Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 027 - S02E04 The Kindness of Strangers

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (37 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (1 głosów [2.78%])

Procent z głosów: 2.78%

2. 9.5 (5 głosów [13.89%])

Procent z głosów: 13.89%

3. 9 (9 głosów [25.00%])

Procent z głosów: 25.00%

4. 8.5 (6 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

5. 8 (7 głosów [19.44%])

Procent z głosów: 19.44%

6. 7.5 (1 głosów [2.78%])

7. 7 (3 głosów [8.33%])

Procent z głosów: 8.33%

8. 6.5 (1 głosów [2.78%])

9. 6 (2 głosów [5.56%])

Procent z głosów: 5.56%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (1 głosów [2.78%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 25.09.2007 - |13:42|

The Kindness of Strangers

::. GRUPA TARDIS .::

#2 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 16.10.2007 - |12:34|

Bardzo dobry odcinek 9\10

++ Sylar w coraz lepszej formie i to tykanie podczas scen z nim wprawia w nastrój.
+ Wreszcie poznajemy odpowiedzi na niektóre pytania ( starga gwardia )
+ Ojciec Parkmana tym bardzo bardzo złym
+ sama końcówka mam nadzieje że nic sie Molly nie stało

- Brak scen z Peterem

Ogólnie bardzo dobry początek sezonu 2 oby tak dalej

Użytkownik kozuch edytował ten post 16.10.2007 - |22:09|

• 0

#3 acwo

acwo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 87 postów

Napisano 16.10.2007 - |13:52|

screeny ze zdjęciem:
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

jest 12 osób

Zastanawia mnie jeszcze to, co Nathan zobaczył w lustrze:
Dołączona grafika

Watek tej murzynki, wg mnie bez sensu, moc szybkiego uczenia sie juz znamy;
Wątek Sylara i bliźnikaków interesujący,zobaczymy jak dalej sie to potoczy;
Szkoda, że nie było nic o Hiro i Peterze

edit:
Ojciec Matta rzeczywiscie nie wyglada na głownego bad guya
Dołączona grafika

Użytkownik acwo edytował ten post 16.10.2007 - |14:04|

• 0

#4 Hitman

Hitman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 16.10.2007 - |13:54|

Co jest... Same powtarzające się moce... :/ Główny zły ojciec Parkmana ??? Jakoś nie wygląda na głównego złego. Jakbym go spotkał na ulicy, to bym nawet nie zwrócił uwagi. Szkoda Molly, ale ten motyw bardzo często się pojawiał w filmach.. Sylar ma już nowe moce... Trochę szkoda bliźniaków, ale na szczęście ma wirusa, więc nie może używać mocy. Jedynym wyjściem dla niego, to Mohinder, czyli jednak ich zawiezie do NY... West i Clarie są nudni, nie podoba mi się ten motyw... Na obrazie według mnie, jest chyba zmieniony Sylar, a Clarie całuje West'a, który w jej obronie zastrzelił go... Ciekawe jaką moc ma matka Nathana? Szkoda że nie pokazali Petera... :/ Odcinek w sumie nawet dobry, ale nie rewelacyjny...
  • 0

#5 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 16.10.2007 - |16:36|

na razie najgorszy odcinek tego sezonu - jedyna ciekawa rzecz jaka sie wydarzyla to ostatnie kilka minut
interesujace jest to co Nathan widzi w lustrze - co to ma byc? zaczynaja cuda na kiju wymyslac
a Monica to typowy material na superhero :/ zobaczymy jak rozwina watek - na razie najciekawsza rzecz jaka widzialem to to zdjecie i chce sie dowiedziec jakie kto ma moce - to raz, i kto jest tym 'nightmare-manem"

najwiekszy minus tego epa to brak Petera i Hiro - ładnie to w tym odcinku wyszlo, ze reszta bohaterow po prostu nie ma konkretnej osobowosci i jest nieciekawa
  • 0
You are what you believe yourself to be

#6 Coll

Coll

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 16.10.2007 - |17:09|

- Moc kelnerki to już było u Charlie

Charlie umiała wszystko co przeczytała, a kelnerka umie wszystko co zobaczy w telewizji, więc to nie do końca ta sama zdolność. Kelnerka jest bardziej nowoczesna :)
Ogólnie odcinek mi sie nie podoba, nie ma Petera i tak jakoś nie wiele się dzieje poza kilkoma ostatnimi minutami.

Użytkownik Coll edytował ten post 16.10.2007 - |17:12|

• 0

#7 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 16.10.2007 - |17:09|

No bez przesady. Moc murzynki to nie to samo co mojc Charlie czy jak jej tam było. Ona potrafiła szybko zapamietać, a Monica potrafi to wprawić, że tak powiem, w życie. Narazie widzieliśmy, ze pokroiła pomidor i to nawet o tym nie wiedzac oraz to, że ładnie 'zatańczyła' na rurze, co Charlie nie potrafiła takiego czegos zrobić. Wiec przestancie gadac o powtarzających się mocach, producenci chca, bysmy tak myśleli. Nawet jeżeli się powtarzają to napewno nie moc Monici....

Odcinek świetny! Mam nadzieje, że Molly umrze, Matt bedzie miał nauczke i się wkurzy na ojca :) I to, że ojciec Matta jest tym złym był świetnym posunięciem. Ale tak naprawde skąd mamy wiedziec, że jest zły?? Przeciez to Molly się go boi, a nie inni. Molly nikogo innego nie spotkała w swoich 'snach', tylko własnie ojca Matta i to się jej nie podobało i się go boi.

Dzieki Bogu, że nie było Hiro w tym odcinku. Cała ta sprawa Japonii w roku 1670 jest nudna i nic nie wprowadza do fabuły... A co z Peterem? No w sumie szkoda, że jego akcja sie jeszcze nie posuneła, gdyż wolałbym wiedzieć o co chodzi tworcom, jeżeli chodzi o Petera. Mam nadzieje, że sie niedlugo dowiedziemy.
  • 0

#8 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 16.10.2007 - |18:22|

Odcinek trzyma poziom. Moc Monici swietna, duży plus za akcję z rurą :D Charlie szybko się uczyła, a Monica po prostu powtarza to co widzi. Sylar zaczyna się rozkręcać, jak na razie nie widzę jego zastępcy. Dobrze że nie było Hiro, ponieważ ta akcja z Japonią nic nie wnosi do serialu i zaczela mnie irytować:/
Intrygująca końcówka dlatego 8/10 :)
  • 0
"Wiiiiiiiiiiith... a HERRING!"

#9 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 16.10.2007 - |18:23|

Biorąc pod uwagę, że to dopiero czwarty odcinek dosyć ciekawe rozwinięcie historii, coraz więcej się wyjaśnia.
Plusy:
+Sylar - na początku żałowałem że przeżył, ale tykania zegarka nie zastąpi nic, więc niech żyje i działa dalej, oby tylko nie było akcji a'la łączenie się good i bad boyów przeciwko kolejnemu "wielkiemu złemu", Sylar ma działać, killować i żyć snem o potędze jedynego wybranego :)
+Nathan - zdjęcie kojarzy mi się z Two Face z Batmana, może po wybuchu coś się w nim bezpowrotnie zmieniło
+chciałbym, żeby głównym złym jednak okazał się ojciec PArkmana, ogólnie marzy mi się, by wreszcie gdzieś super-mega-groźnym killerem był gość o twarzy herubinka, jawialny, bardzo miły gość z wyglądu, tylko że morderca :D - a nie, że gość wchodzi pierwszy raz na ekran i od razu wiadomo że jest głównym złym, bo wygląda jakby całe życie ćwiczył na siłowni, ma bliznę na twarzy i źle mu z oczu patrzy
+ciekawe, co zrobiła matka Nathana w przeszłości
+wreszcie coś się ruszyło z ojcem Claire i mam nadzieję że już nie zwolni przy poszukiwaniach obrazów
+rodzeństwo - coraz ciekawiej się robi, no i te tykanie w tle

A minusy
-co z Peterem i gdzie Hiro?
-Claire - jest jej za dużo, ja rozumiem, że to serial dla każdego i muszą zadowolić dużą grupę oglądających, ale jest jej za dużo i jej wątek jest straaaaaaaaaaaasznie płytki
-gdzie jest mój ulubieniec Hiro?
  • 0

#10 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 16.10.2007 - |19:00|

-co z Peterem i gdzie Hiro?
-Claire - jest jej za dużo, ja rozumiem, że to serial dla każdego i muszą zadowolić dużą grupę oglądających, ale jest jej za dużo i jej wątek jest straaaaaaaaaaaasznie płytki
-gdzie jest mój ulubieniec Hiro?

Zgodzę się, że wątek Petera jest świetny, powinien byc co tydzien kontynuowany, ale fakt faktem widziałem preview do nastepnego odcinka -> oj będzie gorąco :)

Claire jako jedyna bohaterka w serialu była w każdym odcinku pierwszego sezonu i to się chyba będzie ciągnac przez nastepny.. Claire jest fajna, ale to jest ciągle to samo.

Wątek hiro jest płytki i nie wnosi nic do serialu... Szkoda, że nie ma Nikki, jak dla mnie najciekwasza postać, przynajmniej w 1 sezonie. zobaczymy co bedzie teraz.
  • 0

#11 Yona

Yona

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 16.10.2007 - |19:01|

Trochę słabszy poziom od poprzednich odcinków, ale nie najgorzej :).
Trochę za dużo było Claire w tym odcinku, ale zapewne w następnych będzie jej mniej. Ni emożna w kółko pokazywać jednej osoby. Dzisiaj mogliśmy "odpocząć" od Hiro i Petera, choć ich wątki też są ciekawe :).
Ciekawy motyw z rodzeństwem no i z Sylarem. Jego wielki powrót chyba będzie :P. No, ale zobaczy się.
A moc Monici... przydatna :D.
No to czekamy na następny odcinek...
  • 0

#12 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 16.10.2007 - |19:35|

Charli szybko sie uczyła, Moniki chyba to ciut inaczej działa.
Kto ogląda Naruto pewnie kojarzy czym jest sharingan cos czuje ze monica ma cos takiego.
Podpowiem, chodzi o umiejętność dokładnego kopiowania pewnych ruchów które sie choć raz widziało.
Ciekawi mnie tylko czy upgradują tę zdolność do możliwości powtarzania przez nią mocy innych mutantów.
Peter przejmuje moc bezwiednie, Sylar rozumie jak działa, a Manika być może bedzie potrafiła ją skopiować.

Co do Claire to o ile w pierwszym sezonie ta postać była ogniwem na kórej toczył sie serial - "save the chirlider, save the world" To teraz pokazują ją chyba tylko z przyzwyczajenia.

Co do wątku z Hiro to jeszcze okaze sie ze wielki samuraj jest przodkiem wszystkich naszych Hirosów :P
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#13 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.10.2007 - |20:46|

Co do tego ze nie bylo Hiro i Petera - w czasie pierwszego sezonu czytalem gdzies wypowidzi tworcow, ze pare odcinkow mialo byc o wszytkich a puzniej przeplatane, raz jedni raz drudzy, a nie ktorzy non stop - tak jak to bylo z Claire.... "chociaz tez chyba we wszystkich nie zagrala ?"

Molly pewnie w spiaczke wpadnie i Parkman bedzie mial priorytetowy cel - znalezc ojca zeby jej pomoc...

Ciekawy motyw z barmanka - chociaz troche dziwi, ze jej ta moc sie akurat teraz wlaczyla :P
a skoro juz o tym mowie to ciekawi takie cos
"Piter i Nathan obaj maja moce, nowe rodzenstwo tez oboje maja moc" to ciekawe czy siostra Hiro jest bez mocy ? albo ten braciszek barmanki ?
Mozna sie spierac, ze to zalezy od genow no ale kto to wie...

W ogole mi sie postac Wes-a nie podoba... Jakis taki nie dostukany jest :/

No i motyw z Sylar`em z poczatku byl troche nie fajny, ale coraz bardziej mi sie podoba :)
  • 0

You're not afraid of the dark, are you?

#14 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 16.10.2007 - |21:15|

Bardzo dobry odcinek :P Niezłe sceny zwłaszcza na literach Hollywood jak koleś trzymał Clair w powietrzu. W odcinku nie było Hiro co nie oznacza, że przez to coś stracił. Mieliśmy natomiast wątek Sylara oraz Maya i jej brata, Sylar dowiedział się jakie posiadają zdolnośći i najprawdopoobniej uważa że są podobni do niego (przynajmniej takie odniosłem wrażenie :lol: ). Oczywiście najważniejsza końcówka jak się okazało, że gościem którego boi się Molly to ojciec Matta. Po udanej opróbie odnalezienia go Molly wpada chyba w śpiączkę :angry:

Ogólnie sezon drugi trzyma poziom, zasłużone 9,5 :P
  • 0

#15 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 16.10.2007 - |21:47|

Dołączona grafika
Pewnie nr 11 gdzie widać tylko nogi ( tak mi sie przynajmniej wydaje ze to nogi) ci umknął

Dołączona grafika
Tutaj widać dokładniej twarz 11, niestety nr. 12 ciągle nieznany.

Użytkownik LunatiK edytował ten post 16.10.2007 - |21:59|

• 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#16 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 16.10.2007 - |21:57|

Faktycznie mój błąd, podejrzewam że ten dziadek co jest zakryty ręką (12)to będzie zabójca.

Można by zrobić głosowanie kto jest zabójcą z jakimiś nagrodami

Użytkownik kozuch edytował ten post 16.10.2007 - |22:00|

• 0

#17 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 16.10.2007 - |23:14|

Myślę, że w następnym odcinku sporo się wyjaśni co do tych zwidów Nathana :>
  • 0

#18 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 17.10.2007 - |10:28|

Może Nathan jakimś cudem zyskał moc iluzji (jak Sylar miał w poprzednim sezonie) i ukrywa fakt, że jest poparzony wybuchem?
  • 0
http://magory.net - moja strona

#19 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 17.10.2007 - |10:51|

Coś musiało się wydarzyć po wybuchy Petera, firma zabrała Petera a Nathanowi cos zrobili dowiemy sie nie długo
  • 0

#20 toktumi

toktumi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 17.10.2007 - |20:21|

Mnie juz nudzi watek psychopaty Sylara. Mogliby go usmiercic. W ogole szkoda, ze nie zginal juz w pierwszym sezonie. :)

No i przecieza jasne jest, ze to ojciec telepaty zabija wszystkich. To znaczy, jak to w serialu, moga czyms zaskoczyc ale mysle ze to jednak bedzie on. Tak samo jak od poczatku pierwszego sezonu bylo wiadomo, ze Sylar zabija wszystkich tak teraz daja trop i powoli beda go rozwijac. Najwyzej dojda jakies nowe postaci, ktore wspolpracuja z ojcem Parkera

Użytkownik toktumi edytował ten post 17.10.2007 - |20:22|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych