Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odyssey 5

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#21 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 13.12.2006 - |22:15|

Wybuch planet i podróż w czasie to tylko pretekst do rozważań nad AI czyli główną osią serialu.

I podróży w czasie też nie znoszę, bo to kolejne totalne przegięcie i dodatkowo rozwala logikę.
A podróże na rządnie to już najgorszy przypadek.

Jednak co innego jako pretekst np absolutnie boski Terminator 2 czy świetna komedia Wielka przygoda Bila i Teda, odcinek w jakimś serialu SciFi np Farscape, SG1 itp

Gadki o tym jaka to super hiper będzie technika za 100, 200, 500, 5000 lat to nic innego jak TECHNO BEŁKOT ala Star Trek.

Wracając do serialu to ważna jest moja o nim ocena, a nie marginalny wybuch planety czy podróż w czasie.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#22 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.12.2006 - |22:36|

W książce Helmowego Jaru broniło ......... i pomogły obrońcom wydatnie zdziczałe Enty. W filmie zdziczałych Entów brak ........

To zobacz sobie rozszerzona wersję. ;)

A wracając do głównego wątku od jakiegoś już czasu się przymierzam do tego serialu i teraz czytając tych kilka recenzji tutaj z tego co widze to chyba warto.
Tylko znowu serial z jednym sezonem.
Szkoda,że to nie jest choćby tak jak Farscape i 4 sezony. :/
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#23 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.08.2007 - |01:06|

Naprawdę bardzo szkoda mi tego serialu, zacząłem oglądać go w oczekiwaniu na dalszy ciąg SG i BSG, serial mi sie spodobał, ostatni odcinek genialny, dobry koniec sezonu, zapowiada sie fajny drugi.... a tu co??? UCIELI!!! TOTALNA GŁUPOTA. Chociaż by zrobili ze 2-3 odcinki zakańczające to i byłoby po sprawie, wyszli by z twarzą a serial byłby zakonczony, i wszyscy byliby szczęśliwi... Naprawdę wielka szkoda... Mam nadzieję że ktoś sobie przypomni o tym nie wspaniałym choć z całym przekonaniem mogę powiedzieć, że DOBRYM serialem SF. Czemu wszystko kręci się wokół pieniędzy...
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#24 Ori

Ori

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 04.11.2007 - |20:32|

HeY!
Czy faktycznie nie dokręcili zakończenia ? Kurcze, to zupełnie "nie fajnie" - to po co DVD sprzedają - czegoś, co się nie kończy .. porażka.
  • 0

#25 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.05.2008 - |19:52|

ostatnio miałem okazję obejrzeć Odyssey 5 i muszę przyznać że to naprawdę porządny serial SF.Fajna fabuła ,niezłe postacie(Chuck wymiata :lol:) klimatyczna muzyka jedynie brak zakończenia mocno psuje ogólny obraz serialu.Ale kto wie może kiedyś doczekamy się końca tej historii lun poczekamy ze 20 lat może zrobią remake i tam będzie porządne zakończenie(ach marzenia)
  • 0

#26 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 10.05.2008 - |11:07|

Inna sprawa to ciekawie jak by wyglądał Enterprise gdyby Coto dostał szansę na 5 sezon bo w Odyssey % chłopak pokazał że potrafi.
  • 0

#27 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 04.10.2010 - |16:08|

OD 12 października na ANX Sci Fi będzie można oglądać serial "Odyssey 5". Emisja we wtorki i czwartki o 21:00.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych