Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytania o różne wydarzenia w serialu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
89 odpowiedzi w tym temacie

#1 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 07.05.2004 - |19:49|

Kilka odcinków mi brakuje z drugiej serii i nie wiem czy wiadomo coś o Trance Gemini ?. Może mi ktoś powiedziec czy wyjaśniło sie pochodzenie błękitki ??
Za wszystkie spoilery bede wdzieczny.

BTW czemu widze że Trance nie ma ogonka ??

Update 13 lipca 2004

Temat całkowicie zbładził z pierwotnej formy, zmieniłem tytuł, temat dla ciekawskich którzy chcą wiedzieć co sie bedzie działo w późniejszych odcinkach

Wiele spoilerów, czytać na własna odpowiedzialnosć !
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#2 JBL{PL}

JBL{PL}

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 07.05.2004 - |20:34|

Trance straciła ogonek w strzelaninie na jakiejś za[beeep]j planecie ratując życie komuś innemu. Nieoglądałem wszystkich odcinków i jak narazie niewiem czy coś wiadomo skąd ona jest
  • 0

#3 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 07.05.2004 - |21:35|

Nic nie będzie wiadomo na temat jej pochodzenia nawet w czwartym sezonie (sprawdzone doświadczalnie na AXNie), więc nic nie straciłeś, chociaż te drugi sezon był jednym z lepszych :) W jednym z odcinków (ale to już, o ile dobrze pamiętam III sezon) wyjaśni się, że odłączyła się ona od pradawnej, nieśmiertelnej rasy, ale na tym się skończy :)

Mega Spoiler:
Trance tak naprawdę jest martwa jak kamień (jeden z ostatnich odcinków III sezonu), coś tylko zarządza jej ciałem... Poza tym, potrafi modyfikować czasoprzestrzeń i wpływać na bieg wydarzeń (odcinek ze stworzeniem z odwórconą strzałką czasu)... I jeszcze kilka szczegółów...
Andromeda fajny serial ;)
  • 0
Dołączona grafika

#4 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 08.05.2004 - |08:38|

ok dzieki bo juz w jednym z pierwszych odcinków 2 serii było powiedziane, ze pochodzi z jakiejs potężnej rasy ale do końca to nie było wytłumaczone co i jak.
  • 0

Dołączona grafika

#5 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 08.05.2004 - |13:19|

Jak masz jeszcze jakieś pytania odnośnie Andromedy, wal prosto :) To mój ulubiony serial (po SG1) i wiem o nim praktycznie wszystko :)
Roddenberry rox (nie ubliżająć autorom SG1 ofcoz :P)
  • 0
Dołączona grafika

#6 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 09.05.2004 - |07:44|

ok bede pamietał - czy Rev pojawi sie jeszcze w serialu ??
  • 0

Dołączona grafika

#7 BSL

BSL

Fotoreporter

• VIP
  • 135 postów
  • MiastoRuda Slaska

Napisano 09.05.2004 - |08:16|

pojawi sie jako magog a potam zmienic sie w cos bardziej ludziego ...
  • 0
Dołączona grafika

#8 toadi

toadi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 21.05.2004 - |02:22|

Trance Gemini poswieci Siebie w pewien spobób w ostatnim odcinku ratujac Dylana i niszczac Magog REV w 4 serii byl nie raz .
Moge sie podzielic odcinkami andromedy z zainteresowany BEZPLALTNIE wiec to nie reklama :)
  • 0

#9 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 23.05.2004 - |08:32|

mam takie pytanko : Co sie stało z kolcami z przedramion Tyra ??
  • 0

Dołączona grafika

#10 BSL

BSL

Fotoreporter

• VIP
  • 135 postów
  • MiastoRuda Slaska

Napisano 23.05.2004 - |08:50|

Schodzisz z tematu Trance :)

Zniknely w jednym odcinki jak Tyr i Beka utkneli po drugiej stronie ... jak wciagnela ich Glebia czy cos podobnego

Mowi o tym ostatni odcinek drugiego sezonu i pierwszy trzeciego

Użytkownik BSL edytował ten post 24.05.2004 - |21:52|

• 0
Dołączona grafika

#11 mader

mader

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 27.06.2004 - |22:43|

wlasnie ogladam odcinek 2x05 jak Trance stracila ogonek :D i biedaczka nawet sie z nim nie pozegnala:) :) zaczynam ja lubic. szkoda ze tak malo bedzie o niej wiadomo. ale we wczesniejszym odcinku dowiadujemy sie ze byl jeszcze jeden z jej rasy (i jakos Trance byla malo zainteresowana tym? while?). czy w pozniejszych odcinkach pojawi sie jeszcze jakis watek o jej rodakach a moze jeszcze jakiegos zobaczymy?
  • 0

#12 roberto

roberto

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 27.06.2004 - |23:15|

No ja bym powiedział,że troche się wyjaśniło.
W 4x07 Trance mówi:
"Jestem ciałem gwiazdy,wszystko powstało ze mnie.
Jesteście elementami słońca, mogę was tworzyć i niszczyć"
Niszczy Andromede z załogą i odtwarza ją w innym wymiarze.

• 0

#13 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 02.07.2004 - |12:55|

szkoda ze tak malo bedzie o niej wiadomo.

Właściwie, to Trance objawi swe prawdziwe oblicze na początku czwartego sezonu - gdy cała Andromeda przechodzi przez portal Głębi (czy też Enigmy, jak kto woli) trafia do zupełnie innego wszechświata, który rządzi się zupełnie innymi prawami. Tam też, gdy Andromeda spóźnia się o sekundę na zamknięcie portalu powrotnego (czyli zostaje w "dziwnym" wszechświecie alternatywnym), tłumaczy Huntowi, że jest... ciałem gwiazdy (i w takową na chwilę się zamienia, a następnie transportuje statek do "rzeczywistego" świata). W odcinku bodajże 4x12 proponuje natomiast, że na oczach załogi zmieni się w supernową aby dostarczyć Andromedzie niezbędnego paliwa...
Warto zauważyć, że Trance Gemini jako jedyna (oprócz wysłannika głębi) potrafiła bez zająknięcia wymienić w kolejności dziesięć pierwiastków o ujemych masach atomowych...
  • 0
Dołączona grafika

#14 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 08.07.2004 - |20:21|

Tak z ciekawości zmienię trochę temat - Po pierwsze czy Huntowi się uda wskrzesić federację planet ?
I drugie - czy stosunki pomiędzy Huntem a Rommie pozostaną nadal na stopniu "profesjonalnym" czy też może się zmienią .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#15 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 08.07.2004 - |21:19|

Tak z ciekawości zmienię trochę temat - Po pierwsze czy Huntowi się uda wskrzesić federację planet ?
I drugie - czy stosunki pomiędzy Huntem a Rommie pozostaną nadal na stopniu "profesjonalnym" czy też może się zmienią .

Ad1. Odbuduje i to nawet dosyć szybko
Ad2. Końcówka 3 serii .... choć moze nawet od początku serii 3, z Hunta zrobili Wenezuelskiego Macho, co odcinek nowa pani :). Jak to mawiaja "co port to panienka" :)
Rommie pare razy mu ukazała swoja zazdrość, zreszta jak i Beka ;P
  • 0

Dołączona grafika

#16 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 08.07.2004 - |22:06|

mmisiek - uściślijmy...
  • Hunt odbuduje federację, a następnie zostanie ona rozsadzona od środka przez tzw. Kustoszów (sympatyzujących z Głębią/Enigmą), jednak Hunt się nie da ;)
  • Stosunek Rommie do Hunta się raczej nie zmienia (jest przelotny pocałunek na początku 4 sezonu, ale to powiedzmy "poza grą), Rommie raczej zacznie przychylnie patrzeć na TegoNaKtórymPiersiRobiąTakieCholerneWrażenie - czyli na Einsteina Andromedy - Seamus'a Zelaznego Harpera... Jednak z Hunta się straszny lovelas zrobił ;)
Miłej nocy życzę :)

Użytkownik Promethe edytował ten post 08.07.2004 - |22:08|

• 0
Dołączona grafika

#17 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 09.07.2004 - |22:31|

Jak długo Hunt dowodził Andromedą ? Bo z niektórych odcinków wynika że był to spory kawałek czasu , natomiast z innych że raczej krótko (a przynajmniej odnoszę takie wrażenie ).

I czy istnieje jakaś strona www poświęcona andromedzie (chodzi mi o strony PL )?
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#18 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 12.07.2004 - |18:41|

Widzę że na poprzednie pytanie nie doczekałem się odpowiedzi , ale to nic - bo już wiem . Ale mam kolejne pytanie . Dlaczego andromeda dostała ciało dopiero po tym jak zajął się tym Harper, a inne statki (na razie 2 ) miały ciało wcześniej . Czy jest tego jakieś racjonalne wytłumaczenie ?

No i jeszcze jedno - jak to jest że statkiem który wcześniej wymagał 4000-cznej załogi , w tej chwili kieruje 6 osób (plus Rommie/Andromeda ) .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#19 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 12.07.2004 - |19:01|

To akurat drobne niedoróbki w serialu :)
Z tym, że o ile pamiętam, to Andromeda była jakimś nowym typem statków i tam SI było tylko komputerem...
A z tą czterotysięczną załogą to inna śpiewka - Harper opracował zarządzane przez Rommie/Andromedę nanoboty, które rozwiązują problem - wystarczy wydać rozkaz, a to już łata :)
  • 0
Dołączona grafika

#20 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 12.07.2004 - |19:02|

- Andromedą dowodzi chyba juz jakis czas (oprócz 303 lat w czarnej dziurze :P), na pewno nie był pierwszym kapitanem Andromedy
- Co do ciała to nie wiem dlaczego, moze nie było potrzebne skoro statkiem sterowali, ludzie i androidy kierowane przez Andromedę
- Załogi nie ma licznej obecnie Andromeda, bo ma wiele androidów które naprawiaja statek w razie koniecznosci
- Strony PL nie ma a szkoda, moze wypadało by zrobić ? :)
  • 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych