Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale - co nas czeka?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
129 odpowiedzi w tym temacie

#1 Stev

Stev

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 01.06.2004 - |21:40|

SG1 sie konczy, Farscape sie konczy, X-Files pewnie tez - jakie nowe seriale przed nami?

-Oczywiscie Atlantis, ale czy dorowna SG1 ?
-Czekam niecierpliwie na Battlestar Gallaktica - po obejzeniu pilota to moze byc hit
- Ministerial zamykajacy Farscapa ( buuuuu)

Moze wiecie co bedzie sie dzialo w najblizszej przyszlosci z serialami SF ( jakies nowe serie)
  • 0

#2 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 01.06.2004 - |21:49|

Farscape sie konczy

Poprawka skączył się . A mini seria to zupełnie inna bajka .

Moze wiecie co bedzie sie dzialo w najblizszej przyszlosci z serialami SF ( jakies nowe serie)

A tego to nawet i najstarsi gurale nie wiedzą . Ale na pewno coś bedzie , bo na świecie jest zbyt dużo fanów SF , aby tak ich sobie pozostawć . Ktoś zawsze bedzie zabiegał o nasze serca (i portwele :D) .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 02.06.2004 - |17:06|

ja czekam na jakis serial osadzony w świecie banylon 5 - ale kto wie kiedy to nastąpi, chyba nikt nie wie
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#4 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.06.2004 - |17:31|

Wreszcie temat który powinien się tu pojawić dawno temu :D (tylko czemu ja tego nie zrobiłem? ;) )
Ridley Scott robi w tej chwili serial. Premiera we wrześniu. Niestety tematycznie jest na "topie" czyli wilkołaki i inne o dziwnym jadłospisie ssaki. Dawka SF też ma być.

Ciekawie zapowiada się natomiast "1000 Days". Serial o żołnierzach z niedalekiej przyszłośći, którzy za "podrasowanie" zdolności płacą szybszym wykończeniem organizmu. Umierają po dokładnie 1000 dniach. A walczą ze współczesnym im złem :D

We wrześniu ma się też pojawić "spin-off" do "Kronik Riddicka", czyli naszego przyjemniaczka z "Black Pitch". Tytuł serialu "Krya". Historia Alexy Davalos i jej poszukiwaniach mentora wraz z grupą najemników.
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#5 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 02.06.2004 - |17:33|

A ja czekam na 4 sezon Smallville ... i cholerka zapowiada się czekanie przez długich 8 miesięcy :(
  • 0

#6 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 05.06.2004 - |09:19|

A ja czekam na miniserial zamykający Farscape bo to zakończenie które było nie może przejść. W końcu wszystkie filmy muszą się kończyć na "żyli długo i szczęśliwie".
  • 0
Zawsze po grudzie

#7 tom2407

tom2407

Starszy kapral

• Moderator
  • 278 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 05.06.2004 - |09:27|

ja czekam na jakis serial osadzony w świecie banylon 5 - ale kto wie kiedy to nastąpi, chyba nikt nie wie

I ja Czekam na dokladnie to samo...Mam nadzieje ze sie doczekam :)
Babylon 5 jest swietnym serialem i podobni jak SG1 ma Atlantis tak B5 powinien miec kontynuacje w innym serialu o podobnej tematyce

Pozdrowionka :)

#8 drizzt

drizzt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów
  • MiastoLegnica @Wrocław

Napisano 18.06.2004 - |22:35|

hej,
a mi wlasnie wpadlo w rece cos takiego
5 Days to Midnight
link do imdb
nowe ale jeszcze nie mialem czasu widziec

poki co obejrzalem pierwszy odcinek i musze powiedziec, ze o ile temat oklepany,
czyli wiemy (a moze nie ;) ) jak to sie skonczy, bo pokazuja to nam jako pierwsza scene, a pozniej dowiadujemy sie jak do tego doszlo, to sama realizacja jest utrzyma w niezlym klimacie.

Jak ogladalem to tak ladnie po polnocy, to mozna sie nawet przestraszyc :)

Zadne zombie poki co nie lataja, wiec przesady nie ma!

Jak na razie polecam :)

Użytkownik drizzt edytował ten post 23.06.2004 - |15:10|

• 0

#9 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 30.06.2004 - |12:05|

Ostatnio natknalem sie na informacje o serialu "The 4400"
ma on byc o ludziach ktorzy zagineli kilka, kilkanascie lub nawet kilkadziesiat lat temu
a teraz powrocili w liczbie 4400 (dlatego chyba taki tytul ;) )
Zapowiada sie ciekawie
Serial rusza w USA 11 lipca
Oto link do imdb
a to adres oficjalnej strony: www.the4400.com
  • 0

#10 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 02.08.2004 - |03:51|

Powiem wam tak zgodzac sie z wami NAPEWNO BEDA nowe bardzo dobre seriale.Bo kiedy juz mowisz sobie ze nic lepszego nie bedzie a wrecz ze kazdy nastepny bedzie beznadzieja w porownaniu ...nagle sie cos pojawia i wpadasz po raz koleiny w sidla serialu :lol:
  • 0

A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.

#11 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 19.08.2004 - |19:16|

O ile pamietam był film BATTLESTAR GALACTICA - http://film.onet.pl/7887,film.html (co do serialu nie jestem pewien ale chyba był). Opowiadał o odysei dużego krązownika GALACTICA, po zniszczeniu Ziemi przez obcyh najeźdźców. Występowało tam 2 narwanych pilotów, śmieszny robot...

Update : znalazłem opis :

"Nowe odcinki popularnego w latach 70. serialu "Battlestar Galactica". Akcja "Battlestar Galactica" rozgrywa się w świecie przyszłości, w czasach, kiedy ludzie tocza wojnę z Imperium Cylońskim. "Galactica" to nazwa jedynego ziemskiego statku bojowego, który wyszedł cało z niszczącej wojny. Na jego pokładzie grupka ocalałych ludzi poszukuje nowego miejsca do zamieszkania... "

Jak pamietam ten film był dość słaby, mimo,że powstał niealeko Star Wars. Ale błędem była jak zwykle scenografia, ubiory... Brak mu było naturalności SW.

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#12 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 19.08.2004 - |19:54|

Mała poprawka, oni szukali 13 koloni – Ziemi. Więc te statki nie były na pewno ziemskie.
  • 0

#13 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 14.09.2004 - |14:16|

Wie ktoś może coś więcej na temat serialu "Threshold"?
Info znalazłem na Onecie:

"David Goyer, David Heyman i Bragi Schut pracują nad nowym serialem telewizyjnym, który miałby opowiadać o inwazji Obcych.

Odpowiedzialny za scenariusze serii o Bladzie oraz obrazu "Batman - Początek" Goyer wraz z Heymanem - producentem filmowych adaptacji "Harry'ego Pottera" i Schutem pracują nad nowym programem dla sieci CBS. Jak na razie projekt nosi tytuł "Threshold", a jego pilotowy odcinek ma opowiadać o odpowiedzi rządu na groźbę najazdu Obcych.

Z kamerą pierwszego odcinka ma stanąć Goyer, który jest również producentem wykonawczym serii. Bragi jest jego scenarzystą. Heyman natomiast wystąpi jako drugi producent wykonawczy projektu. "

link do wiadomości
  • 0

#14 slaweeek

slaweeek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 05.10.2005 - |18:43|

no to obejrzałem już sobie z nowości serialowych:
Threshold - 2 odc
Surface - 2 odc
Supernatural - 2 odc
Invasion - 1 odc

i to mój prywatny ranking:
the winner is....

1. Threshold
2. Supernatural
3. Surface
4. Invasion

Użytkownik slaweeek edytował ten post 05.10.2005 - |18:46|

• 0

#15 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 05.10.2005 - |19:42|

1.Supernatural (2 odc)
2. Threshold(2)
3.Surface(1)
4.Invsion (1)
5.Night Stalker (1 odc)
:afro:
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#16 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 06.10.2005 - |01:56|

Ja widziałem co następuje:

Threshold - 4
Surface - 3
Invasion - 2
Supernatural - 3
Night Stalker - 1

Mój ranking:
1.Surface
2.Invasion
3.Threshold
4.Supernatural

Co do Night Stalkera, to nie oceniam, bo był tylko pilot, ale jeśli utrzyma poziom, to miejsce 1 lub 2. Przy okazji z nowości najbardziej pasuje mi My name is Earl , ale to nie jest SF. Jeśłi natomiast policzyć WSZYSTKIE seriale (mniej lub bardziej SF), które są w tym momencie wyświetlane, to ranking wygląda tak:

1.Lost
2.Medium
3.Surface
4.Invasion
5.Threshold
6.Supernatural

update

Obejrzałem właśnie drugi odcinek Night Stalkera i upewniłem się co do tego, że jest to REWELACJA. Pisałem wyżej, że nie będę oceniał po obejrzeniu samego pilota, ale teraz widziałem 2 odcinki i poprawiony ranking wygląda następująco:

1.Night Stalker (bezapelacyjnie)
2.Surface
3.Invasion
4.Threshold
5.Supernatural

Numery 2 i 3 być może zamienią się miejscami, ponieważ Invasion wyraźnie nabiera rozpędu.

Użytkownik jooboo edytował ten post 08.10.2005 - |02:22|

• 0

#17 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 06.10.2005 - |10:33|

Nowe seriale:
1. Threshold - 3 odcinki
2. Surface - 2 odcink
3. Night Stalker - 1 odcinek
4. Invasion - 1 odcinek
5. Supernatural - 3 odcinki
6. Ghost Whisperer - 1 odcinek

Ale i tak z nowych seriali najbardziej podoba mi się Rome (ale to nie sci fi).

Skoro już kolega jooboo zrobil liste wszystkich seriali (nie tylko tych nowych) to ja też pójdę jego śladem i moja lista seriali wygląda tak:
1. Lost
2. The 4400
3. Medium
4. Smallville
5. Threshold
6. Surface
7. Night Stalker
8. Invasion
9. Supernatural
10. Ghost Whisperer

No i gdyby dalej było emitowane to wysko było by Point Pleasant.
Ogólnie jak widać bardziej lubie te seriale które już od jakiegoś czasu są emitowane od nowości ale to być może dlatego że nowe seriale dopiero niedawno wystartowały i jeszcze za mało odcinków widziałem żeby sobie wyrobić na ich temat jakieś konkretniejsze zdanie.

Użytkownik Pawel edytował ten post 06.10.2005 - |10:33|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#18 Gość_sawyer_*

Gość_sawyer_*
  • Gość

Napisano 06.10.2005 - |10:52|

z nowych seriali:

1. Prison Break
2. Invasion
3. Weeds
3. Threshold
4. Surface

nie robilem rozgraniczenia sf/inne i tak prison break przebija wszystko.
  • 0

#19 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 07.10.2005 - |04:03|

Ja widziałem co następuje:

Threshold - 4
Surface - 3
Invasion - 1
Supernatural - 2
Night Stalker - 0 nie widziałem i nie wiem gdzie to wykopaliście w necie...

Mój ranking:
1.Threshold
2.Surface
3.Invasion

Poza skalą (w negatywnym sensie) - Supernatural jako kompletny niewypał. Precyzyjniej to tematyka horrorów, a nie SciFi, to mnie całkiem nie intereuje i już - może dlatego przesadzam z oceną. Wydaje misę też, że SUpernatural wychodzi poza konwencję forum jako horror familijny, a nie serial Sci Fi!
  • 0

#20 neo1910

neo1910

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • MiastoWidzew Łódź

Napisano 07.10.2005 - |22:29|

Poza skalą (w negatywnym sensie) - Supernatural jako kompletny niewypał. Precyzyjniej to tematyka horrorów, a nie SciFi, to mnie całkiem nie intereuje i już - może dlatego przesadzam z oceną. Wydaje misę też, że SUpernatural wychodzi poza konwencję forum jako horror familijny, a nie serial Sci Fi!

Wyświetl post

mysle ze troche przesadzasz, serial bądź co bądź mozna podciągnąć pod sci-fi...

a co się tyczy mnie... narazie oglądam 4 seriale (raczej 3 bo the 4400 ma teraz przerwe), na wiecej niestety czasu brakuje....

1. Lost
2. 4400
3. Threshold
4. Supernatural
  • 0
- widzew lodz - simple the best -

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych