Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon ogórkowy 2007

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 24.05.2007 - |19:52|

Finały seriali wprowadzają nas w sezon ogórkowy. Stacje wprowadzają wypełniacze na ten okres. ABC w miejsce Lost zapowiada dobrze się zapowiadajacy się Traveler. Oby nis podzielił losy DayBreak.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#2 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 24.05.2007 - |20:12|

Sezon ogórkowy służy do nadrobienia zaległości i oglądnięcia dobrych lub jeszcze lepszych seriali zaległych a jest ich sporo.

Niemniej można zobaczyć co tam nam zaoferują stacje choć zbytnio bym się nie podniecał bo nie będą to główne produkcje a jeśli nawet trafi sie rodzynek to jest raczej pewnie że zostanie skasowany.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#3 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 24.05.2007 - |21:03|

Nie taki sezon ogórkowy, bo teraz zaczynają się:

1.Chronicles of Sarah Connor
2. traveler (chociaż nie wiadomo jak to będzie z ogladalnością)
3. Kyle XY
4. the 4400
Nie jest tego może aż tak wiele ale jest co oglądać.
No i faktycznie trzeba będzie nadrobić zajegłości bo trochę się tego nazbierało. :D
  • 0

#4 fearless

fearless

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 24.05.2007 - |21:14|

Traveler już podzielił losy, ponieważ z zapowiedzianych 13 zrobiono ponoć (oprócz pilota krecono wiele scen ponownie) chyba 7 odcinków...

Poza wspominanymi serialami:

The Closer sezon 3
Rescue Me sezon 4...

Mniej, ale za to te dwa seriale są dla mnie osobiście bardzo ważne.

A z tymi Kronikami Sary, to się pospieszyłeś... Trzeba czekać chyba na 2008 rok!

Użytkownik fearless edytował ten post 24.05.2007 - |21:16|

• 0

#5 Ketchup

Ketchup

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 24.05.2007 - |21:17|

Wraca też trochę naiwna i lekka Eureka :D .
  • 0

#6 caluch

caluch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 24.05.2007 - |21:18|

@Wąski: "Kroniki Sary Connor" zaczynają się dopiero w styczniu przyszłego roku :>
Po "4400" się wiele nie spodziewam, bo sezon trzeci był beznadziejny :( Wraca jeszcze "Eureka", ale to też było słabe.
Kyle XY i Traveler mogą okazać się miłym zaskoczeniem, a nawet rewelacją. W każdym razie mam wysokie oczekiwania :)
A teraz pytanie: co z drugim sezonem Brotherhood? Pierwszy leciał w wakacje, a o drugim cisza, choć zostało zamówione 10 odc.
  • 0

#7 fearless

fearless

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 24.05.2007 - |21:35|

Brotherhood ma być w lipcu bodajże... Ale jestem ciekaw co będzie zaraz po tym jak się skończy The Tudors...

W lipcu jeszcze Psych sezon 2 i Weeds sezon 3.

Użytkownik fearless edytował ten post 24.05.2007 - |21:39|

• 0

#8 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 24.05.2007 - |23:29|

Ja oprócz wspomnianych już Brotherhood, Weeds, Eureka, The 4400 i Traveler czekam na 6 sezon Dead Zone :) POza tym, będzie czas na spokojne nadrobienie zaległości - a jeśli chodzi o mnie to troszkę tego jest.
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#9 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 25.05.2007 - |06:47|

ciekaw jestem jak tam z ogladalnoscia pierwszego odcinka Traveler było - bardzo bym chciał zeby zrealizowano ten serial, bo zapowiadal sie jeszcze Po PreAir pilocie niesamowicie IMHO
co do reszty to chyba tylko Kyle mnie interesuje, sezon 1 Eureki nadrobie jak wyjdą DVD-ripy, bo dsr to nie na moje oczy :/
Weeds 3 sezon - to bedzie to :]
  • 0
You are what you believe yourself to be

#10 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 25.05.2007 - |07:22|

Do tego wszystkiego jest jeszcze Monk oraz Psych :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#11 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 25.05.2007 - |13:10|

No faktycznie mój pośpiech z terminatorem, faktycznie serial poleci dopiero w przyszłym roku. :D
  • 0

#12 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 25.05.2007 - |19:21|

Jak się okazuje nie będzie tak źle.
Ja osobiście nie mam zamiaru już czekać na AXN i najpierw nadrobie zaległości a potem wezmę się za najnowszy sezon Rescue Me. Do tego na bieżąco: Eureka, Kyle XY oraz The 4400.
No i oczywiście nadrabianie zaległości z innymi serialami na czele ze Smallville, Blood Ties, Painkiller Jane i pewnie też jakieś starsze produkcje.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#13 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 25.05.2007 - |20:28|

no ja nie nazwal bym eureki zapychaczm
to bardzo fajny serialik fakt nie tak powazny jak BSG czy SG ale lajcikowy do pooglaania
:) mi sie podobal
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#14 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 25.05.2007 - |21:03|

o ja tez sie ciesze na powrot Eureki
no i zobaczymy, co zrobili z Kyle XY.

bo oprocz tych kilku "ogoreczkow", to faktycznie, jak sie popatrzy na kalendarz seriali.... sahara :(
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#15 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 30.05.2007 - |22:10|

W sumie to nie ma co narzekać jest przynajmniej lepiej tam w sezonie letim niż u nas :P .

Ja osobiście zamierzam obczaić "Traveler", bo zwiastuny i recenzje pilota są bardzo dobre.

Oczywiście nie mogło zabraknąć pozycji z SCIFI, czyli "Eureka".

No i na koniec serial, na który czekam już 9 miesięcy, a który miażdży wiele pozycji z ramówki jesienno-zimowo-wiosennej, czyli 3 sezon genialnego The Closer ze zdobywczynią tegorocznego Złotego Globu - Kyrą Sedwigck.

No a po za tym jest czas na zobaczenie wielu seriali, na które nie znalazłem wcześniej czasu, szczególnie tych z kablówek.

Poniższe posty dotyczące:
The Closer
wydzielone do osobnego tematu :)

Użytkownik psjodko edytował ten post 03.06.2007 - |18:52|

• 0

#16 fearless

fearless

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 11.06.2007 - |11:09|

Gdyby ktoś nie zauważył:

stacje kończą nadawanie Studia 60 oraz Standoff.

Na HBO zaczął się wczoraj film twórców Deadwood: John from Cincinnati. Za tydzień rozczoczyna się na Showtime'ie Medowlands.

Opisy:

John from Cincinnati
(from HBO's web site) Just north of the border, in a tired coastal town, live three generations of the Yosts, surfing royalty turned society misfits. The Yosts' reign and reputation, once defined in the curl of a perfect wave, have been eroded by years of bad luck, addiction and hubris. But just as things are looking like they can't get worse, a stranger named John arrives – and the Yosts' banal existence is lifted into something profound, miraculous and, possibly, universal. Set in Imperial Beach, California, the last great surf-break before Tijuana, where the U.S. meets Mexico, and water meets land, John From Cincinnati tells the story of the Yosts, a family of surfers whose awesome athletic talents have seemed for generations to come with a curse attached. The gifts of 13-year-old Shaun rival those of Butchie, his addict-derelict father, and his now-ascetically-withdrawn grandfather Mitch, both of whom defined the sport in their heydays. In shaping Shaun's career, his grandmother Cissy strives to achieve a commercial and athletic success that will compensate for the frustrations and failures of her life with her husband and son. Into this world, where even simple joy has been turned into a commodity, steps a mysterious stranger named John. Soon after, things begin to happen to the Yosts, and those whose lives they touch, that test the boundaries of past and present, the mundane and the miraculous, the natural world and what lies beyond it. Created by David Milch (HBO's 'Deadwood'), and "surf-noir" novelist Kem Nunn, "John From Cincinnati" jumps the border between everyday reality and the humanity that exists beyond it.

Meadowlands
(from Showtime's press release) Showtime Networks Inc. and the UK's Channel 4 have commissioned Ecosse Films to produce a new original eight- episode drama series entitled MEADOWLANDS (Cape Wrath in the UK). Production of the series will begin this month in England and will premiere in the U.S. on SHOWTIME in the summer of 2007. Starring British actors David Morrissey ("The Deal," "State of Play," "Viva: Blackpool") and Lucy Cohu ("The Queen's Sister," "Becoming Jane"), MEADOWLANDS focuses on a family trying to escape its past while confronting an even more uncertain future. The series picks up as Danny (MORRISSEY) and Evelyn Brogan (COHU) along with their two teenage kids enter a witness protection program and are moved to a bucolic neighborhood (MEADOWLANDS) to begin a new life. Picturesque and crime-free, MEADOWLANDS appears to be a suburban paradise where the Brogan family can begin to start a new life. But they soon realize that it's not so easy to escape the past and their safe haven becomes a world of paranoia and psychological intrigue with surprises around every corner.

• 0

#17 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 11.06.2007 - |15:34|

Annabeth Gish wlasnie w tej chwili bierze udzial w nagrywaniu 2 sezonu Brotherhood. :hehe:
  • 0

#18 slaweeek

slaweeek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 11.06.2007 - |20:48|

EUREKA ! EUREKA ! :clap:
i obowiązkowy the 4400

na to prawdziwe tygrysy czekają :D
  • 0

#19 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 21.06.2007 - |18:56|

Eureka i 4400 to jedyne co jest w sezonie ogórkowym, warto także odrobić zaległości jeśli ktoś ma :P
  • 0
Dołączona grafika

#20 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 21.06.2007 - |19:02|

Jest jeszcze Kyle XY i do tego BBC zapuściło teraz Jekylla. Całkiem znośny jest, ale na razie tylko pilot.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych