Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Dresden Files

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
159 odpowiedzi w tym temacie

#21 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 31.01.2007 - |14:22|

Historia zaczyna się w chwili gdy lokalny gangster Tommy Tom i jego dziewczyna Jennifer Randall zostaną odnalezieni martwi w hotelowym pokoju. Nie byłoby w tym zabójstwie nic szczególnego, gdyby nie fakt, że z ciał obojga ofiar wyrwano ich serca. Brak jakiegokolwiek racjonalnego wyjaśnienia tego zabójstwa skłonił policję do skontaktowania się z magiem – Harrym Dresdenem.

Totalna bzdura ;) Ciekawe kto to wymyslil ;)

ale po pierwszym odcinku to zaliczyłbym go do TV4 obok Buffy i tym podobnych.

Raczej Dresden nie jest celowany tylko i wylacznie w nastolatkow. Aktorzy sa dojrzali, akcji malo przeciez tego nastolatkowie nie lubia ;).

ale jak nie będzie "previously" i porządnej ścieżki fabularnej to zostawiam.

A to musi by powtorzone co w ostatnim odcinku bylo? Jak masz slaba pamiec to obejrzyj jeszcze raz, co za problem i tak masz na dysku. MNie te powtorki denerwuja, bo zawsze z nich wynika fabula odcinka. To jest najbardziej chamski spoiler jaki jest mozliwy (a BSG juz przesadza z tymi wstawkami z dzisiejszego odcinka na poczatku).

Mam nadzieje, że scenarzyści postarają się przynajmniej o porządny wątek główny. Nie chce co odcinek nowego dziwadła.

W supernatural musielismy czekac az do chyba 15 odcinka na powazny watek, nie zdziwilbym sie gdyby tutaj tez dopiero pod koniec ssezouny byl ujawniony jakis powazny watek (chodz teraz mozna sie juz domyslac ze to bedzie jego wujek).

102 dobry, chodz serial nadal nie jest tym co oczekiwalem. Mialem nadzieje ze w serialu bedzie wiecxej fajerwerkow i czarow.
  • 0

#22 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 31.01.2007 - |14:45|

ciekawostki (choć nie są to dane wypuszczone przez sci-fi channel, gdyż oni umieszczają takie info jakieś 2-3 tygodnie po emisji)
1x01 - 1,73 mln gospodarstw
1x02 - 1,8 mln gospodarstw

1 punkt nielsena, to 1,102 mln gospodarstw.. (możecie sobie przeliczyć :))

a do 1x02

to w tym serialu brakuje mi jakiegoś wprowadzenia... a poza tym nadal czekam co z niego wyniknie.

Sam odcinek nie był taki zły, troche przypominał mi film z D.Washingtonem...

Jak działa te ochronna bransoletka?

#23 shadar_logoth

shadar_logoth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 31.01.2007 - |19:16|

Jak dla mnie pierwszy odcinek był całkiem nijaki! Sam nie wiem co mam myśleć... takie "se".
  • 0

#24 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 31.01.2007 - |20:02|

Drugi odcinek lepszy od pierwszego, chociaż nadal nie wiem, czy będzie jakiś główny wątek, czy każdy odcinek będzie zawsze o czymś innym.
  • 0

#25 Skinwalker

Skinwalker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 02.02.2007 - |12:37|

Obejrzałem 1 odcinek i bardzo mi się podobał, jeśli Harry pomaga w rozwiązywaniu spraw policji to raczej każdy odcinek będzie o czymś innym, chyba, że nie uda się odkryć prawdy. Tak myślę ;P.
  • 0
"Jeżeli nie możesz sprawić by działało dobrze - spraw chociaż by dobrze wyglądało",
Bill Gates

#26 Manik

Manik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 02.02.2007 - |22:33|

EE...po przeczytaniu newsa na hatak'u stwierdzam, że ten facet przypomina naszego rodowitego Jakuba Wędrowycza - wioskowego egzorcysty amatora, z książek Andrzeja Pilipiuka, tylko że w bardziej cywilizowanym wydaniu :P :P
  • 0

#27 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 05.02.2007 - |13:47|

Obejrzałem 2 odcinki i uważam, że serial się naprawdę wyróżnia od innych seriali :) ma taki swój klimacik ...

1 odcinek troche nie typowy .. nic nie wyjaśnione kim jest ten jego demon oraz jak się zabrał do tej całej roboty / walki z demonami

ale zapowiada się interesująco :)

BTW. Dla ciekawostki producentem 2 odcinka jest NICOLAS CAGE :) czyżby to ten sam nikolaś ?:)
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#28 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 05.02.2007 - |14:06|

BTW. Dla ciekawostki producentem 2 odcinka jest NICOLAS CAGE czyżby to ten sam nikolaś ?

Tak to ten sam :)
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#29 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 05.02.2007 - |18:52|

Tak to ten sam :)

a Cage będzie producentem każdego odcinka ? ciekawe może w jakimś odcinku zagra :D
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#30 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 05.02.2007 - |20:04|

a Cage będzie producentem każdego odcinka ? ciekawe może w jakimś odcinku zagra :D

na IMDB.com jest przedstawiony jako producent bez wyróżnienia na odcinki, więc raczej sypnął kasą na cały sezon. A czy wystąpi? Raczej nie sądzę, gwiazda jego formatu raczej nie zainteresuje się takim serialikiem ;) Chyba że odniesie duży sukces to jest szansa na mały epizodzik. Tak czy siak to nie żadne novum, że jakiś aktor produkuje serial.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#31 Borlog

Borlog

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 07.02.2007 - |13:47|

Ot serialik w stylu Constantine oraz Brimstone (potepieniec w polsacie) Koleś ma super zdolności i co odcinek zwalcza jakiegoś super niemilca. Brakuje jakiegoś wprowadzającego pilota bo od razu wrzucaja nam wątek złego wujka i jakiegos stowarzyszenia złych magów , problem w tym że nie wiemy co to za jedni i niby dlaczego mamy ich nie lubić. Serialik sredni może się rozwinie ale nie wykracza poza utarte schematy poprzedników.
  • 0

#32 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 07.02.2007 - |19:41|

Borlog: zadne super zdolnosci ;) Jest porpostu magiem LD

A to ze odrazu wszytskiego nam na tacy nie pokazali i nie wyjasnili calej fabuly to jest moim zdaniem bardzo dobre. Po co zdradzac wszytskie watki odrazu na poczatku?
Ps. Znasz jakis taki serial scifi? Bo ja sobie tak z glowy nie moge przypomniec.
  • 0

#33 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 07.02.2007 - |20:01|

Serial jest średni, realizacyjnie, klimatem i aktorsko.
Scenariusz to samo więc albo pociągną jakąś fabułę, będzie się coś dziać albo serial zacznie zmierzać do nikąd.

Potępieniec miał dobry klimat i poziom aktorstwa.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#34 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 07.02.2007 - |21:35|

ściągnąłem sobie oba pierwsze odcinki i stwierdzam, że takie coś mi pasuje - jest to bardzo dobry pomysł, mam nadzieję, że go nie "zmaszczą" - także życzę powodzenia ów serialowi !

Nie ma co go oceniać po 2 odcinkach ...
  • 0

Dołączona grafika

#35 Borlog

Borlog

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 07.02.2007 - |22:12|

Borlog: zadne super zdolnosci ;) Jest porpostu magiem LD

A niby czym jest magia w tym serialu? Koleś odziedziczył coś po matce nazwijmy to mocą bo same chęci nie pomogłyby mu obsługiwać tych "kamyczków"

A to ze odrazu wszytskiego nam na tacy nie pokazali i nie wyjasnili calej fabuly to jest moim zdaniem bardzo dobre. Po co zdradzac wszytskie watki odrazu na poczatku?
Ps. Znasz jakis taki serial scifi? Bo ja sobie tak z glowy nie moge przypomniec.

Nie chodzi mi o podanie wszystkiego na tacy tylko wyjaśnienie kto z kim rywalizuje, dlaczego tamci z komisji mają jakieś listy śmierci i czym wlasciwie jest ta komisja? Dlaczego pracownica komisji pomaga Dresdenowi skoro niby są źli.
  • 0

#36 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 07.02.2007 - |22:29|

Nie chodzi mi o podanie wszystkiego na tacy tylko wyjaśnienie kto z kim rywalizuje, dlaczego tamci z komisji mają jakieś listy śmierci i czym wlasciwie jest ta komisja? Dlaczego pracownica komisji pomaga Dresdenowi skoro niby są źli.

Rzekłbym : "Cierpliwości, mój młody padawanie, cierpliwości" wszystko jeszcze przed nami ! - tylko, że to nie ten film :P
  • 0

Dołączona grafika

#37 abdel

abdel

Szeregowy

• Email
  • 17 postów

Napisano 12.02.2007 - |22:21|

Troche dziwia mnie te pozytywne oceny. Moim zdanie odpowiedzialni za ten serial chcieli zjesc ciastko i miec ciastko i powinni zmienic tytuł na CSI:Dresden. Serial stanowi dziwna krzyzówke NCIS,CSI z mala domieszka paranormalnych zjawisk. Jak na serial o czarowniku/magi troche mało w nim magii zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie ale narazie fabula jest oklepana (nie ma tu nic czego nie mozna by znalesc w innym serialu o podobnej tematyce) Pani policjant(oczywiscie ;/) tez taka se , wogle ten motyw shepowy jakis taki słaby , a no i te wilkołaki z 3 odcinka wygladały jak z Harrego Pottera
  • 0

#38 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 12.02.2007 - |23:29|

- a ksiazke czytal?? :D

Butcher, "Front burzowy" i kolejne....
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#39 vg1

vg1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 17.02.2007 - |22:06|

3 odcinek IMHO najlepszy z dotychczasowych. Polecam.
  • 0

#40 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.02.2007 - |17:23|

1x04 - wreszcie widać coś więcej.. pojawia się powód serialu.. walka dobra ze złem (aż się zszokowałem :P).. Ale diabeł jest fajny :)

widać lichy rozejm, między złem a radą, coś czuję, że nim się serial skończy, rada przestanie istnieć...

A co do reszty to się zobaczy.. ale widać, że Dresdent znaczy w tej całej układance coś więcej.. tylko co?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych