Skocz do zawartości

Zdjęcie

Star Wars - DVD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 28.05.2004 - |09:30|

Czy ktoś się orientuje, czy wrześniowe wydanie DVD oryginalnych Gwiezdnych Wojen, będzie miało polskiego dystrybutora?

gulus
  • 0

#2 Klorel

Klorel

Organizator

• VIP
  • 195 postów

Napisano 28.05.2004 - |11:34|

Czy ktoś się orientuje, czy wrześniowe wydanie DVD oryginalnych Gwiezdnych Wojen, będzie miało polskiego dystrybutora?

gulus

Tak, będzie miało polskiego dystrybutora :D

O ile sie nie mylę bedzie nim (jak zawsze zresztą ;) ) Imperial.
Mam tylko nadzieję, że nie spieprzą czegoś i polskie wydanie będzie miało wszystkie dodatki takie same, jak wydanie amerykańskie i zachodnie B) bo oni są zdolni do różnych rzeczy.

masz tu też newsa z polskiej stronki Star Wars:

Sprzedaż Trylogii DVD w Polsce (7)

2004-04-24  21:25  ·  ANAKIN SKYWALKER ·  źródło: Tytymek

21 września Trylogia Gwiezdnych Wojen trafi na półki sklepowe, również w Polsce. Jednak od kilku dni w internecie można znaleźć oferty przedsprzedaży całego zestawu w cenie ok. 220zł. Niestety do tej pory zamówić można jedynie srebrną wersję (panoramiczna). Jedna ze stron potwierdziła, że w najbliższym czasie wersja złota (pełnoekranowa) trafi do sprzedaży.

Oto niektóre strony w których można już zamawiać Trylogie na DVD:

OceanDVD
DVDMania

Mam nadzieję, że taka odpowiedź cię zadowala :D ;)
  • 0
CO CIĘ NIE ZABIJE, TO CIĘ WZMOCNI.

#3 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 28.05.2004 - |11:45|

Zadawala, zwłaszcza linki. Chyba jednak poczekam z zamawianiem do września.

gulus dziękując
  • 0

#4 Proteus

Proteus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 08.07.2004 - |20:10|

Na 100 % epizod 4, 5 i 6 bądą już dostępne w sklepach we wrześniu w cenie ok 140 zł za 4 płyty , 3 z filmem i czwarta to dodatek. Wersje reżyserskie. Jest na liście wydania Imperialu ( dystrybutor ). W tym samym terminie będzie w wypożyczalniach.
  • 0

#5 VADER

VADER

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 08.07.2004 - |20:47|

Zdradż tajemnicę skąd te wiadomości skoro wszyscy w ofercie przedsprzedaży mają ją za 220zł a za granicą w przeliczeniu wychodzi około 180-190zł.
Czyżbyśmy byli lepsi od reszty z ta ceną :rolleyes:
  • 0

#6 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 12.08.2004 - |22:34|

Obecna oferta sklepów internetowych to 199 zł w tym na przykład w stereo.pl zamówienie do końca sierpnia powoduje brak kosztów wysyłki.

Pewnie wszyscy już wiedza,że dodatki nie będa miały polskich napisów ani lektora. Bardzo to "piekne" - w takim razie dystrybutor mógłby sprzedawać te płyty u nas za 100-120 zł - tylko 3 oczywiscie. Szkoda,ze Polska jest olewana.

Polecam zajrzeć tutaj : http://www.panoramaf...ualnosci/343497

Rayden

Użytkownik Lord Rayden edytował ten post 13.08.2004 - |09:52|

• 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#7 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.09.2004 - |12:09|

George Lucas wprowadzi kilka zmian w wydaniu DVD "Gwiezdnych wojen". Między innymi zmianie ulegnie głos Boba Fett, któremu głosu użyczył Mark Austin. Teraz Boba ma przemawiać głosem Temuery Morrisona, który w "Ataku klonów" zagrał Jango Fetta. Boba Fett był bowiem klonem Jango Fetta.
W "Imperium kontratakuje" w hologram senatora Palpatina wcieli się Iane McDiarmidem, który wystąpił w e. I i II. Oryginalnie W tej roli wystąpił Clive Revill.
Zmianie ulegnie także duch Anakina z "Powrotu Jedi". W tej roli wystąpi oczywiście Hayden Christensen.

Użytkownik M.M edytował ten post 23.09.2004 - |12:10|

• 0

#8 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 23.09.2004 - |12:55|

To mały pikuś, ale w Nowej Nadziei Han Solo nie strzela pierwszy! Profanacja! Jak Greedo mógł go nie trafić z odległości metra, przecież teraz jest to idiotyczne! Pamiętajcie fani - prawdziwy Han Solo strzela pierwszy! :D
  • 0

#9 adalo

adalo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów
  • MiastoPrzeworsk

Napisano 23.09.2004 - |14:37|

Obecna oferta sklepów internetowych to 199 zł w tym na przykład w stereo.pl zamówienie do końca sierpnia powoduje brak kosztów wysyłki.

Myślę że chyba najtaniej kupiłem w Media Markt za 179 zł. :)
  • 0
Nihil obstat

Cenzura to ograniczenie prawa do wypowiedzi jednej osoby przez inną.

#10 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 25.09.2004 - |10:10|

George Lucas wprowadzi kilka zmian w wydaniu DVD "Gwiezdnych wojen".

Tych poważniejszych zmian faktycznie jest kilka i już zostały wymienione, drobnych (takich jak nieco inny wygląd pomieszczeń, detali mundurów itp.) trochę więcej. Pełną listę (wraz z ilustrującymi zmiany zdjęciami) można znaleźć choćby TUTAJ.

PS. Jakość obrazu i dźwięku w nowej wersji genialna - to trzeba zobaczyć i usłyszeć samemu. :D
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#11 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 26.09.2004 - |00:37|

To mały pikuś, ale w Nowej Nadziei Han Solo nie strzela pierwszy! Profanacja! Jak Greedo mógł go nie trafić z odległości metra, przecież teraz jest to idiotyczne! Pamiętajcie fani - prawdziwy Han Solo strzela pierwszy! :D

Han Solo był handlarzem, przemytnikiem i nie cackał się z przeciwnikiem, jeśli chodziło o własne życie. Oczywiście,że strzelał pierwszy ;). Miał sie dać zabić ? Widze ,że Lucas chciał upoprawnić Hana...

W kolejnej edycji nie wolno już będzie zabijac szturmowców :).

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#12 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 26.09.2004 - |10:54|

Albo strzelać po uprzednim słownym uprzedzeniu i co najmniej trzech strzałach ostrzegawczych w powietrze. I broń boże nie zabijać! ;) Ach ta poprawność polityczna...

No a mówiąc poważnie to Lucas ma łeb na karku. To sztuka sprzedać ten sam produkt kilka razy. Niedawno wszyscy kupowaliśmy poprawione wydanie na vhs, teraz pora na dvd. Ciekaw jestem ile razy jeszcze będzie "premiera" Gwieznych Wojen? Jestem pełen podziwu dla pana Lucasa.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#13 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoKatowice :)

Napisano 29.09.2004 - |14:37|

Hmmm... pełny wypas. Ale od razu kilka uwag.
Po pierwsze przegięli z podrasowywaniem. Na normalnym TV to jest dzika feeria barw i ludzie jak po lifingu.
Po drugie - ile razy jeszcze mam to obejrzeć, żeby się napatrzeć :lol:
  • 0
Do. Or do not. There is no try.

Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone
.

Shogun Tokugawa Ieyasu

#14 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 29.09.2004 - |21:40|

Myślę że chyba najtaniej kupiłem w Media Markt za 179 zł. :)

...na allegro nówki śmigają już po 170 zł... B) oby tak dalej...
  • 0

#15 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 02.09.2005 - |22:24|

A czy ktoś sięorientuje, czy wyjdzie też pierwsza trylogia na DVD?
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#16 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 02.09.2005 - |22:41|

Zapewne pojawi się po premierze części 3, raczej nie inaczej :]
  • 0
Master of possimpible ;)

#17 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 01.12.2005 - |18:52|

No i wreszcie jest. Trzeba przyznac, że dali d... ciała jesli chodzi o miesieczne opóźnienie, ale za to po raz pierwszy dodali polski dubbing (nie najlepszy). Jak zwykle płytka z dodatkami. Całość 10 złotych tańsza niż poprzednie części w dniu wydania. Wreszcie mogę obejrzeć 3 epizod po raz piąty i następne "n" razy. Muszę jeszcze tylko zrobić kopię zapasową i schować oryginała do mojej domowej świątyni Star Wars w gablocie za szybą, co by się nie zniszczył. Nie spoglądałem jeszcze do dodatków, ale zapowiadają sie soczyście. Dodali nawet demko SW Battlefront 2.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#18 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.12.2005 - |14:14|

Niestety demko SW Battlefront tylko na XB360 (nie znajdziecie w polskich sklepach, no niby jest na allegro, ale nie znam cen). Same filmy dodatkowe są [beeep]oza. Świetny (bodajże 79 minut) dokument traktujący o powstaniu ujęcia nad rzeka lawy podczas głownego pojedynku na Mustaffar. Do tego dwa krótsze filmiki, klip muzyczny, którym można było już sie nacieszyć mając oryginalnego soundtracka i kilka wyciętych scen w tym jedna na prawdę piękna, choć krótka z lądującą na Dagobah kapsułą Yody. Jak ktoś jeszcze nie ma, no to nie zwlekać z zakupem.
Świetnie wydano też płytkę główną. Zaiste świetnie sie oglada film z dubbingiem czeskim. Wychodzi przekomicznie. Tylko wciąż nie moge przeboleć gorszego niż w poprzednich częściach pudełka.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#19 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 09.12.2005 - |15:50|

Ja zbieram pieniążki na zakup E III (albo zamówię z punktów Profit).

Natomiast ustosunkowując się do dyskusji o Hanie Solo i strzelaniu - nie dam sobie głowy uciąć, ale w którejś książce było chyba coś wspomniane, że Greedo pierwszy strzelił :>
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#20 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 14.04.2006 - |22:58|

Hm mogę powiedzieć , że mam 4 wydania trylogi SW - 3 na vhsie i 1 na dvd.I muszę przyznać ,że każde kolejne [ choć pewnie nie dla purystów w kwesti oryginalnej histori] jest coraz lepsze ;) przynajmniej od strony technicznej ciekawe jak to się skończy. Czy dojdziemy do hd-dvd i blue dvd i na tym George L. zakończy eksploatację swego cudownego dzieła czy też wymyśli cos nowego. Może pójdzie w stronę 3D i IMAXa. Jak już wspomniano trzeba mu przyznac, że zna się na biznesie i jak zarabiać. A co do walorów technicznych tego wydania trylogi na dvd to BOMBA [ aż boję się myślec jak to będzie w wcześniej przezemnie wspomnianych nowych formatach dvd o wyższych rozdzielczościach ] obraz ZYLETA +odrestaurowane kolory [ na philipsie z pixel plus2 wygląda bajecznie ] niektóre nowe filmy takiego nie mają ! A w końcu SW mają już swoje lata.
Podsumowując warto było ponownie :P wydać pieniądze by cieszyc sie lepszym odbiorem. Szczególnie ,że pamiętam :( "jakośc" :wacko: i posiadam jeszcze gdzieś kasety vhs z przegraną trylogią z starego skandynawskiego kanału Filmnet czy jakoś tak z początku lat 90 gdy u nas nawet ciężko było wtedy to dostać w videotekach czy gdziekolwiek.

ps.nowa trylogia z racji, że była kręcona obecnie i nowymi cyfrowymi kamerami nie robi już takiego wrażenia choć trzyma wysoki jakościowo poziom techniczny. Pomijając oczywiście treśc ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 14.04.2006 - |23:01|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych