Skocz do zawartości

Zdjęcie

Battlestar Galactica: The Story So Far

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 09.08.2006 - |19:34|

Battlestar Galactica: The Story So Far - to jak sama nazwa wskazuje special, który poprowadzi nas przez najważniejsze wydarzenia, które miały miejsce do tej pory w serialu.
Będzie on wielokrotnie powtarzany, na wielu kanałach należących do konsorcium NBC Universal.

Sunday, August 13 at 10PM NBC West Coast (following Football)
Monday, August 28 Free On Demand via SCI FI's cable affiliates
Friday, September 15 at 12AM USA
Sunday, September 17 at 7PM Universal HD
Monday, September 18 at 9AM USA
Friday, September 22 at 8PM Universal HD
Friday, September 22 at 6PM Sleuth
Friday, September 29 at 7PM BRAVO
Saturday, September 30 at 11AM BRAVO
Saturday, September 30 at 4PM Universal HD
September SCIFI.COM's Pulse
Friday, October 6 at 7PM SCI FI

Miło byłoby, żeby ktoś to zripował za pierwszym razem i to w HDTV :D
Jak widać ostatni raz będzie emitowane tuż przed premierą S03E01 :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 spok

spok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 09.08.2006 - |22:06|

Miło byłoby, żeby ktoś to zripował za pierwszym razem i to w HDTV :D

Jestem przekonany, że ktoś wpadnie na ten pomysł i już niedługo po premierze będzie można ściągnąć to z torrentów. :-)
  • 0

#3 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 09.08.2006 - |22:54|

Pisałem tak dlatego, że spaciale mają niestety problemy, dowodem to co było przed premierą BSG S2, czy Stargate kilka razy, extray miały premiery, ale niestety grupy nie ripowały, zwłaszcza te co zgraniają wiekszość, tego co wychodzi na siebie, dopiero po którejś tam reemisji ktoś ripował.
  • 0
Master of possimpible ;)

#4 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 09.08.2006 - |23:43|

kwiatek, poniewaz grupy nie zawsze wiedza o specjalach :)
  • 0

#5 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 11.08.2006 - |08:00|

Może wiedzą tylko nie mają zbytnio czasu w końcu sporo mają do ripowania i poprostu rezygnuią z ripowania takich programów :afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#6 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 16.08.2006 - |00:06|

No i nie zrobili, trzeba czekac do 28 sierpnia, może wtedy, a jak nie to wrzesień.
  • 0
Master of possimpible ;)

#7 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 16.08.2006 - |10:40|

Szkoda. Ale chyba rozumiem tok rozumowania. Skoro serial już poszedł, to raczej nie ma sensu robić odcinka powtórzeniowego, szczególnie, gdzy zawiera wątki z dwóch sezonów. Być może Kwiatek masz rację, że odcinek wyjdzie przed premierą 3 sezonu.
A z inne j beczki. Mam pytanie, czy ktoś z forumowiczów go oglądał?
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#8 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 16.08.2006 - |15:24|

Jak to nei ma sensu? Końcówka II serii jest wbijajaca w fotel lekko mowiac i jak dla mnie troche "dziwna", jakby to byl czyis sen ( koncowka odc.). Może ten odcinek "the story so far" rzuci jakies nowe światło na to wszystko, no a na pewno przypomni to co warto pamietac przed 3 sezonem..
wiem, wiem , przynudzam troche, ale poprostu juz sie nie moge doczekac 3 sezonu, a ten dodatkowy rettrospekcyjny odcinek byłby miłym dodatkiem w czasie oczekiwan, mimo iz beda to wydarzenia juz znane, ale zawsze :) Ciekawi mnie tez w jaki sposob to zmontuja.

Tak wiec czekam az ktos to zripuje..oby sie pojawil ten smialek ..
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

Dołączona grafika

#9 martina29

martina29

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów

Napisano 27.08.2006 - |11:23|

UWAGA WYSZEDł JUZ RIP : tHE STORY SO FAR.
  • 0
::. GRUPA TARDIS .::

Dołączona grafika

#10 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 27.08.2006 - |12:40|

Mogłabyś chociaż podać pełną nazwę dla szukających :)

Battlestar.Galactica.The.Story.So.Far.READ.NFO.HDTV.XviD-TBS

HDTV, ale...

The brodcast was a little bit dodgy the last segment wasn't aired in HD, but I encoded it to fill the frame. This is a recap special of the series so far before the new season starts in October. Enjoy..

Końcówka nie jest w HDTV (tak podsumowując ;) ).
  • 0

->1019<-

#11 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 27.08.2006 - |18:54|

bez nadzieja :/ myślałem, że powiedzą coś czego nie pamiętałem, albo coś co przeoczyłem, a tu nic... i do tego właściwie skupili się tylko na 1 sezonie....

nic nie powiedzieli, co się stało przez ten rok.. nawet nie wspomnieli jak to się stało, że Cylonii ich znaleźli (albo tu miałem akurat obraz bez dzwięku :/)

#12 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 27.08.2006 - |19:13|

Skupili się na jednym sezonie? Z tego co zauważyłem o miniserii było 15 minut, S01 10 minut, a S02 20 minut. Fakt, że drugi sezon ma przewagę, ale nie taką, żeby mówić o skupieniu się na jednym sezonie :]

Co do reszty zgoda, nuda jak cholera. Jedyne co mnie zaciekawiło to narracja w wykonaniu Mary McDonnell, bo obstawiałem Katee, więc zaskoczyli mnie i to był jedyny pozytywny aspekt tego dodatku.

W sumie sam tytuł już mówi o czym on będzie, więc nawet nie nastawiałem się na cokolwiek spoilerowego... Ot jest, dla kogoś kto nie oglądał niczego z BSG, dobre wprowadzenie, jakby chciał oglądać teraz na bierząco.
  • 0

->1019<-

#13 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 28.08.2006 - |19:29|

W sumie sam tytuł już mówi o czym on będzie, więc nawet nie nastawiałem się na cokolwiek spoilerowego... Ot jest, dla kogoś kto nie oglądał niczego z BSG, dobre wprowadzenie, jakby chciał oglądać teraz na bierząco.

ja bym tego nie polecił osobie która nie oglądała BSG, dlatego że ten skrót nie ukazuje niesamowitej atmosfery w jaką nas wprowadza każdy odcinek, jedyne do czego może się on przydać to taki że pozwala sobie przypomnieć najważniejsze wątki w serialu tuż przed początkiem 3 serii, do której jeszcze troche zostało :]
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#14 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 11.09.2006 - |16:52|

ja bym tego nie polecił osobie która nie oglądała BSG, dlatego że ten skrót nie ukazuje niesamowitej atmosfery w jaką nas wprowadza każdy odcinek, jedyne do czego może się on przydać to taki że pozwala sobie przypomnieć najważniejsze wątki w serialu tuż przed początkiem 3 serii, do której jeszcze troche zostało :]

Tyle że to raczej było takie streszczenie najważniejszych rzeczy żeby ewentualnie pozyskać nowych widzów w USA przy emisji 3 sezonu.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych