Nowy wróg
Napisano 14.06.2007 - |10:46|
!) po prostu dziwne wydaje mi sie wymyslanie coraz to nowych i potezniejszych wrogów, bardziej zaawansowanych, jak replikatory z atlantis, zamiast tego wolalbym kogos o gorszym charakterku niz goa'uld
2) Mckay w pierwszym sezonie mowi "to miasto a nie jojo" a po 2 latach za pomocą jednego ZPM zanurza je a pozniej nim lata
3) replikatory, szczególnie te z SG1 mnie denerwuja(są kompletnie bezosobowe, nie wiadomo z kim sie walczy), mam nadzieje ze autorzy nie wymyslą nowych dla trzeciego serialu
Podsumowująć: 3ci serial dla mnie najlepiej działby sie w galatkyce drogi mlecznej, z odniesieniem od czasu do czasu do galatkyki pegaza(2 galatkyki maja wystarczająco duzo miejsca na jedną małą ziemię), a jako wróg nie cała rasa tylko jeden potęzny, najlepiej michael noszący w sobie ball'a.
Napisano 18.06.2007 - |18:20|
Moim skromnym zyczeniem jest jednak pozostawienie Wrot w takiej wersji jakie sa w SG-1 :]
No i by sie przydala nutka sarkazmu RDA aka O'neill
P.S.
Fajny GMC Delorian xD
Użytkownik lakimakromedia edytował ten post 18.06.2007 - |18:21|
Napisano 19.06.2007 - |13:44|
Napisano 19.06.2007 - |19:30|
z nowych ras - Furlingi, po naszej stronie (zamiast asgardu)
przeciw nam - reszta goauld, lantanie czy jak im tam (wojne nam wypowiedzieli, nie? ) , moze wraith, troche, ale chyba pojawi sie jakis nowy "pelnoetatowy" przeciwnik...
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 19.06.2007 - |20:00|
Mojej inteligencji sie nie czepiaj, chyba ze chcesz sie spróbować.
Delorian byl na wystawie starych samochodów na ktorej bylem 2 dni przed dodaniem postu, bieglem za nim zeby fotke trzepnac:). Mysle ze to ten co przerobil DR.EMMET BROWN
P.s. Dlaczego myslisz ze polaczenia Goa'uld i Wraith byloby katastrofa dla swiata SG?? wszak Goa'uld juz nigdzie nie pozostaja znacznym wrogiem. Klimat mieli rewelacyjny. Ostatni odcinek 1go sezonu i pierwszy odcinek 2go sezonu uwazam wciaz za jedne z najlepszych, mowie o SG1
Użytkownik wroniacz edytował ten post 19.06.2007 - |21:47|
Napisano 20.06.2007 - |13:51|
Napisano 21.06.2007 - |09:15|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 21.06.2007 - |11:05|
Wniosek: Goauld jest w stanie opanować każdą istotę rozumną. (Nie zabezpieczoną genetycznie- Dead Man Switch)
Też jestem za Wraith/Goauld- naprawdę może to być świetny wątek, chociaż ryzyko jego spaprania jest ogromne.
Napisano 21.06.2007 - |17:35|
poza tym, z Adria to byl Ba'al, a nie byle goauld
nieeeee, dla mnie takie polaczenie byloby przegieciem ze strony scenarzystow - nie liczylabym na to
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 22.06.2007 - |19:44|
Tu musi być coś bardziej ekscytującego
Ale obawiam się, że w trzecim serialu inwencja twórcza scenarzystów się skończy i zostaną poruszone podobne wątki jak w poprzednich serialach i zaplączą się w historii czy swoistej genezie wroga.
(Prawdę powiedziawszy nie mogę się doczekać świeżego SGU. ;-P )
Napisano 05.07.2007 - |12:26|
http://tn3-2.deviant...y_Tanathiel.jpg
http://grevesons.use...ketch-rough.jpg
http://www.geocities...os/fondopro.jpg
Napisano 09.07.2007 - |15:42|

Napisano 09.07.2007 - |19:44|
Mamy teraz wiedze Asgardu, co daje nam możliwość budowania najpotężniejszych statków w galaktyce. SGU IMO powinien opowiadać o sytuacji politycznej między Wolnymi Jaffa a Ziemią, niedobitkami innych wrogów typu Re'tu czy inni. W tym serialu zaangażowanie innych krajów w program Stargate będzie na pewno większe, jeśli głównym wątkiem będzie polityka.
Taki serial SF był by IMO czymś nowym i tylko od wyobraźni i pomysłowości scenarzystów możemy uzależniać sukces bądź poraszkę trzeciego serialu w uniwersum Stargate.
Napisano 10.07.2007 - |15:09|
ekipa SG odnajduje na planecie wrota niepodobne do innych, jednak nie potrafią ich otworzyć, ale Carter + McKay rozwiazują problem i nowa ekipa zostaje wysłana do innej galaktyki, w której panuja obcy podobni do asgardu, jednak źli. ekipa myśląc że ma doczyniena z zaginionymi asgardczykami bierze ich przedstawiciela na Ziemie. Po powrocie oswiadcza on że za wrotami znajduje sie nowa galaktyka. wiec wszczynaja wojne. Okazuje sie że wrota te zostały zabezpieczone przez Pradawnych aby właśnie ci źli asgardczycy nie podbili innych galaktykj i nie zniszczyli ich tak jak to zrobili ze swoją.
co wy na to?
Użytkownik bynio88 edytował ten post 10.07.2007 - |15:10|
Napisano 10.07.2007 - |19:34|
Myślę, że skoro nazywać się będzie Stargate Universe (wszechswiat) to sprawy toczyć się będą w całym wszechświecie a nie tylko w naszej galaktyce , czy też pegaza. Może byc ciekawie - pewnie całe stado nowych wrogów. Ale co bedzie to bedzie i czekam z niecierpliwością.
Napisano 13.07.2007 - |09:31|
Napisano 14.07.2007 - |21:17|
Napisano 17.07.2007 - |13:09|
Ale zacząłbym od mocnego uderzenia - ujawnienia wrót na Ziemi. Rządy zaczynają wysyłać ludzi na kolonię i zaczynają się problemy. A to okazuje się, że ktoś tu już mieszka, a to Chiny i Rosja pokłócą się o fajną i zasobną planetkę. Do tego wszyscy by zaczęli dymić: "Dlaczego tylko USA mają wrota?" No i już mamy pomysł na sporo odcinków.
Żadnych nowych galaktyk, wszechświatów, superwrogów. Już stworzony świat jest tak bogaty, że można zrobić nawet 200 dobrych odcinków, wystarczy tylko pomyśleć lub wykorzystać pomysły z różnych PBF czy PBEM.
PS. Co pewien czas powinien wpadać jakiś fajny Goa'ul pokroju Baala (osobiście jedyny, którego lubię) i...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »