Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate: The Ninth Chevron

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
57 odpowiedzi w tym temacie

#1 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 13.06.2004 - |11:18|

Witam!
Postanowiłem stworzyć ten temat,abyśmy mogli zamieszczac tu swoje propozycje co do fabuły,jej kierunkow,złozonosci itd.Proponuje zeby najpierw umiescic tu swoje projekty, te wstępne i zaawansowane,gdz potem wspolnie bedziemy mogli wybrac 1 najlepszy lub pare i je połaczyc.Gdy juz zostanie dokonany wybor...tu bedziemy razem tworzyc nowe questy i wszystko dopracowywac :) .
Ja przedstawie swoj wstepny projekt dopiero w lipcu ,ponieważ od 22 do 28 mam egzaminy wstepny na studia i trzeba sie przygotowywać <_<
No cóz życze polamania pior(dłuopisow :P )

Pozdrawiam
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#2 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 13.06.2004 - |14:41|

Ja myślę, że stacja wypadowa powinna być na innej planecie np. Beta a nie na ziemi (to by może troche urozmaiciło grę), moglibyśmy stworzyć swój własny oddział i wyruszać na misje na ine planety. Fabuła gry powinna opierac się na walce z jakąś inną rasa (w końcu to dzieje się w przyszłości i do tego czasu to wszyscy wrogowie będą już pewnie pokonani). Ja proponował bym jakąś rasę zmiennokształtnych :] która podszywa się pod różne istoty i próbuje zdestabilizować pokój w glaktyce, ale to mój pomysł i nie musicie się ze mną zgadzać. Ludzkość zawarła by już sojusze z Tok'ra, Jaffa, Noxami, Asgardami i jeszcze innymi rasami. Można by sobie wybrać bohatera z pośród tych ras.
A co wy sądzicie ?

Użytkownik gildor4 edytował ten post 13.06.2004 - |14:42|

• 0
Zawsze po grudzie

#3 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 13.06.2004 - |17:39|

To ja mam inna koncepcje.Kermit napisal ze to 21 wiek poczatek....wiec u mnie jak zajme sie fabula...mysle ze baza bedzie jednak na ziemi..a wrogiem bedzie xxxx tego nie zdradze :D ...wiecej szczegolow niedługo :)

Update:
Albo nie powiem :P .....bo jak sie nie spodoba to wymysle co innego.Wiec głównym wrogiem bedzie ..no kto? Anubis :blink: ....pytacie jak to mozliwe?.Ano Anubis jako ze nie byl zwyklym pasozytkiem tylko prawie pradawnym....to tak samo jak Daniel,który zgnial i pojawił sie w nieoczekiwanym miejscu z zanikiem pamieci.Wiec Anubis budzi sie w jakies ogległej galaktyce.........c.d.n
Nawet to moze byc intro gry:Mianowcie jest Noc ...jakas planeta i nagle na niebie pojawia sie bialy promien i uderza w ziemie....ludki miejscowe podchodza tam i widza człowieka....cuca go a on budzi sie i nagle ma błysk w oczach....i tak sie konczy intro

Użytkownik Michał edytował ten post 13.06.2004 - |17:45|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#4 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.06.2004 - |17:45|

Mam pewne techniczne pytania dotyczące scenariusza. Mianowicie gra fabularno-przygodowa to ma być i tu mam pytania na jakiej zasadzie w takie gry się gra i może to nawet głupie pytanie, ale prosiłby o podanie przykładu takiej gry.
Czy swego rodzaju przygodówka? Podnieś to, weź to, pogadaj z tym i z tym, zbierz informacje i je wykorzystaj? Czy wlicza się to strzelanie co jakiś czas? Rozumiem ze sceneria będzie 3D i pod takim kątem należy pisać?

SGTokar poważnie zastanawiający się nad pisaniem scenariusza :D
Log65: Happy camper

#5 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 13.06.2004 - |17:47|

Nie Rpg to np. Baldur's Gate,Fallout 1 i 2 ,Gothic 1 i 2,Diablo(poniekad),Elder Scroll,
Cięzko jest napisac...musisz zobaczyc jakas gre

Użytkownik Michał edytował ten post 13.06.2004 - |17:48|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#6 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 13.06.2004 - |17:57|

To ja mam inna koncepcje.Kermit napisal ze to 21 wiek poczatek....wiec u mnie jak zajme sie fabula...mysle ze baza bedzie jednak na ziemi..a wrogiem bedzie xxxx tego nie zdradze  ...wiecej szczegolow niedługo    Update:  Albo nie powiem  .....bo jak sie nie spodoba to wymysle co innego.Wiec głównym wrogiem bedzie ..no kto? Anubis  ....pytacie jak to mozliwe?.Ano Anubis jako ze nie byl zwyklym pasozytkiem tylko prawie pradawnym....to tak samo jak Daniel,który zgnial i pojawił sie w nieoczekiwanym miejscu z zanikiem pamieci.Wiec Anubis budzi sie w jakies ogległej galaktyce.........c.d.n  Nawet to moze byc intro gry:Mianowcie jest Noc ...jakas planeta i nagle na niebie pojawia sie bialy promien i uderza w ziemie....ludki miejscowe podchodza tam i widza człowieka....cuca go a on budzi sie i nagle ma błysk w oczach....i tak sie konczy intro

No nieźle, nieźle. Kontynuuj. A jaki masz pomysł na powiązanie tytułu gry (Dziewiąty Shevron) z grą ?
  • 0
Zawsze po grudzie

#7 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 13.06.2004 - |18:48|

a Mam....tylko czemu gra nie nazywa sie 8 szerwon a akurat 9 :P .
Taki mam pomysl.....ze istenieje gdzies tabliczka taka jak na Dhd....ktora mozna umiescic na urzadzeniu usuwajac przy tym jeden znak.....i ten włozony szerwon wraz z innymi dawalby adres do jakies planety...na ktorej moze to ograne ale znajdowala by sie potezna bron jakies zaginionej rasy(ktora mozna wymyslic)..ktora pomogla by nam pokonac odrodzonego Anubisa :rolleyes:

Pozdro

Użytkownik Michał edytował ten post 13.06.2004 - |18:49|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#8 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 13.06.2004 - |20:50|

a Mam....tylko czemu gra nie nazywa sie 8 szerwon a akurat 9  :P  .

No nie wiem może 9 shevron przenosi do innego wymiaru albo do innego wszechświata (poza drogę mleczna. Nie wiem, ale trzeba chyba wymyśleć coś sensownego. Ja myślałem żeby go użyć do wydostania się z galaktyki ale nie tak jak 8 który przenosi nas do innej galaktyki. Chodzi mi o to by 9 shevron przenosił w przestrzeń między galaktykami.

A może przenosił by do swiata w którym obecnie żyją pradawni.

Użytkownik gildor4 edytował ten post 13.06.2004 - |20:51|

• 0
Zawsze po grudzie

#9 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 13.06.2004 - |21:34|

Za niedługo będę miał całe mnóstwo czasu, a ponieważ mam trochę doświadczenia z tego typu zadaniami - postaram się coś wymyślić... Może będzie to coś oryginalniejszego niż Wasze - jestem dopiero na początku czwartego sezonu, więc niewiele mnie ogranicza ;)
Miłego wieczora...
  • 0
Dołączona grafika

#10 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 13.06.2004 - |22:42|

Spoko najpierw niech kazdy sie zastanowi samodzielnie zrobi szkice a potem to przedyskutujemy :)
Promethe zacznij szybko ogladac te sezony :P ....zeby zrobic fabulke dobrze by było gdybyc miał wszysatko ogladaniete :)

Pozdro

Ps. Gildor4 wrota maja 6 znakow +1 znak wyjsciowy,wiec sam nie wiem jak nazwiazac az do 9 szerwonu do 8 jakos mozna
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#11 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 13.06.2004 - |22:50|

Nie Rpg to np. Baldur's Gate,Fallout 1 i 2 ,Gothic 1 i 2,Diablo(poniekad),Elder Scroll,
Cięzko jest napisac...musisz zobaczyc jakas gre

Jeśli gra ma być RPG, to może Kermit poda w przybliżeniu jaki to ma być system, bo podane przez ciebie gry to cały przekrój cRPG, można z tego zrobić wszystko albo nic.

Jeśli to ma być coś a'la Morrowind to zadanko jest banalne - walnąć jaki MEGA-mod w CS, potrzebne tekstury można zrobić w 3d Studio Max (do czego zaprzęgniemy mathixa, który tak doskonale się produkował przy okazji Warcrafta3 :) )

Jak się nad tym zastanowić, to zrobienie tego jako mod do Morrowinda rozwiąże całą masę problemów...
  • 0

#12 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 14.06.2004 - |05:38|

Jeśli to ma być coś a'la Morrowind to zadanko jest banalne - walnąć jaki MEGA-mod w CS, ...   
Jak się nad tym zastanowić, to zrobienie tego jako mod do Morrowinda rozwiąże całą masę problemów...

No raczej nie da rady bo marrowind jest grą jednoosobową a to ma być gra drużynowa (chodzi o grę kilkoma postaciami jednocześnie).
Ale myśle że engin morrowinda by można spokojnie wykożystać.

Ps. Gildor4 wrota maja 6 znakow +1 znak wyjsciowy,wiec sam nie wiem jak nazwiazac az do 9 szerwonu do 8 jakos mozna

Normalnie wrota mają 9 shevronów tyle że te dwa nie aktywne na samym dole. A co się tyczy 9 shevronu to można iśc za kierunkiem myślenia że 8 shevron przenosił do innej galaktyki to może 9 przenosił by do innej gromady galaktyk. (Galaktyki łączą się w gromady galaktyk które są rossiane po całym wszechświecie - to z astrofiziki, mam nadzieje że dobrze to wytłumaczyłem)

Użytkownik gildor4 edytował ten post 14.06.2004 - |05:49|

• 0
Zawsze po grudzie

#13 ArTi

ArTi

Kapral

• VIP
  • 187 postów
  • MiastoMielec

Napisano 14.06.2004 - |06:37|

Dziewiąty szewron. A może to droga do dalekiej przeszłości - gdy wszechświat był jeszcze młody - w której potężna rasa chyli się ku upadkowi (może w wyniku ataku "naszego" Anubisa) a od jej przetrwania może zależeć przyszłości całego obecnego i przyszłego wszechświata i zapobiec całkowitej dominacji rasy goa'uldów. Rasa może mieć boskie zdolności i potężną broń (podobną do broni pradawnych {ruchliwe światełka}) składajacą się z elementów które ze względu na jej niszczycielską moc i strach przed użyciem zostały ukryta.

Użytkownik ArTi edytował ten post 14.06.2004 - |06:38|

• 0
Być człowiekiem to znaczy zmieniać się by stać się lepszym
J.L. Picard

Teoria jest wtedy gdy nic nie działa choć wszystko jest wiadome.
Praktyka jest wtedy gdy wszystko działa choć nikt nie wie dlaczego.
Łącze teorie z praktyką, nic nie działa i nikt nie wie dlaczego

#14 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 14.06.2004 - |08:50|

Jeżeli chodzi o fabułe Michała to myślałem, ze 9 shevron przenosił by do swiata w którym w tej chwili mieszkają pradawni aby tak już definitywnie pokonac Anubisa. Ale to może być śliski grunt bo nic konkretnego o tym swiecie nie wiadonmo.
  • 0
Zawsze po grudzie

#15 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 14.06.2004 - |09:48|

Arti ale gdyby wrota nas przeniosły w przeszlość to był by to nonsens....bo wtedy w przyszlosci moglo by nie byc ludzkosci..albo wrót na ziemi,ponieważ jak zmieni sie przeszlość to przyszlość tez ulegnie zmianie.

Hmmm Gildor4 worta napewno wybieraja 7 znakow wiec 9 hm sam nie wiem trzeba nad tym pomyśleć..

A co się tyczy 9 shevronu to można iśc za kierunkiem myślenia że 8 shevron przenosił do innej galaktyki to może 9 przenosił by do innej gromady galaktyk.

ale przecież wrota przenosza do innych galaktyk!!i równie dobrze przenosza do innych gromad.
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#16 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 14.06.2004 - |12:02|

8 szewron - przejście do innej galaktyki. 9 szewron - do innego wszechświata :). W końcu kto powiedział, że nasz wszechświat jest jedynym? A pomyślcie ile to otwiera możliwości :rolleyes: . Tak delikatnie i ostrożnie licząc... nieskończenie wiele.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#17 ArTi

ArTi

Kapral

• VIP
  • 187 postów
  • MiastoMielec

Napisano 14.06.2004 - |12:25|

Arti ale gdyby wrota nas przeniosły w przeszlość to był by to nonsens....bo wtedy  w przyszlosci moglo by nie byc ludzkosci..albo wrót na ziemi,ponieważ jak zmieni sie przeszlość to przyszlość tez ulegnie  zmianie.

Dlaczego nonsens? Jak się nie uda pojawia się równoległa linia czasowa i chodzi o to aby po interwencji ludźkość nadal istniała :D Motyw ekspoatowany wielokrotnie (motyw światów równoległych patrz Sliders)
  • 0
Być człowiekiem to znaczy zmieniać się by stać się lepszym
J.L. Picard

Teoria jest wtedy gdy nic nie działa choć wszystko jest wiadome.
Praktyka jest wtedy gdy wszystko działa choć nikt nie wie dlaczego.
Łącze teorie z praktyką, nic nie działa i nikt nie wie dlaczego

#18 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 14.06.2004 - |16:47|

8 szewron - przejście do innej galaktyki. 9 szewron - do innego wszechświata . W końcu kto powiedział, że nasz wszechświat jest jedynym? A pomyślcie ile to otwiera możliwości  . Tak delikatnie i ostrożnie licząc... nieskończenie wiele.

Ja bym się tak nie zagłębiał w inne wymiary bo ta gra ma się dziać w naszym świecie (co nie znaczy że to zły pomysł, ale raczej nie na tę grę). A tak poza tym to urządzenie do przenoszenia do równoległych światów znalasł już bodajże daniel w sezonie 5 i z niego skożystał. Więc wiadomo że wrota do tego nie są potyrzebne.

Osobiście obstaje przy pomyśle aby przy pomocy 9 shevronu przenieść się do poza cielesnego świata pradawnych.
  • 0
Zawsze po grudzie

#19 Sachiel_Seth'esh

Sachiel_Seth'esh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 15.06.2004 - |22:23|

Ja bym się tak nie zagłębiał w inne wymiary bo ta gra ma się dziać w naszym świecie (co nie znaczy że to zły pomysł, ale raczej nie na tę grę). A tak poza tym to urządzenie do przenoszenia do równoległych światów znalasł już bodajże daniel w sezonie 5 i z niego skożystał. Więc wiadomo że wrota do tego nie są potyrzebne.

Wydaje mi się, że doszło tu do małego nieporozumienia. To o czym piszesz to równoległe światy, czyli alternatywne wersje naszego wszechświata. JoVisH natomiast pisze o wszechświatach sąsiadujących ze sobą w tej samej rzeczywistości. Taki wszechświat może być całkowicie różny od naszego. Nawet prawa fizyki mogą tam być skrajnie różne od tych co znamy.

Wracając jednak do tematu. Również uważam, że pomysł odwiedzin w świecie pradawnych jest bardzo ciekawy. Ponadto sami pradawni mogą nie być wcale zachwyceni odwiedzinami "zwykłych ludzi".
  • 0

#20 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 16.06.2004 - |09:55|

Wydaje mi się, że doszło tu do małego nieporozumienia. To o czym piszesz to równoległe światy, czyli alternatywne wersje naszego wszechświata. JoVisH natomiast pisze o wszechświatach sąsiadujących ze sobą w tej samej rzeczywistości. Taki wszechświat może być całkowicie różny od naszego. Nawet prawa fizyki mogą tam być skrajnie różne od tych co znamy.

Nie wydaje ci się. Miałem na myśli dokładnie to o czym piszesz. Wszechświaty z tej samej rzeczywistości o innych bądź podobnych prawch fizyki. Czyli nadal podróżujemy za pomocą wrót poprzez przestrzeń tylko na coraz większe odległości. I do tego służy ów 9 szewron.
  • 0
"...something takes a part of me..."

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych