Skocz do zawartości

Zdjęcie

Damages

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
65 odpowiedzi w tym temacie

#1 green1990

green1990

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 26.07.2007 - |13:05|

Nowy serial FX Network
Damages is a legal drama, set in New York. It stars Glenn Close as Patty Hewes, a reviled high stakes litigator, and follows her and her ambitious protégé Ellen Parsons (Rose Byrne) as they enter a legal battle with Arthur Frobisher (Ted Danson), an allegedly corrupt CEO of a major corporation. The series premiered on July 24, 2007 at 10 pm/9C on FX Network.
Oglądał ktos juz 1 odcinek i jakie wrazenia

Użytkownik johnass edytował ten post 26.05.2010 - |18:42|

• 0

#2 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 23.08.2007 - |01:38|

ostatnio obejrzałem zapowiedź tego serialu i mnie dość zaciekawił zwłaszcza że to od stacji FX. Napisy również są wiec zapewne zabiore sie za ten serial ale wcześniej chciałem czyjeś zdanie usłyszeć (właściwie przeczytać)?? Tak więc widział ktoś już ten serial, a dokładnie pierwsze 3 odcinki?? Niezła obsada jest bo Glen Close ( w kolejnym serialu od FX po The Shield) i Rose Byrne na którą lubie popatrzeć ;) grała ostatnio w Sunshine, Apartamencie i Troi.
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#3 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 23.08.2007 - |07:35|

po pierwsyzm odcinku serial zapowiada się całkiem nieźle
mi sie spodobalo, szkoda ze nie mam czasu nadrobic nastepnych na razie
  • 0
You are what you believe yourself to be

#4 Tala Cardullo

Tala Cardullo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.09.2007 - |18:25|

Obejrzałam wszystkie 6, serial wciąga, polecam...
  • 0

#5 nevermnd

nevermnd

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 22.12.2007 - |15:56|

Już jakiś czas temu zakończył się pierwszy sezon, a tu żadnych opini...
Napiszcie, czy warto się za ten serial zabierać.

Jeśli warto, to fajnie by było, jakby ktoś zrobił synchro do dvdripów. :)
  • 0

#6 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 22.12.2007 - |19:13|

Jeśli warto, to fajnie by było, jakby ktoś zrobił synchro do dvdripów. :)

o nawet nie wiedzialem ze sa dvd-ripy, po 2 odcinkach chcialem kontynuowac ogladanie, ale dsr nie ejst dla mnie
  • 0
You are what you believe yourself to be

#7 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 10.01.2008 - |16:28|

Wczoraj skończyłem oglądać. Świetny serial, zrobiony z filmowym rozmachem. Ciekawe postacie i inteligentny scenariusz. Pochłonąłem cały sezon w jeden tydzień i nadal jestem pod wrażeniem. Polecam! :)
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#8 Tala Cardullo

Tala Cardullo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.01.2008 - |00:07|

Serial genialny! Polecam gorąco, najlepszy z nowości tego sezonu.
  • 0

#9 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 15.01.2008 - |07:38|

Prawda. W tym sezonie nie mieliśmy chyba żadnej premiery mogącej mu dorównać. Jak na moje gusta jedynie BSG i Dexter mogłyby walczyć z Damages, ale to nie są nowe seriale.

Dziwi mnie bardzo fakt, że tak mało osób na forum go zna.

Mam nadzieję, że druga seria będzie równie wybitna jak pierwsza. :)
  • 0

#10 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 16.01.2008 - |21:50|

Ja również polecam serial, jeśli ktos go nie oglądał to niech zaczyna. Jak oglądałem ten serial to miałem odczucie jakby to był po prostu jeden długi film :) scenariusz i gra aktorska w ogóle nie odbiegają od innych filmów kinowych :)

Swoja drogą zaplanowane są już kolejne dwie serie Damages :)
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#11 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 20.01.2008 - |19:27|

Jednym z najbardziej nielubianych przez ze mnie gatunkiem seriali to te o adwokatach.

Po takich dziwolągach gdzie są kolejne rozprawy jak to biedne małe murzyniątko nie może zagrać białej dziewczynki wprost chce mi sie rzygać.

Na szczęście Damages to nie jakieś kolejne wynaturzenie a bardzo dobry dramat/thriller w co prawda środowisku prawników ale bez sądu czy specjalnie udziwacznionych spraw sądowych.

Zaczyna się to dobrze a potem jest coraz lepiej.

Gra oczywiście bardzo dobra.

Ogólnie jestem daleki od zachwytów, jest to jednak o prawnikach :D ale ocenił bym to jako dobre/bardzo dobre.

P.S. Moja mamusia jest zachwycona.

P.S. 2 Wyobrażam sobie taki pilot serialu z prawnikami. 2000 prawników płynie statkiem po Karaibach i nagle statek EKSPLODUJE a ocalałych zjadają rekiny :D
Czyż może być piękniejszy początek serialu ;)
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#12 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 21.01.2008 - |00:46|

Quendi: musiał Ci w dzieciństwie jakiś prawnik zabrać misia chyba, bo wydajesz się strasznie uprzedzony :P
  • 0

#13 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 25.09.2008 - |16:52|

Obejrzałem cały sezon 1 i dla mnie ten serial jest doskonały. Mam nadzieję, że niedługo ukarze się w Polsce z napisami, mamuśka by z chęcią obejrzała.
  • 0

#14 slomek

slomek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 25.09.2008 - |17:03|

Zgoadzam sie z moim przedmowca, serial jest doskonaly. Dosc mala ma popularnosc w Polsce, jeszcze troche i drugi sezon ma wyjsc. Polecam go wszystkim
  • 0

#15 neo1910

neo1910

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • MiastoWidzew Łódź

Napisano 06.10.2008 - |09:22|

A gdzieś można znaleźć dvd ripy (w wersji angielskiej)? Może być na priv...
  • 0
- widzew lodz - simple the best -

#16 Caps-L

Caps-L

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 06.10.2008 - |14:25|

Dla mnie najlepszy nowy serial ostatniego sezonu:) Niesamowita gra aktorów, przemyślana fabuła i świetne uczucie, gdy z kolejnymi odcinkami wszystkie elementy "układanki" (tak można to chyba nazwać, jako że przedstawione wydarzenia "skaczą" zarówno w przyszłość jak i w przeszłość) składają się w jedną, sensowną (to ważne, bo z serialami różnie z tym bywa;)) całość:)

Polecam!
  • 0

#17 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 25.05.2009 - |14:27|

Coś o tym serialu cicho, ale milczenia czas zacząć. Kiedyś miałem zabierać się za ten serial, ale coś nie wyszło a gdy znów chciałem przysiąść to się okazuje, że nie muszę już go ściągać tylko wystarczy, że poczekam do września! Od września na antenie Telewizji POLSAT zadebiutuje serial DAMAGES, polski tytuł brzmi "Układy". Muszę czekać co prawda 3 miesiące, ale i tak zaczekam. Dokładna data emisji nie jest jeszcze znana, jedyne co wiadomo, że zadebiutuje we wrześniu.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 25.05.2009 - |14:28|

• 0

#18 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 25.05.2009 - |14:45|

Na twoim miejscu jednak bym ściągnął. Znając polskie realia to spartolą tłumaczenie, a oglądanie Ivanka w roli Fiske'a bez zbędnego głosu lektora to czysta przyjemność ;).
  • 0

#19 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 06.08.2009 - |19:27|

W ramach nadrabiania zaległości oglądnąłem s2.

Nadal jest to bardzo dobry serial, ze świetną obsadą i ciekawie napisany choć ciut słabszy niż s1.

Niemniej i tak jest to dramat na wysokim poziomie nie osiągalnym przez żadną dużą stację.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#20 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 08.08.2009 - |21:24|

Nie tylko Polsat Wyemituje jesienią Damages! AXN poinformowała, że od 13 września (niedziela) rozpocznie emisję serialu "Układy". Emisja o 21.00 po 2 odcinki!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych