Skocz do zawartości

Zdjęcie

Farscape sezon 3 (mini recenzja)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
54 odpowiedzi w tym temacie

#1 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 24.08.2003 - |11:11|

Nnazywam się John Crichton, zgubłem się... jestem astronautą...
... poprzez tunel w czasoprzestrzeni dostałem się do odległej części Wszechświata...
... staram się przeżyć na pokładzie statku, żyjącego statku...
...wiozącego zbiegłych więźniów, moich przyjaciół...
...Jeśli mnie słyszycie, strzeżcie się ...
...a jeśli wrócę czy podążą za mną? ....
...czy gdy otworzę drzwi będziecie na to gotowi? ...
...Ziemia nie jest gotowa jest bezradna...
...na koszmary które widziałem...
...powinienem zostać? by chronić mój dom? ...
...ukryć przed nimi, że istniejecie...
... lecz wtedy nigdy nie poznacie cudów, które widziałem....

Występują:
Ben Browder - Commandor John Crichton
Claudia Black - oficer Aeryn Sun
Virginia Hey - Pa'u Zotoh Zhaan - kapłanka Delvia
Anthony Simcoe - Ka'Dargo - luxański wojownik noszący insygnia generalskie
Lani Tupu - kapitan Bailar Crais
Gigi Egley - Chiana
Paul Godart - Stark
Weyne Pygram - Scorpious

Odcinek 1 : Season of death
Crichton jest operowany, Aeryn nie żyje, psychoza Crichtona nie ustępuje nawet po wyciągnięciu neuro-chipu, harvey pozostał w jego umyśle.

Odcinek 2 : Suns and lovers
Zhaan coraz bardziej źle się czuje, przyjaciele musza znaleść odpowiedną planetę i ja zasadzić.Romans Jothiego i Chiany rozkwita. Moya dokuje do tajemniczej stacji która ma uleć zniszczeniu. D'Argo uwagę przykuwa pewien statek kosmiczny.

Odcinek 3 : Self Inflicted Wounds pt1 - Could'a,would'a,should'a
Odcinek 4 : Self Inflicted Wounds pt2 - Wait For the wheel
Tworzący się tunel czaso-przestrzenny obok Moyi wyrzuca statek który zderza się z Moyią i wciąga ją do tunelu. Okazuje się ,ze są to badacze tuneli. Zhaan coraz bardziej źle się czuje

Odcinek 5 : Different destinations
Załoga w żałobie ląduje na planecie gdzie wieki temu rozegrała się chlubna bitwa rozjemców w obronie klasztoru. Zwiedzający je dzisiaj turyści mogą zobaczyć przez gogle czaso-przestrzenne wydarzenia z histori jakby sami tam byli. Jednak Stark zrozpaczony mimowolnie otwiera połaczenie czasow z historycznymi wydarzeniami

Odcinek 6 : Eat me
Uszkodzona kapsuła z D'argo, Chianą, Jool, Aeryn i Crichtonem ląduje na innym uszkodzonym lewiatanie. Jednak lewiatan umiera i to nie ze starości tyllo toczony przez chorobę. Crichton przez przypadek zostaje powielony ....

Odcinek 7 : Thanks for sharing
Ranny parwie śmiertelnie Crais i Talyn zostają odnalezienie przez Moyę. Moya próbuje uratować swojego syna ale niestety potrzebne są lekarstwa. Crichton udaje sięna planetę gdzie panuje ogólnonarodowa fobia ,ze ktoś ich chce zaatakować. Jak łatwo się domyśleć ukrywającą Moyę wraz z Talynem biorą za jakąs broń.

Odcinek 8 : Green eyed monster
Załoga zostaje rozdzielona i jeden z Crichtonów, Aeryn, Rygel i Stark udają się talynem, gdzie zostają zaatakowani przez żywego budonga

Odcinek 9 : Loosing time

Odcinek 10 : Relativity
Talyn ląduje na błotnistej planecie, romans Aeryn i Johna kwitnie. Te sielankę przerywa pojawienie się ekipy poscigowej którą kieruje matka Aeryn...

Odcinek 11 : Icubator
Scorpiusowi nie udają się próby stworzenia stabilnego tunelu. Postanawia wziąć na wycieczkę o swoim życiu świadomość Crichtona z neuro-chipu. poznajemy życie scorpiusa

Odcinek 12 : Meltdown
Dziwne stworzenie pojawiające się jak Talyn przelatywał przy koronie słońca okazuje się złą istotą zwabiającą i zabijającą lewiatany. Stark łaczy się z talynem i jest jego nowym pilotem ...

Odcinek 13 : Scratch n sniff
Chiana i Jool na jedne z malowniczych planet stają się obiektem żadzy jednego z jej mieszkańców, mają być przerobione na upojny narkotyk

Odcinek 14 : Infinite Possibilities pt1 - Deadalus demand
Odcinek 15 : Infinite Possibilities pt2 - Icarus abides
Na Talynie oślepionym prze rozbłysk pojawia się obcy pod postacią ojca Johna który obdarował go wiedzą o tunelach. Okazuje się,ze Scarranie są o krok od rozwikłąnia tajemnicy tuneli i przyjaciele musza zniszczyć krążownik Scarran. NA końcu 15 odcinka John ginie ...

Odcinek 16 : Reavangin Angel
John z Moyi zostaje ranny przez przypadek przez D'Argo. Odcinek "kreskówkowy".

Odcinek 17 : Aeryn by odnaleść sens życia po śmierci Crichtona udaje się na planete na której spotyka swoja matkę rządna zemsty i jej śmierci....
Stark znika i postanawia odszukać Zhaan której głos śłyszał

Odcinek 18 : Fractures
W oczekiwanu na przybycie Talyna na Moyi ląduje kapsuła z byłymi więźniami rozjemców Scarraninem, Nebari, Hynerianką i zakładnikiem rozjemcą. Rozjemcy testowali na nich broń czasteczkową. W miedzy czasie lądują Aeryn, Crais, Rygel. Aeryn traktuje Johna jak powietrze i jest dalej w żałobie po śmierci ukochanego

Odcinek 19 : I yensh, you yensh
Crichton podejmuje decyzję ,ze musi udać się na krązownik rozjemców i zniszczycwszystkie badania nad tunelami. W tym celu D'Argo i Rygel udają sięw umówione miejsce by spotkać się ze Scorpiousem i Bracką w celu omówienia warunkó współpracy. Jednak nie wszystko idzie po mysłi i w lokalu w którym odbywa siespotkanie napadają złodzieje...

Odcinek 20 : Into The Lions Den pt1 - Lambs to the slaughter
Odcinek 21 : Into The Lions Den pt2 Wolf In Sheep's Clothing
Wszyscy udają się na krązownik rozjemców gdzie Scorpius nadał wszystkim immunitety jakby byli dyplomatami. Jednak nie wszystkim się to podoba. craisa nie dopuszcza sie do wyłaczonego Talyna, Aeryn była przyjaciółka wyraża niechęć do niej a Johna ktoś próbuje zabić

Odcinek 22 : Dog with two bones
Moya ze szczątkami Talyna udaje się na cmentarz lewiatanów by go tam pochowac. Jednak szalony lewiatan przeciwstawia się temu. PRzyjaciele postanowili opuscić Moye i udać się kazdy w swoją stronę.
Orbitujący John w swoim module widzi jak Moya jest wciągana do tunelu a on sam pozostaje w kosmosie....
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#2 Merlin

Merlin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 29.08.2003 - |23:32|

Nowa czołówka :) z nową muzyką. Na początku brzmi tak ... inaczej, ale za trzecim to już rox <_<

1. Season of death
Nie tak dobry jak cześć pierwsza, ale trzyma w napięciu.
SPOILER Aeryn powraca !!!! niby oczywiste, że to się musiało jakoś stać i stało się szybko naszczęście. Scorpius potwierdza że ma mózg :) Ciekawe kiedy dowiedzą się że spokojnie przeżył. EOS

2. Suns and lovers
przeciętny odcinek, aczkolwiek przyjemnie się go ogląda. No i to "musimy wymienić płyny ustrojowe" hehe :)

3/4. Self Inflicted Wounds
Niesamowity dwuodcinkowiec. Akcja jak w dobrym thrilerze.
SPOILER Scena gdzy Aeryn idzie w kierunku komory Pilota, w tle modlitwa Zhaan, klimataczna muza. Ta scen naprawde wbija w fotel!!
Śmierć Zhaan jest wzruszająca hlip hlip ... Mam nadzieje, że jakoś powróci jak wczesniej Stark.
Od dawna oczekiwałem odcinka z tunelem. Widać jak bardzo to się liczy dla Critona.
Nowa postać Jool jest świetna, a ten jej pisk rozwala :)
EOS
Jak dotąd mój najleszy odcinek, zaraz obok Nerve&Hidden Memory.
  • 0

#3 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 30.08.2003 - |07:44|

odcinki 14&15 wbijają w fotel - zreszta cały serial jest cool.

Mam pytanie czy zrobić jeszcze taką mini recenzję(opis) 4 sezonu ??. widze ,ze w poprzednich 3 to jakoś mało ludzi się wypowiada.
  • 0

Dołączona grafika

#4 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 30.08.2003 - |07:49|

Mam pytanie czy zrobić jeszcze taką mini recenzję(opis)  4 sezonu ??. widze ,ze w poprzednich 3 to jakoś mało ludzi się wypowiada.

Może poczekaj trochę - kilka osób wypowie się w sezonie trzecim, może jeszcze ktoś się dołączy. Serial trudno zdobyć - ludzie mają problemy z <wiadomo czym> albo ściągają Stargate.
  • 0

#5 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 03.09.2003 - |16:47|

Ja dopiero zaczynam oglądać sezon 3, na flagowcu kiepsko z tymi odcinkami. Jak możesz Mmisiek, to zrób recenzję 4 sezonu, z chęcią dowiem się co mniej więcej nas czeka :D

2x22 i 3x01

Odcinki dobre, ale nie rewelacyjne, sporo się dzieje, Scorpiocrichton nieźle nabroił, doktorek też miły... Fajnie wygląda opanowany przez neurochip mózg Crichtona :D Wygląda że Crais, rzeczywiście skonczył z Rozjemcami... Porządna rozrywka, dobre kino, solidne 8.5/10
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#6 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 03.09.2003 - |17:57|

walnę jutro, zresztą beta opisu jest w archiwum ale to tylko do 11 odcinka był opis
  • 0

Dołączona grafika

#7 drizzt

drizzt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów
  • MiastoLegnica @Wrocław

Napisano 07.09.2003 - |22:23|

2x22 i 3x01

jak ogladalem to mi sie bardzo podobaly (skonczylem o 3 nad ranem), jednak po dniu tak jakos ochlonolem i jesem w stanie wystawic nizsza ocene dlatego:
8/10

niemniej jednak odcinki fajne, na pewno pokazuja jak bardzo przebiegly jest Scorpius (nie chcialbym miec takiego wroga ;) ), a takze wyjasnia sie (oczywista dla nas) sytuacja pomiedzy Johnem i Aeryn. Poza tym Moya zyskuje dodatkowy balast w spotaci syna D'Argo, dzieki czemu akcja emocjonalna pomiedzy bohaterami staje sie znow bardziej pikantna :)
Sparky nie blyszczy juz niestety tak bardzo jak to mialo miejsce w pierwszym 3oj odcinkowcu 2 sezonu, ale dalej dba mistrzowsko o swoje 4 litery i nawet potrafi byc czuly (Aeryn).
Szkoda troche Zhaan i wydaje mi sie, ze zastapienie je postaci (jak to sie wydaje na etapie tego odcinka) postaciami Jothee i Starka to troche za malo dla serialu, bo Stark to swir i ma wszystko gdzies i pewnie zaraz zniknie.
A Jothee?? nie wiadomo co z nim zrobic, bo sie do nieczego nie nadaje :P

Criton pokonal Scorpiusa w swoim mozgu BUAHAHAHAHAHA :D

3x02
odcinek tak przecietniak jak dla mnie, czyli zasluguje na jakies 5.5/10
niby duzo sie dzieje, ale np cala akcja z Aeryn to dla mnie jedno wielkie nic, no moze procz rozmowy z Johnem ;)
W koncu (IMO) pozbywamy sie Jothiego, a D'Argo i Chiana beda znow mogli budowac swoj zwiazek... zobaczymy
Rygel jest znow przebiegly i mysli trzezwo :)
Mamy okazje widziec Pilota w demonicznym smiechu :D
Zhaan poprzednio stac nie mogla tutaj smiga jak maly samochodzic i tylko czasem przypomina sobie ze chyba faktycznie cos jej dolega - taka mala niekonsekwencja.
no i jakos nikt sie nie przejmuje zmarlym zimnym kolesiem, ktorego targaja przez pol galaktyki

PS nie denerwujcie sie, tak jak pisal Castor Crieg, wszyscy najpierw ogladaja SG1, takze na farscape'a przyjdzie powoli kolej, zreszta i tak jestem pod wrazeniem, ze tyle osob sie tu odzywa, serio!

PS2. zreszta Farscape jest najczesciej kompentowany serialem na tym forum, zaraz po SG1, to chyba cos znaczy :D

Użytkownik drizzt edytował ten post 08.09.2003 - |00:41|

• 0

#8 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 08.09.2003 - |21:33|

Co do tego co napisał Drizzt, to ma rację... Jeśli o mnie chodzi to zrobiłem sobie chwilowo przerwę z SG1 i dlatego oblookałem tyle farka (proszę się nie krzywić, że zdradzam jedynie słuszny serial itp itd - ostatnie odcinki SG1 mają niestety poziom średniawy, a farek, który na początku wydawał mi się denny i głupawy strasznie mnie wciągnął).

3x02

Średniak, rozwalił mnie tylko text o płynach ustrojowych... D'argo ze zranionym sercem wygląda żałośnie (zamiast komuś przykopać jak przystało na wojownika tylko się nad sobą rozczula...). Po raz pierwszy zostaje wspomniana Jool, która z tego co wiem ma zagościć w serialu na stałe...
6/10

No i wracam do SG1, nie będę oglądać z przeskokiem...
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

#9 drizzt

drizzt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów
  • MiastoLegnica @Wrocław

Napisano 08.09.2003 - |23:24|

D'argo ze zranionym sercem wygląda żałośnie (zamiast komuś przykopać jak przystało na wojownika tylko się nad sobą rozczula...).

no to juz wiemy po kim ma to Jothee, zalosny do kwadratu, bo jak na razie to tylko duzo gada ;)
  • 0

#10 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 09.09.2003 - |13:00|

3x01
Bardzo dobry odcinek. Dobra gra aktorów, ciekawe zakończenie wątku z 2x22. Co więcej dodać? 9/10.

3x02
Mnie się ten odcinek podobał. Dużo akcji, ciekawe sytuacje. Rozmowa John i Aeryn jest doskonała - w żadnym innym serialu nie puszczono by czegoś takiego. Wielki plus. 8/10

3x03 & 3x04
Moim zdaniem najnudniejszy dwuodcinkowiec dotychczas. Jasne - mamy nową rasę, fajny statek, mnóstwo informacji o wormhole'ach. A mimo to w niektórych momentach się nudziłem. Świetne są momenty kiedy walczą z czasem, kiedy wszystko się rozwala. Wszyscy się śpieszą, krzyczą do siebie. I nagle super-długa przemowa Zhaan, wszyscy stoją i słuchają. Normalnie makabra. 7/10, co w przypadku dwuodcinkowca jest porażką.

3x05
Kolejny świetny odcinek. Ciekawa historia, zwroty akcji, których nikt się nie spodziewa no i zakończenie - totalna niespodzianka. 8/10

3x06
Ponieważ już wcześniej wiedziałem, że w tym odcinku zduplikują (bo słowo sklonują jest tutaj nie na miejscu) Crichtona, to spodziewałem się dobrego odcinka. A jest on nudny. 6/10
Ciekawa sprawa z Crichtonami - jeden nie jest klonem drugiego, oni są IDENTYCZNI (gra w kamień, nożyczki, papier).

3x07
Moment rozdzielenia załogi. Miło znowu zobaczyć Craisa i Talyna. Wątek ciekawy, tak jak cały odcinek. 8/10
Oczywiście najważniejsze jest rozdzielenie Crichtonów. I tutaj niespodzianka - nie wiemy kto poleciał z Aeryn. :D Prawdziwy czy ten drugi? Jak miałbym postawić, to powiedziałbym że prawdziwy - to on był po raz pierwszy na planecie, on się wykłócał z Aeryn na samym początku, zanim przyszedł drugi Crichton. Ciekawe, prawda?

3x08
Odcinek fajny i ciekawy. Dużo się dowiadujemy o Talynie, trochę o budongu. Fajna końcowa scena John&Aeryn. Ciekawostka - scenariusz do tego odcinka napisał Ben Browder. 7/10

3x09
Powiem tak - wątek z energy raider'em nie za bardzo przypadł mi do gustu. Był poprawny, ale nic ponad to. Najbardzije podobały mi się sceny ze Scorpiusem - w końcu dowiadujemy się o jego motywach, o planowanej inwazji Scarran i blefie, jakim posłużyli się Peacekeepersi by zyskać na czasie. To czyni ze Scorpiusa jeszcze bardziej niebezpiecznego wroga. Poza tym odcinek przeciętny - 7/10.

3x10
Odcinek ciekawy, postać matki Aeryn jest bardzo interesująca, znowu dużo Craisa, co uważam za plus. Minusem jest dżungla, wolałbym inną scenerię na to polowanie. Moim zdaniem to obniża wartość odcinka. 7.5/10
  • 0

#11 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów

Napisano 10.09.2003 - |07:27|

Castor jak zwykle daje nieźle do przodu, ale jak tylko wszedłem dziś na statek, zobaczyłem miłą niespodziankę ;) ... Więc jak się skończy ciągnąć, też coś opiszę :) Z dnia na dzień taka dokładka... miodzio.
  • 0
Tom

#12 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 10.09.2003 - |22:01|

3x11
Doskonały odcinek. Cała masa wiadomości o przeszłości Scorpiusa, która po prostu rozwala! Naprawdę zaczynamy go żałować i lubić!!! Coś doskonałego. 10/10

3x12
Odcinek ciekawy, ale nie za specjalnie. Kilka nudnych momentów, poza tym wariujący Stark zaczyna mnie wkurzać. 6/10

3x13
Ten odcinek podobał mi się ze względu na nietypowe poprowadzenie akcji. Crichton opowiada całą historię Pilotowi, w międzyczasie wtrącając swoje uwagi. Bardzo ciekawe przedstawienie fabuły, która niestety nie jest najwyższych lotów. 6/10

3x14 & 3x15
Rozwalający dwuodcinkowiec!!! Dużo akcji, dużo zamieszania, podziw dla Rygela. No i końcówka - doskonała gra Claudii Black i Bena Browdera. Ostatnia scena jest niesamowita. 10/10.

3x16
Kreskówka jak kreskówka, jednym się podoba a innym nie. Mi nie przypadła za bardzo do gustu, cały wątek niczym się nie wyróżniał. Jedna scana straszliwie mi się podobała - rozmowa Jool z D'Argo, kiedy myslała, że ucząc się o statku będzie miałą z D'Argo temat do rozmowy, jako że jest "trudna" i nikt jej nie chce. Cudowna scena, bardzo przypomina mi późniejsze starania Aeryn o nauczenie się angielskiego... 6/10.

3x17
Odcinek, w którym postacią centralną jest Aeryn. Moim zdaniem ten odcinek jest bardzo trudny do oglądania, bolesny wręcz. Scena przed drzwiami ze Starkiem, Craisem i Aeryn rozwala! Bardzo dobry odcinek. 8/10

3x18
Wątek więźniów jest przeciętny, nic więcej. A jednak uważam ten odcinek za bardzo ważny. Po pierwsze, następuje "reset" w stosunkach John-Aeryn. Powrót do 1x01. Aeryn w pozie "jestem twardym Peacekeeperem", itd., itp. Wszystko się wali, itd., itp. To prowadzi nas do punktu drugiego - mroczności. Od tego momentu, aż do 4x22, w Farscape nie uświadczymy miłych chwil. Będzie ból, cierpienie, śmierć. Od 3x18 psychika Johna i Aeryn zaczyna zjeżdżać po równi pochyłej i dzieje się tak aż do 4x22. Odcinek oceniam na 7/10, ale te dwie rzeczy wyróżniają go na tle innych.

3x19
Odcinek traktuje głównie w kategoriach preludium do 3x20 i 3x21. Strasznie mnie w[beeep]iali ci bandyci, zresztą podobnie jak Scorpiusa. Miałem wrażenie, że nie marzy o niczym innym jak wsadzić ich na krzesło i dać moc na maxa. :lol: Ocenka to 7/10

3x20 i 3x21
Panie i panowie!!! Czapki z głów! Odcinki na równi z 2x19/2x20/2x21 - najlepsze odcinki Farscape dotychczas! Jest akcja, jest adrenalina, są niesamowite momenty. Rola Craisa jest doskonała, jegoi przemowa wgniata w fotel! Doskonałe zakończenie wątku, równie dobrze mogło posłużyć jako zakończenie całego serialu!!! 10/10 bez żadnych wątpliwości.

3x22
Czy może być coś lepszego niż poprzednie odcinki? Może! I ten odcinek jest tego dowodem. Olać tego zwariowanego lewiatana, i tak nikt nie zwraca na niego uwagi! Osią tego odcinka są bohaterowie, szczególnie John/Aeryn. Chyba nikt, kto zobaczył scenę w hangarze nie może powiedzieć, że Farscape to zły serial. Ta scena jest niesamowita, podwójnie niesamowita, w głowie się nie mieści!!! I co za zakończenie!!! 11/10 bez wahania!!!
  • 0

#13 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 11.09.2003 - |08:55|

Tutaj też zrobie swój rank odcinków:

1. 9 pkt
2. 7 pkt
3. & 4. 9,5 pkt
5. 7 pkt
6. 9 pkt
7. 5 pkt
8. 5 pkt
9. ?
10. 5 pkt
11. 6 pkt
12. 6 pkt
13. 5 pkt
14.& 15. 9,5 pkt
16. 4 pkt
17. 4 pkt
18. 5,5 pkt
19. 7 pkt
20. & 21. 9,5 pkt
22. 8 pkt
  • 0

Dołączona grafika

#14 drizzt

drizzt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów
  • MiastoLegnica @Wrocław

Napisano 19.09.2003 - |09:09|

3x08 dostaje u mnie jakies 8/10
a to za to, ze odcinek mimo iz nie ma w sobie zbyt duzo akcji, to nadrabia ten brak gra na emocjach wszystkich postaci (no moze procz Rygela i Starka, bo oni sie zachowuja jak zwykle ;) ). Poza tym, jest to odcinek o ktorym na pewno nie mozna powiedziec, ze to komedia, wiec sci-fi niczym nie zaklocone!
Zgadzam sie z Castor Krieg'iem, ze zakonczenie jest fajne.
  • 0

#15 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów

Napisano 22.09.2003 - |23:11|

Czas nadrobić trochę zaległości...

3x03 i 3x04

Jak do tej pory, przyzwyczaiłem się, że każdy z wieloodcinkowców jest na wysokim poziomie. No i klapa. Mam nadzieję, że to wyjątek, potwierdzający regułę. Sądząc po Waszych opiniach spodziewałem się czegoś lepszego po Jool - dostałem histeryczkę ze strasznie wysokim mniemaniem o sobie. Jeśli to ma być zastępstwo dla Zhaan to lipa... Akcja pełznie do przodu, badacze tuneli słabiutcy - jak na dwwuodcinkowiec totalne rozczarowanie...

5.5/10
  • 0
Tom

#16 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 23.09.2003 - |18:39|

Zhaan jest nie do zastapienia, próbowano Jool, próbowano Shikozu, próbowano Norranti ale jakoś się nie udaje to ... (tej ostatniej nie lubie chyba bardziej od Rygella i Starka)
  • 0

Dołączona grafika

#17 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 23.09.2003 - |18:51|

Zhaan jest nie do zastapienia, próbowano Jool, próbowano Shikozu, próbowano Norranti ale jakoś się nie udaje to ... (tej ostatniej nie lubie chyba bardziej od Rygella i Starka)

A mi Zhaan niezbyt podeszła, może dlatego że nie było wyraźnie widać jej wkładu w resztę zespołu (moim zdaniem). Także uważam, że Jool była lekko chybionym charakterem (ale miała kilka chwytających za serce momentów). Natomiast Sikozu...jest niesamowita!!! Moim zdaniem świetna postać, wielkie brawa dla twórców!
  • 0

#18 drizzt

drizzt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów
  • MiastoLegnica @Wrocław

Napisano 23.09.2003 - |21:30|

Witam,
mi tesz jakos Jool na razie (jestem na 3x12) do gustu nie przypada, tak jakby nic nie potrafi zrobic i chyba miala byc elementem rozweselajacym.
Poza tym w 3 serii zawiodlem sie na Rygelu, w 2 sezonie potrafil byc zabawny i dyplomatyczny, a tu jakos plaski taki jest. Pokazany tylko jako egoista, no ale w koncu to chyba nie on jest glowna postacia.

spoiler
Tak sobie jeszcze nie moge wyobrazic w jaki sposob rozwiaza sprawe z 2 critonami, wiem, ze jeden musi zginac i domyslam sie ktory, ale nie wiem jak :)

poogladam to sie dowiem.

SPOILer
ale ogolnie sam pomysl zeby rozbic ekipe na 2 grupy jest chyba udany, bo przynajmniej mozna troche blizej przyjrzec sie postaciom, bez utraty dla pozostalych, nie uwazacie?

taaa, sam ze soba musze pogadac po obejrzeniu 3x13, bo totalnie odcinka nie rozumiem. IMO to byl taki jeden wielki zapychacz dziur i jak na razie wyglada to dla mnie tak.
Jedna ekipa (z Aeryn) watek, akcja - sci-fi pelna geba (like 3x14)
druga ekipa (z D'Argo) jak nie obejrzysz tego odcinka to sie nic nie stanie
macie takie same odczucia?

mini ranking
3x13 punktow 3/10
3x14 punktow 7/10 bo wprowadzaja jakis ciagly logiczny watek, no moge dac 7.5/10 za wytrwalosc Johna w tym pocalunku ;)

color=spoiler - ulatw czlowiekowi zycie to na pewno zajmie mu to wiecej czasu :)

Użytkownik drizzt edytował ten post 24.09.2003 - |13:01|

• 0

#19 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów

Napisano 23.09.2003 - |22:33|

A mi Zhaan niezbyt podeszła, może dlatego że nie było wyraźnie widać jej wkładu w resztę zespołu (moim zdaniem). Także uważam, że Jool była lekko chybionym charakterem (ale miała kilka chwytających za serce momentów). Natomiast Sikozu...jest niesamowita!!! Moim zdaniem świetna postać, wielkie brawa dla twórców!

Mi też Stark strasznie działa na nerwy, podobnie Jool. Shikozu jeszcze nie widziałem, więc się nie wypowiem.
Co do Zhaan mam całkowicie odmienne zdanie od Castora. Na początku wyraźnie cała załoga Moyi była względem siebie nieufna, tworzyła zbiór osobowości a nie zgrany zespół. To właśnie Zhaan była głównym prowodyrem "zjednoczenia". Łagodziła konflikty, odnosiła się do wszystkich z przyjaźnią, pomagała im zobaczyć co mają w sobie dobrego i jacy naprawdę są. Sprawiła, że stali się załogą (w pełnym tego słowa znaczeniu), zespołem, a nawet rodziną... Moim zdaniem jej wkład w ewolucję załogii Moyi był największy...

Mówię to z perspektywy obejrzanych ponad 2 serii, bo na samym początku Zhaan najmniej mi się podobała. O wiele ciekawszy był D'Argo, czy pilot, Rygel śmieszniejszy itp. Zacząłem ją doceniać dopiero gdzieś w połowie 2 serii i zdania raczej nie zmienię...

PS. O spoilerze napisałem Ci PM Drizzt, skrótowo, należy kończyć co zaczynasz...

Pozdrawiam

Użytkownik Tomciak edytował ten post 24.09.2003 - |07:38|

• 0
Tom

#20 drizzt

drizzt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów
  • MiastoLegnica @Wrocław

Napisano 24.09.2003 - |17:22|

fakt faktem, ze stark potrafi zachowywac sie w zrozumialy tylko dla niego sposob i przez to wkurza tez mnie, ale teksty
"my side" i "your side"
beda mi sie dobrze kojarzyc

co do wlasnie obejrzanego Farscape-3x15-Icarus Abides
a raczej 3x14 - 3x15 dostaje u mnie dobre 8/10
moze i nie jest taki rewelacyjny, ale po dawce slabszych poprzednich odcinkow musze powiedziec ze mi sie bardzo podobal. Dobre odcinki pod wzgledem fabuly, dobrze zagrane postacie (+ duzo zmian, wiele sie wyjasnia i podane jest to w odpowiedni sposob). Musze powiedziec ze mnie zaskoczyli calym rozwojem sytuacji z Johnem i Aerym, bo w sumie to rozwiazali juz wszystkie problemy, nawet Aeryn sie zgodzila poleciec na ziemie, John juz wiedzial jak wrocic, pozbyl sie Scorpiusa, wszystko bylo takie ok, ze az faktycznie musial zginac, bo inaczej musieliby zakonczyc serial. John pogodzil sie nawet z Craisem, ktory po tym odcinku nabral nowej twarzy i blyskotliwie wymysla plany, ktore sie udaja.
Teraz pozostaje tylko czekac az ekipa znow sie polaczy (choc wolalem ekipe z Aeryn) i patrzec na radosne powitanie Johna, ktory ni ebedzie wiedzial o co chodzi i budowanie wszystkiego od nowa...
czyli jeszcze poltora sezonu przede mna

PS.
Obstawialem, ze zginie ten drugi Criton, a wy?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych