SAAB - Space Above And Beyond - Gwiezdna Eskadra - wspominany już we wcześniejszych postach
a z sentymentu dlatego, że pod pewnymi względami BSG przypomina mi ten serial
Dokładnie!
Jej, rzuciłam tytułem SAAB i myślałam. że już tego nikt nie pamięta, a tu tyle osób - i w dodatku same kobiety!
Racja, jest dużo podobnych wątków - piloci myśliwców, walki w kosmosie z silniejszym przeciwnikiem, psychologia postaci... szkoda tylko, że SAAB nie kontynuowali.. no, al to już temat na zupełnie osobną dyskusję.
Większość kobiet nie lubi fantazji.. i szczególnie naukowej. Producenci napewno nie skupiają się na tej mniejszości która je lubi.
Zapomniałeś tam napisać "większość kobiet, jakie dotychczas spotykałem"
Inaczej to zdanie prawdziwe nie jest, pomijając fakt, że "fantazję" jako taką ma każdy człowiek.
A co do mniejszości - 95% moich koleżanek siedzi w tych klimatach właśnie.
Swoją drogą myślę, że twórcy BSG świetnie sobie zdają z tego sprawę, że serial ogląda mnóstwo kobiet - m.in. dlatego pojawiają się tam kwestie społeczne w szerszym stopniu, niż gdzie indziej, że o wątkach miłosnych nie wspomnę (jakkolwiek z moich obserwacji wynika, że wolą je panowie, albowiem: miłość-> sex -> goła Tricia Helfer
)
Nieprawdopodobne... czemu tylko na forum są takie kobiety... ?
Raczej czemu tylko tu nas spotykasz;) Juki - bardzo proste rozwiązanie, idź na jakikolwiek z krakowskich konwentów fantastycznych, będziesz się o "takie kobiety" potykał co drugi krok. Serdecznie zapraszam na któryś z nich, a robimy je dość często, więc na pewno termin jakiegoś będzie Ci odpowiadał: Constar - długi weekend majowy, Imladris ( www.imladris.pl) - ostatni weekend października, Krakon - podczas ferii zimowych.