajac go masz ochote na wiecej i wiecej....
Nie wiem czy nie zrobic pauzy i obejrzec puzniej calosc, bo to czekanie na dalszy ciag jest straszna tortura :P

Nie bede sie powtarzal bo juz wiekszosc zostala powiedziana, ale 10/10 daje temu odcinkowi, jak zaden mi sie podobal :)
  • 0

You're not afraid of the dark, are you?

#8 Doomsday

Doomsday

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoKielce/Nowy Sącz

Napisano 23.10.2007 - |22:50|

Jak dotąd najlepszy odcinek.
Jedyne co mnie zastanawia to jak teraz Firma odnajduje osoby ze zdolnościami np. Monicę bez Molly? Oczywiście Molly jest w Firmie już ale w tym stanie dużo nie poradzi. Nowy system? Google? :P
No i ten wątek z Kirsten Bell aka Elle. Czy mi się zdaje czy ona i Peter mają podobną moc ( ta elektryczność )? Albo to tylko efekt mocy Teda albo Peter i Elle spotkali się wcześniej co by tłumaczyło że wie gdzie go szukać (ale to tylko zakładając że nie należy do TEJ Firmy bo oni to mogą wszystko :P ). No i jakoś mi nie pasuje żeby Bob był ojcem Elle. Kto wie może Arthur Petrelli się pojawi?

Acha i ten sen w którym był uwięziony Nathan - rewelka

Użytkownik Doomsday edytował ten post 24.10.2007 - |00:22|

• 0

Dołączona grafika

#9 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 24.10.2007 - |06:14|

W rewelacyjnej całości nie pasuje mi jeszcze jedna rzecz. (być może się nie znam :])

Ten spec-doktor od listów Hiro... zakładając, że to jest specjalista nie tylko pan od maziania by się pojawiło :]. Otóż dziwię się, że się nie kapnął, że język użyty przez Hiro jest współczesny? Co prawda nie wiem jak japoński, ale chyba każdy język ewoluuję. I na pewno ten sprzed prawie 350-lat powinien być nieznacznie inny?

Użytkownik VeeDee edytował ten post 24.10.2007 - |14:40|

• 0
VeeDee

#10 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 24.10.2007 - |08:39|

Co do znajdywania mutków, to mozliwe ze firma w koncu dostała w swoje ręce algorytm dr Suresha starszego.

I Doomsday skąd wiesz ze peter ma pioruny?? z komiksów?? Zresztą całkiem prawdopodobne jest ze jesli peter byl w ciagu tych 4 miechow w firmie w miejscu podobnym do tego w jakim przebywa Molly to teraz ma całkiem sporo nowych mocy.

Ogolnie odcinek calkiem calkiem.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#11 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 24.10.2007 - |11:09|

Świetny odcinek nie ma się do czego przyczepić :blink:
Doskonała fabuła i akcja, ojciec Matta potrafi o wiele więcej niż on sam ciekawe w ktorym odcinku uda się Mattowi dorównać mocą ojcu. Miejmy nadzieję, że prędzej niż później. Ciekawe do czego doprowadzi Pittera obraz przez niego namalowany :rolleyes:
Kim była blondynka szukająca Pittera oraz kim był jej ojciec z kórym rozmawiała przez telefon.

Ogólnie doskonały odcinek 10 :D
  • 0

#12 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 24.10.2007 - |12:51|

Bardzo dobry odcinek 9\10

Bardzo dużo się działo jak narazie najlepszy odcinek 2 serii

Niesamowicie wygląda moment jak Peter zaczyna malować te oczy ten klimat powinno byc jak najwięcej Petera w tym serialu. Teraz nieźle go zdenerwowali wreszcie ruszy do akcji. Ciekawe dokąd go zaprowadzi jego obraz.

Ja bym jeszcze nie stawiał na ojca Matta jako na tego który zabija, a co do jego mocy to na początku może miał to samo co syn ale rozwinął tę moc do tego poziomu że stwarza iluzje w umysłach innych. Może matt też tak będzie umiał. To samo dzieje się z Molly jest zamknięta w swoim koszmarze, ale podejrzewam że Matt jej pomorze.

Coraz bardziej podoba mi się kelnerka ma fajną moc i nawet ładna.

Blondynka jest dość "elektryzującą" postacią ale w pojedynku z Peterem nie widzę dla niej szans. Co do jej ojca myślę że to Bob.

Sceny z Hiro zupełnie nic nie wniosły, jakoś tak na siłe był w tym odcinku

Podsumowując dużo akcji, efektów i nawet humor był jak Nathan powiedział że nie jest Cargo ship.

Użytkownik kozuch edytował ten post 24.10.2007 - |12:52|

• 0

#13 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 24.10.2007 - |15:09|

Odcinek bardzo dobrze się oglądało,
-wątek Petera wreszcie ruszył, i to z kopyta, szybka akcja, wie jak się nazywa i kim jest, wreszcie ma motywację, żeby się ruszyć ze Szkocji, mam nadzieję że pogoń za morderczynią będzie prowadzona w tempie filmów o Bournie
-Hiro jak dla mnie nie wykorzystują najciekawszej postaci w serialu, traktują ten wątek po macoszemu, a może mają w tym ukryty plan scenarzyści, oby tak było
-ojciec Parkmana - widać że stara ekipa to nie są jacyś słabeusze, mają mocne moce i stąd coraz bardziej jestem ciekawy, jaką moc miał ojciec Hiro no i jaką ma też matka Petrellich, skoro morderca (mordercy?) tak łatwo zabijają albo atakują, to muszą być naprawdę potężni
-nie było Sylara, ale nie zmieścił się, za dużo wątków też nie można upchnąć w 40 minut
-panna od hamburgerów - postać o bardzo dużym potencjale, ciekawe czy firma ją zwerbuje, może być bardzo potężnym herosem
  • 0

#14 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 24.10.2007 - |16:43|

-panna od hamburgerów - postać o bardzo dużym potencjale, ciekawe czy firma ją zwerbuje, może być bardzo potężnym herosem

Mi się zdaje, że tak. Komiks The Walls -> tam wystepuje taka babka, murzynka, ale ona jakby biegła po scianie, ale ciezko powiedzieć. To mogłaby być Monica.

Mi się zdaję, że ojciec Matta jest zabojca. Skad on by miał zdjęcie Boba ze znakiem? Bob mieszka razem z nim?:D
  • 0

#15 kylo100

kylo100

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoLublin

Napisano 24.10.2007 - |23:21|

Blondyna to corka ojca Matta, mozliwe tak :) W koncu malo o nim wiedzial :)
  • 0

#16 Reywind

Reywind

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 24.10.2007 - |23:52|

Najlepszy odcinek jak narazie.

Ktoś może oglądał film "Paycheck/Zaplata"(na motywach opowiadania P. K. Dicka) z Benem Afleckiem. Wydaje mi się że zaczerpneli "troche" motywów z filmu(opowiadania niestety jeszcze w łapy nie dorwałem :(). Piter także ma "problemy z pamięcia", zbiór mniej lub bardziej nieprzydatnych rżeczy(oczywiście narazie:) i niezaliczam do tego biletu) i oczywiście "przypowiadanie" przyszłości. Myslę sobie, że przewidziałł że straci pamięć i zabrał ze soba rzeczy potrzebne na później.

Użytkownik Reywind edytował ten post 24.10.2007 - |23:54|

• 0

#17 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 25.10.2007 - |00:22|

Heh, no w sumie racja:D The Box jest podobne do koperty w Zapłacie:)
  • 0

#18 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 25.10.2007 - |08:09|

Reywind: Raczej malo prawdopodbne. Wiemy ze peter byl zakuty w kontenerze, wiemy ze kontener nalezal do firmy, mozemy sie domyslec ze to firma umiescila tam petera. Dlaczego wiec ludzie z firmy umiescili by pudeleczko z rzeczami Petera? Jakos nielogiczne to jest.

Drugim argumentem jest czas kiedy Peter mialby zrobic ta skrzynke. NIe mogl jej zrobic przed akcja z 23 odcinka 1 sezonu bo wtedy by wiedzial ze on przezyl co by bylo bez sensu ze wzgledu na jego zachowanie. A po wybuchu ... cuz wiodaca teoria na temat braku pamieci przez Petera jest taka ze ja stracil podczas wybuchu lub bezposrednio po nim, wiec kiedy mialby czas na zlozenie skrzynki?
jedyna mozliwoscia jest to ze peter nie stracil pamieci w wybuchu, nie sprawdzil czy jego brat przezyl, nie sprawdzil co sie stalo z Sylarem ani z reszta ekipy (bo ktos by go wypatrzyl) tylko gdzies wyjechal, stworzyl skrzynke i dals ie zlapac ludziom z firmy, troche duzo zalozen nieprawdaz?
  • 0

#19 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 25.10.2007 - |09:54|

jedyna mozliwoscia jest to ze peter nie stracil pamieci w wybuchu, nie sprawdzil czy jego brat przezyl, nie sprawdzil co sie stalo z Sylarem ani z reszta ekipy (bo ktos by go wypatrzyl) tylko gdzies wyjechal, stworzyl skrzynke i dals ie zlapac ludziom z firmy, troche duzo zalozen nieprawdaz?

Gdyby stracił on pamięć po wybuchu, to by on pamiętał ostatnie 4 miesiące, a on nic nie pamiętal ;) Tak, mógł stracić pamięć, ale w 100% tez mu i wyczyścili pamięc, tj. Haitian. Jak dla mnie to wg. założen The Company, to Peter miał się obudzić w kontenerze, starając się uwolnić z kajdanek użyć mocy DLa, znaleźć pudełko, otworzyć, wziąć bilet, kupić sobie jakiś ciuszek i pojelecieć do Nowego Yorku gdzie na jedo czekała by The Comapny. To byłoby najbardziej prawdopodobne, ale po co mieliby Petera samego wysyłac z Irlandii do Nowego Yorku ? I tutaj wchodzi teoria Reywinda, aczkolwiek ona ma jeden mankament: myślisz, że The Company pozwoliłaby wziąć Peterowi pudełko z paszportem itd. gdyby wyjazd Petera ich nie interesował (bo gdyby chcieli by wyjechał to sami by go tam wzieli, a nie wsadzali go do kontenera... chyba, że chcieli by Peter trochę się swiata nauczył ;D) ? Swoją drogą, Peter w końcu może zacząc latac, więc paszport mu nie potrzebny ;D
  • 0

#20 SoczekMD

SoczekMD

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 25.10.2007 - |11:22|

Witam.
Mi się wydaje że Peter nie miał tego pudełka tylko te rzeczy miał gdzieś w kieszeni.
Dopiero ci co go znaleźli przeszukali go i wszystko co miał przy sobie włożyli do pudełka.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych