Kilka kwestii organizacyjnych dla tego działu
Napisano 04.06.2004 - |11:38|
- szukam osoby chętnej na prowadzenie opisów 4 serii Entka,w miarę na bieżąco (mną sie nie sugerowac bo czasmi naprawdę nie dysponuje duża ilości czasu i opisy odcinków 3 serii Entka były z kilkunasto tygodniowym poslizgiemm ...:/)
- przydała by sie osoba która by zrobiła opisy odcinków serii pierwszej i drugiej Entka ....
- wypadało by by ktoś zrobił opisy co jakis czas pozostałych seriali .... najlepiej jakby szły w miarę ukazywania sie kolejnych serii Voya na DVD ale nie koniecznie moga też być opisy DS9 czy TNG.....
- ja juz nie mam czasu na robienie opisów odcinków bo pracuje nad napisami a jak wiadomo troszke to czasu zajmuje.
Gdyby ktoś miał czas i chęci to prosił bym o wpisanie sie tutaj w tym topicu.....
Nie pytaj co forum robi dla Ciebie lecz co ty mozesz zrobic dla forum ....
Napisano 04.06.2004 - |12:14|
I czy to maja byc "opisy" w twoim stylu (czyli odrzucające od oglądania serialu) czy też opisy - streszczenia odcinków bez własnych "dodatków" ?
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 04.06.2004 - |16:08|
Blood is the truth...
Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl
Napisano 04.06.2004 - |16:44|
Dobra są strony z opisami odcinków .... to sobie daruje opisywanie, jakoś nikt nie protestował do Entka czy poprzednich w.w. opisów do Far czy B5 ....
Co do moich opisów 'odrzucających' dany serial .... jedynie sie 'pastwie' nad entkiem, ale co ja mam powiedziec, ze ten serial ma sporo buraków ... ? bosze przecierz sam siebie nie bede okłamywał, co zreszta mozna poczytać w moim mini "felietonie" o ostatnim entku - jakos nikt nic nie podważa moich przemysleń.... podyskutował bym troszke bo widzę, ze jest tu wielu fanów tego serialu a co byscie chcieli czytać ciągle ..... "ah jaki ten serial jest super" .... "zgadzam sie" .... "masz racje" ....etc. Co to za forum dyskusyjne, jak potrzeba to 'zgnoje' każdy serial, zawsze sie znajdzie jakis burak mniej lub bardziej widoczny a to, że akurat sie uparłem na entka bo tam aż sie rzucaja w oczy idiotyczne nieprzemyślane sytuacje to juz nie moja wina .....
Przepraszam wszystkich których moje zdanie mogło zniechęcić do ogladania danego serialu, zrobiłem to nieświadomie, postaram sie nie krytykowac juz nic...
Dzieki na zwrócenie mi uwagi ....
Napisano 04.06.2004 - |16:45|
Na pewno by się przydały . Bo sporo osób rozpoczyna swoją przygodę z SF między innymi od SG i przebywajac na takim forum jak nasze , moga się dowiedzieć wiecej o innych serialach . Niestety w czasach obecnych , panuje niesamowite lenistwo wśród sporej cześci ludzi ( i po prostu sporej cześci internautów niechce sie szukać ) . Dlatego uważam ze coś takiego powinno być , tymbardziej że zaczynamy się zajmowac również innymi serialami Sf (poza SG) , wiec jeśli ktoś przeczyta u nas kilka opisów/recenzji i spodoba mu się to co cztał , to i tak odwiedzi strony trekowe (skąd zaczernie wiecej informacji).
A my (jako całe forum ) bedziemy mieli powód do zadowolenia - kolejny fan SF .
PS. Zobacz że takie opisy są porobione do B5 , SAAB i Farscape
Napisano 04.06.2004 - |16:47|
o własnie zapomniałem o innych opisach - SAAB które raczej powinny być wspomniane jako wzorcowe - takie powinny byc opisy !!PS. Zobacz że takie opisy są porobione do B5 , SAAB i Farscape
Napisano 04.06.2004 - |18:10|
No właśnie!o własnie zapomniałem o innych opisach - SAAB które raczej powinny być wspomniane jako wzorcowe - takie powinny byc opisy !!
Przyjżyj sie opisom rexusa a potem spójrz na własne...
Przecież ty dołujesz natychmiast każdą chęć dyskusji. Już w powijakach...
Nie przeczę wielokrotnie masz rację - w Entku jest kulkadziesiąt buraków na odcinek. ALe to jest fantastyka! W każdym serialu są buraki - nawet w Twoim Babylonie (którego np. ja mimo wielokrotnych prób nie daje rady obejrzeć )
Poza tym nie zauwazyłem jakoś ożywionej dyskusji o poszczegolnych odcinkach SAABa, pomimo znakomitych opisów i znakomitego serialu.
Użytkownik psjodko edytował ten post 04.06.2004 - |18:11|
Napisano 04.06.2004 - |19:03|
A gdzie je znalazłeś ??W każdym serialu są buraki - nawet w Twoim Babylonie
Bo byłą , a serial jest z gatunku tych trudno dostępnych i na razie mało kto go jeszcze pamieta lub widział (chodzi mi o tych młodszych).Poza tym nie zauwazyłem jakoś ożywionej dyskusji o poszczegolnych odcinkach SAABa, pomimo znakomitych opisów i znakomitego serialu.
Napisano 04.06.2004 - |19:23|
Jeśłi mozemy to nazwać konfliktem interesów to wole byc szarym użytkownikiem niz mam mi ktoś zarzucić, ze sieje postrach czy terror i wykorzystuje swoja pozycje ....
Napisano 04.06.2004 - |19:59|
gulus
Napisano 04.06.2004 - |21:54|
O sorry !...niz mam mi ktoś zarzucić, ze sieje postrach czy terror i wykorzystuje swoja pozycje ....
Faktycznie tak mogłeś mnie zrozumieć ale nie to miałem na myśli.
Chodzi mi tylko i wyłącznie o twoje opisy odcinków.
Mnie osobiście nie zachęcały do oglądania. To nie znaczy, że masz zamilknąć i przestać je oceniać lub nagle pisać laurki na ich temat.
Tylko, że mnie nie zniechęcisz do oglądania. Tak jak nie zniechęcono mnie do oglądania Star Treka w czasach komuny...
Jedynym moim odruchem obronnym było nie zabieranie głosu w dyskusji.
A więc opisy te przyniosły odwrotny skutek od zamierzonego... No bo jak dyskutowac o odcinku, którego opis zaczyna
się od słów : ....wielkie gów****. a kończy słowami: - żałosne....
Zauważ, że włączyłem się do dyskusji gdy ty spóźniłeś się ze swoim komentarzem.
Popełniasz bowiem pewien błąd (w młodości też to robiłem): trudno w twoim tekście odróżnić informację (opis/strzeszczenie) od twoich komentarzy (uczuć). Tak robi pewna gazeta codzienna i dlatego od wielu lat nie biorę jej do ręki.
System przyjęty przez rexusa jest (wg mnie) systemem lepszym:
najpierw idzie post czysto informacyjny o nowym odcinku, a dopiero osobno pojawiają się komentarze i odczucia "oglądaczy". Dopiero wtedy można dyskutować i odrobinę się spierać bo przeciez tak naprawdę to my wszyscy lubimy te seriale...
Jeszcze raz:
Jeżeli poczułeś sie w jakikolwiek sposób urażony to przepraszam - nie było to moim zamiarem. Ty tu jesteś kapitanem...
Użytkownik psjodko edytował ten post 04.06.2004 - |21:55|
Napisano 05.06.2004 - |08:22|
o nie kapitanem są tutaj admini, oni tu mają ostanie zdanie, to ja dla nich pracuje,jestem co najwyżej bosmanem, nie chcę by ktos poczuł dyskomfort w rozmowie ze mna tylko dla tego, ze jestem modem czyli mam jakąs pseudo władze na forum ...... Uzmysłowiłes mi kilka rzeczy za które Ci jestem wdzieczny, postaram sie juz nie komentowac odcinków zadnego serialu, fakt,że czasami przesadzam, ubarwiam ale taki mam charakter - mówie co mi sie nie podoba i tego samego wymagam od innych, można mi było napisać np ...ej stary wyluzuj mi sie podoba serial i proszę cie nie zajeżdzaj swoimi opisami... albo ....ale twoje opisy są żałosne .... etc. Czy ja kiedyś kogoś opier******* tak pożadnie kogoś na forum ??. Piszecie mi na gg o róznych problemach ... fakt jak ktos nawet sie nie przedstawi czy nie ma wypełnionych pól w gg kim jest to nawet rozmowy nie rozpoczynam. Zawsze jestem otwarty na krytykę.(.....)
Jeszcze raz:
Jeżeli poczułeś sie w jakikolwiek sposób urażony to przepraszam - nie było to moim zamiarem. Ty tu jesteś kapitanem...
Koniec z mojej strony z opisami czy komentarzami, zobaczymy czy cos sie zmieni w tym dziale, czy to faktycznie moje postępowanie gasiło wszelkie rozmowy czy wrecz przeciwnie, je napędzadzało.
Napisano 05.06.2004 - |09:02|
Niepotrzebnie.
Dyskusja stawała sie ciekawa i można było już zacząć dochodzić do jakiś wniosków.
Ty, niestety, doszedłeś do złych...
Liczę na to, że jednak nie wytrzymasz długo w swoim postanowieniu i bedziesz brał udział w dyskusji (oraz jak trzeba to ją rozpoczynał)...
Napisano 05.06.2004 - |09:10|
Spoko na pewno teraz bede wyważał swoje słowa co piszę....
A co do entka to bede swoje żale wyrzucał na usenecie - tam mnie zrozumieją ....
Napisano 05.06.2004 - |09:26|
Zostałem przekonany co do potrzeby prowadzenia opisów do poszczególnych odcinków (byc może dzięki temu zachęcimy więcej osób do oglądniecia).
Ale jak sądzicie czy opisy poszczegolnych odcinków dawać w osobnych tematach (np. Enterprise 4x01, nasepny temat Enterprise 4x02 itp) czy tez tworzyć jeden temat dla każdego serialu ze stale wydłużającym się (w miarę ukazywania się odcinków) pierwszym postem?
I następny problem: czy opisywać dokładnie każdy odcinek czy też pozostawić czytającemu pewien "niedosyt" zmuszając go do oglądnięcia odcinka? Jednym słowem opisywac puente czy nie?
I kiedy powinno się ukazywać info o odcinku? Przed czy po emisji ?
Informacje, które są dostępne przed emisją nie zawsze są dokładne natomiast po obejrzeniu czasami ręce tak opadną, że nie bardzo będzie sie chciało pisać
Użytkownik psjodko edytował ten post 05.06.2004 - |09:27|
Napisano 09.06.2004 - |21:40|
Napisano 10.06.2004 - |08:22|
Tworzenie osobnych tematów dla każdego odcinka (na wzor Sg-1) nie ma sensu - biorąc pod uwagę ilość osób które do tej pory sie wypowiadały na temat poszczególnych odcinków - to w każdym temacie byłoby najwyżej po kilka postów.
Poza tym skoro 4 sezon ma się składać z misji kilkuodcinkowych - to lepiej jest chyba dyskutować w jednym temacie o kilku odcinkach dotyczących tego samego wątku, niż rozrzucać to po kilku tematach.
Napisano 10.06.2004 - |09:21|
Dokładnie . Ale można zrobić tak (jak np. w B5) jeden sezon - jeden topic.Tworzenie osobnych tematów dla każdego odcinka (na wzor Sg-1) nie ma sensu - biorąc pod uwagę ilość osób które do tej pory sie wypowiadały na temat poszczególnych odcinków - to w każdym temacie byłoby najwyżej po kilka postów.
Użytkownik Obi edytował ten post 10.06.2004 - |09:22|
Napisano 10.06.2004 - |13:17|
Co do sposóbu to proponuje dla oddzielnego serilau jeden topic i juz gdzie pierwszy post bedzie opisem a reszta komentarzami co wy na to.
Moge juz teraz zacząć od Entka sezon pierwszy.
Napisano 10.06.2004 - |13:30|
Jestem calkowicie ZACo do sposóbu to proponuje dla oddzielnego serilau jeden topic i juz gdzie pierwszy post bedzie opisem a reszta komentarzami co wy na to.
Moge juz teraz zacząć od Entka sezon pierwszy.
Szczegolnie czekam na opisy VOY-a
Pozdrowionka
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych