Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nowy wróg

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
70 odpowiedzi w tym temacie

#1 wroniacz

wroniacz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 14.06.2007 - |10:46|

Osobiscie, od sezonu drugiego Atlantis, lub tez po tym jak po 8smym sezonie SG1 pokonało za jednym zamachem replikatory i Goa'uld miałem nadzieje na nowego wroga dla SG1, mianowicie, połączenie wraith i Goa'uld(wróg z zarozumialoscia obu, jak i z sila i wytrzymalosc wraith ktory nosi symbionta).Czyli mamy tu kogos kto posiadl wiedze obu ras, mozemy zalozyc ze goa'uld nie byl tak silny zeby przejac wraith wiec doszli do porozumienia. Twórcy wymyslili jednak wrogów tak potężnych jak pradawni, (co mnie drazni, bo Sg1 pokonalo poprzednich wrogów przy pomocy niesamowitej broni pradawnych, wiec jak pokonac tych co wiedzą im dorównują- mówie o ORI i O replikatorach z atlantis którzy mają wlasne atlantis, lub budują je na zawolanie). Teraz po tym jak sie losy potoczyły, mysle ze fajnie by bylo jakby np Michael mial symbionta, (jeden wrog ktory szybko rosnie w sile zamiast calej rasy, którą Mcgyver i spółka robia jak chcą), Dostaje sie do naszej Galaktyki ze stworzeniami które sam stworzyl (koniec sezonu 3ciego Atlantis)i juz mamy serial. Wątpie zeby tak sie to potoczylo ale powiedzcie ze polaczenia wraith i goa'uld to zly pomysl.
!) po prostu dziwne wydaje mi sie wymyslanie coraz to nowych i potezniejszych wrogów, bardziej zaawansowanych, jak replikatory z atlantis, zamiast tego wolalbym kogos o gorszym charakterku niz goa'uld
2) Mckay w pierwszym sezonie mowi "to miasto a nie jojo" a po 2 latach za pomocą jednego ZPM zanurza je a pozniej nim lata
3) replikatory, szczególnie te z SG1 mnie denerwuja(są kompletnie bezosobowe, nie wiadomo z kim sie walczy), mam nadzieje ze autorzy nie wymyslą nowych dla trzeciego serialu
Podsumowująć: 3ci serial dla mnie najlepiej działby sie w galatkyce drogi mlecznej, z odniesieniem od czasu do czasu do galatkyki pegaza(2 galatkyki maja wystarczająco duzo miejsca na jedną małą ziemię), a jako wróg nie cała rasa tylko jeden potęzny, najlepiej michael noszący w sobie ball'a.
  • 0

#2 lakimakromedia

lakimakromedia

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoWejherowo

Napisano 18.06.2007 - |18:20|

lol co za wymysly xD czleku co ty wymysiles ?? jak dla mnie scenarzysci sa chyba ciut madzrejsi od ciebie > bez obrazy > i nie polacza 2 ras ze soba w nowym serialu bo to bylby totalny kataklizm dla swiata SG. stworza calkowicie nowego wroga lub pojada z tymi co juz sa > w co osobiscie watpie bi ci zostali [zostana w fimach] pokonani, wiec ... ;)

Moim skromnym zyczeniem jest jednak pozostawienie Wrot w takiej wersji jakie sa w SG-1 :]
No i by sie przydala nutka sarkazmu RDA aka O'neill

P.S.
Fajny GMC Delorian xD

Użytkownik lakimakromedia edytował ten post 18.06.2007 - |18:21|

• 0

#3 bazyl71

bazyl71

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 19.06.2007 - |13:44|

Ja tam nie wiem sie nie znam , ale napewno wymyślą coś ciekawego :)
  • 0

#4 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 19.06.2007 - |19:30|

Ba'al moglby byc....

z nowych ras - Furlingi, po naszej stronie (zamiast asgardu)

przeciw nam - reszta goauld, lantanie czy jak im tam (wojne nam wypowiedzieli, nie? ) , moze wraith, troche, ale chyba pojawi sie jakis nowy "pelnoetatowy" przeciwnik...
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#5 wroniacz

wroniacz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 19.06.2007 - |20:00|

Do "lakimakromedia", sam napisalem ze to moje wymysly (kazdy ma swioje pomysly jesli chodzi o ulubione seriale )wiec nie musisz tego powtarzac, powiedzialem równiez ze myslalem sobie o tym po pokonaniu Goa'uld przez SG1- teraz jest 2 sezony pozniej. Dla mnie tylko pare odcinków z serii ORi bylo dobrych (10x14 rzadzi- daniel kaplanem ORI). i uwazam ze oni sa przesadzeni. Podejrzewam ze scenarzysci stworza kompletnie nowego wroga, ewentualnie przygody statku latajacego pomiedzy 2ma galatkykami (droga mleczna- pegaz). Blagam nie wymyslajcie nowej galaktyki.
Mojej inteligencji sie nie czepiaj, chyba ze chcesz sie spróbować.

Delorian byl na wystawie starych samochodów na ktorej bylem 2 dni przed dodaniem postu, bieglem za nim zeby fotke trzepnac:). Mysle ze to ten co przerobil DR.EMMET BROWN

P.s. Dlaczego myslisz ze polaczenia Goa'uld i Wraith byloby katastrofa dla swiata SG?? wszak Goa'uld juz nigdzie nie pozostaja znacznym wrogiem. Klimat mieli rewelacyjny. Ostatni odcinek 1go sezonu i pierwszy odcinek 2go sezonu uwazam wciaz za jedne z najlepszych, mowie o SG1

Użytkownik wroniacz edytował ten post 19.06.2007 - |21:47|

• 0

#6 cycusglancus

cycusglancus

Szeregowy

• VIP
  • 5 postów
  • MiastoDobrodzień

Napisano 20.06.2007 - |13:51|

Ciekawy motyw...Goa'uld w ciele Wraith...do daje nowe i ciekawe możliwości. Goa'uld z prawie nieśmiertelnym nosicielem...
  • 0

#7 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 21.06.2007 - |09:15|

Może i dobrze pomyślane, ale jest to niebezpieczna mieszanka, bo przecież żadne ze stworzeń nie jest słabe. Pytanie, kto dla kogo byłby nosicielem :huh:
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#8 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 21.06.2007 - |11:05|

Po lekturze odcinka Dominium wiemy, że Goauld jest w stanie zapanować nad Adrią, która była najwyżej rozwiniętą wersją człowieka- zdolnego do autoascedancji.
Wniosek: Goauld jest w stanie opanować każdą istotę rozumną. (Nie zabezpieczoną genetycznie- Dead Man Switch)

Też jestem za Wraith/Goauld- naprawdę może to być świetny wątek, chociaż ryzyko jego spaprania jest ogromne.
  • 0

#9 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 21.06.2007 - |17:35|

no ale nie wiemy, czy wraith nie maja tego fenetycznego zabezpieczenia ;)
poza tym, z Adria to byl Ba'al, a nie byle goauld :D

nieeeee, dla mnie takie polaczenie byloby przegieciem ze strony scenarzystow - nie liczylabym na to
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#10 pixey

pixey

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoLBN/ Krk

Napisano 22.06.2007 - |19:44|

Skoro Universe nie będzie spin-offem SG-1 i SGA, to wątpię, żeby połączyli te dwa pasożyty- tak jak elam. ;]
Tu musi być coś bardziej ekscytującego :)
Ale obawiam się, że w trzecim serialu inwencja twórcza scenarzystów się skończy i zostaną poruszone podobne wątki jak w poprzednich serialach i zaplączą się w historii czy swoistej genezie wroga.
(Prawdę powiedziawszy nie mogę się doczekać świeżego SGU. ;-P )
  • 0
WACKO!!

#11 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 05.07.2007 - |12:26|

kiedyś już proponowałem takie rozwiązanie ale napisze jeszcze raz, według mnie idealnym wrogiem była by rasa która podobnie jak asgard skupiła sie tylko i wyłącznie na cielesnej formie życia jak i na technologii według mnie idealną pozycją była by rasa przypominająca protossow (starcfaft) nie były by to malutkie, uzależnione od wyposarzenia niezdolne do walki istotki ale od stuleci szlifujące rzemiosło wojny monstra które wspomagają sie swoja piekielnie rozwinięta technologią. nie trzeba by było tworzyć animacji komputerowych tylko wdrożyć odpowiednio przygotowane stroje dla aktorów, predator jest tego dobrym przykładem, jednak i tak w przypadku takiego rozwiązania miałbym zastrzeżenia co do funduszy=P

http://tn3-2.deviant...y_Tanathiel.jpg
http://grevesons.use...ketch-rough.jpg
http://www.geocities...os/fondopro.jpg
  • 0

#12 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 09.07.2007 - |15:42|

Skoro będą już kręcić trzeci serial to wymyślą coś całkiem innego. Nazwa wydaje się być odbiegająca od Atlantis i SG-1. Universe... może to być o galaktyce w której panuje wojna między wszystkimi rasami, do której dostają się najlepsi ze swoich ojczystych galaktyk, czyli z naszej galaktyki ludzie a z Pegasusa (?) - Wraith. Może zobaczymy jeszcze ostatnich Asgardczyków, może z Goa'uldami w środku, może Asgardczyka-Ori, może.... Furlingów, może to będą Stargate-Wars, wojny międzyplanetarne z udziałem wielu ras. Kończe wypowiedź słowem - zobaczymy.
  • 0

Dołączona grafika

#13 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 09.07.2007 - |19:44|

Według mnie w Stargate Uniwerse na pierwszy plan wysunie sie polityka.
Mamy teraz wiedze Asgardu, co daje nam możliwość budowania najpotężniejszych statków w galaktyce. SGU IMO powinien opowiadać o sytuacji politycznej między Wolnymi Jaffa a Ziemią, niedobitkami innych wrogów typu Re'tu czy inni. W tym serialu zaangażowanie innych krajów w program Stargate będzie na pewno większe, jeśli głównym wątkiem będzie polityka.
Taki serial SF był by IMO czymś nowym i tylko od wyobraźni i pomysłowości scenarzystów możemy uzależniać sukces bądź poraszkę trzeciego serialu w uniwersum Stargate.
  • 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#14 bynio88

bynio88

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 10.07.2007 - |15:09|

Hmm moja wizja to :

ekipa SG odnajduje na planecie wrota niepodobne do innych, jednak nie potrafią ich otworzyć, ale Carter + McKay rozwiazują problem i nowa ekipa zostaje wysłana do innej galaktyki, w której panuja obcy podobni do asgardu, jednak źli. ekipa myśląc że ma doczyniena z zaginionymi asgardczykami bierze ich przedstawiciela na Ziemie. Po powrocie oswiadcza on że za wrotami znajduje sie nowa galaktyka. wiec wszczynaja wojne. Okazuje sie że wrota te zostały zabezpieczone przez Pradawnych aby właśnie ci źli asgardczycy nie podbili innych galaktykj i nie zniszczyli ich tak jak to zrobili ze swoją.

co wy na to?

Użytkownik bynio88 edytował ten post 10.07.2007 - |15:10|

• 0

#15 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 10.07.2007 - |18:47|

Dla mnie to jak odgrzewany kotlet. Oczywiście wszystko jest mozliwe.
  • 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#16 Pablo_80

Pablo_80

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.07.2007 - |19:34|

Witam
Myślę, że skoro nazywać się będzie Stargate Universe (wszechswiat) to sprawy toczyć się będą w całym wszechświecie a nie tylko w naszej galaktyce , czy też pegaza. Może byc ciekawie - pewnie całe stado nowych wrogów. Ale co bedzie to bedzie i czekam z niecierpliwością.
  • 0

#17 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 13.07.2007 - |09:31|

10 000 mln mln mln szacowana liczba gwiazd we wszechświecie, ciężko by zrobić serial na taką skale%-)
  • 0

#18 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 13.07.2007 - |19:10|

7 symboli = podróż po naszej gali
8 symboli = podróż do innej gali
9 symboli = podróż do innego wszechświata ??? Raczej nie ale jak ktoś to powiedział:

Wyobraźnia scenarzystów nie ma granic.
  • 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#19 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 14.07.2007 - |21:17|

Są jeszcze gromady galaktyk. Kto wie ... :]
  • 0

#20 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 17.07.2007 - |13:09|

Mi najbardziej podoba się pomysł z polityką.

Ale zacząłbym od mocnego uderzenia - ujawnienia wrót na Ziemi. Rządy zaczynają wysyłać ludzi na kolonię i zaczynają się problemy. A to okazuje się, że ktoś tu już mieszka, a to Chiny i Rosja pokłócą się o fajną i zasobną planetkę. Do tego wszyscy by zaczęli dymić: "Dlaczego tylko USA mają wrota?" No i już mamy pomysł na sporo odcinków.

Żadnych nowych galaktyk, wszechświatów, superwrogów. Już stworzony świat jest tak bogaty, że można zrobić nawet 200 dobrych odcinków, wystarczy tylko pomyśleć lub wykorzystać pomysły z różnych PBF czy PBEM.

PS. Co pewien czas powinien wpadać jakiś fajny Goa'ul pokroju Baala (osobiście jedyny, którego lubię) i...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych