Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate Universum

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
328 odpowiedzi w tym temacie

#81 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 06.06.2006 - |08:29|

Ktos usunal, juz jest.
Faktycznie ktos usunal.
Moze za pare dni uda mi sie postawic serwrek u kumpla, co prawda bedzie wolny ale do testowania i wykrywania bledow mysle ze bedzie dobry...chyba ze ktos udostepni szybsze lacze?
  • 0

#82 kinek

kinek

Szeregowy

• Email
  • 4 postów

Napisano 06.06.2006 - |09:46|

Sherkan pisalem Ci PW...

ale widze ze nie dostales wiadomosci.
mozemy sie dogadac, postawilbym ci serwer na 100mbit w Holandzi ;)

napis zmi PW z jakims kontaktem do ciebie.
pozdro
  • 0

#83 ..::Lincolm::..

..::Lincolm::..

Kapral

• VIP
  • 180 postów

Napisano 06.06.2006 - |09:59|

Czy masz łącze 1MB/s ?! Bo patrząc na rozmiar gifów przy technologiach to mam takie wrażenie...
199.gif 17-Jan-2006 03:40 651k - lol.... już mi się odechciewa grać...
bkd_page.jpg 14-Jan-2006 03:14 1.1M - WOHOHOHO!!! 1 MB!!! grafika w tle!!! ludu... powiedzmy, że stanowczo nie jest warta tego 1 MB do pobrania.

Co do lacza to mam 100Mb/s a skin jest naprawde swietnie wykonany.
  • 0

#84 Sky_walker

Sky_walker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.06.2006 - |12:37|

Co do lacza to mam 100Mb/s a skin jest naprawde swietnie wykonany.

Wiedziałem, że coś w tych okolicach ;) A skin naprawdę dobry - widać, duży wkład pracy.

Jak na dwóch programistów robicie to od grudnia to ja wypadam lepiej w statystykach:)

Od grudnia z 3 miesięczną przerwą, więc faktycznie to dużo mniej. O krótszych przerwach nie wspominamy...

Troche śmiać mi się chce Sky_walker z Ciebie:) Tak wypowiadasz sie na forum jaką to gre nie robicie i jaki to nie jest zaawansowany projekt, ale troche rozwalają mnie opisy waszych update'ów na stronce

hehehe racja, to BYŁO śmieszne :hyhy:
ale tak to jest jak się prowadzi ewidencję wszystkich korekt (sam nie wiem po co, ale jest ;)).

Chyba sam przyznasz ze robienie gry od podstaw samemu i stworzenie jej do takiej postaci ze mozna juz rozwijac budynki i technologie, kontrolowac produkcje surowcow, zaprojektowanie i zamapowanie calej bazy danych to jednak cos:)

Zgadzam się w 100% - pierwszy post zacząłem od gratulacji - znam ten ból, gdyż przez pewien czas również samemu pracowałem nad kodem, teraz mam drugiego programiste i aktualnie wdrażam trzeciego w temat. Screenów nie przedstawię, gdyż aktualnie pracuje nad nowym skinem... właściwie to zastanawiam się nad układem wszystkiego tak, żeby było możliwie mało transmitowanych danych, łatwa obsługa i aby to wszystko było przyjemne dla oka. Więc wszystko mam chwilowo "rozbebeszone", ale jak tylko poskładam wszystko spowrotem to podrzuce jakiegoś screena. Choć właściwie to nie wiem czy to na temat - w końcu gadamy o grach ze Stargate'a a nie 100% z Gwiezdnych Wojen.

Stworzyliscie stronke www o grze, fajnie ale czy nie uwazasz ze czas poswiecony na stworzenie strony i opisywanie takich pierdoł nie lepiej byłoby poswiecic na kodowanie?

Ostatecznie te pierdoły przydały się - mam już 2 programistów i grafika :D
  • 0

#85 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 06.06.2006 - |14:03|

Jezeli ktokolwiek ma pytania do Sky_walkera to zapraszam na forum jego gierki: ponizej przedstawiam moje pytani, jesli ktos zna tematyke programowania aplikacji bazodanowych to zapraszam naforum, chetnie poczytam pytania, odopowiedzie i podsune pare rad na tyle na ile sam znam tematyke:)
http://www.etw.uq.pl...topic.php?t=101
  • 0

#86 Andrzejas

Andrzejas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 06.06.2006 - |18:48|

Ktos usunal, juz jest.
Faktycznie ktos usunal.
Moze za pare dni uda mi sie postawic serwrek u kumpla, co prawda bedzie wolny ale do testowania i wykrywania bledow mysle ze bedzie dobry...chyba ze ktos udostepni szybsze lacze?

Znowu nie ma :( , ja to mam pecha, mógbym prosić o wysłanie na maila, którego podałem w pw
  • 0

#87 Rodnej

Rodnej

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 06.06.2006 - |20:13|

kto mi prześle ta gre na maila uniwersum1987@interia.pl
  • 0

#88 Ethel

Ethel

Szeregowy

• Email
  • 41 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 06.06.2006 - |20:40|

Mam pytanie: Czy jeszcze jest coś do pomocy, bo jeśli chodzi o programowanie to raczej ja nie pomoge przez brak możliwości zagrania w tą gre. Przyczyna: Nie moge włączyć MySQL bo wyskakuje error że nie może uruchomić i tyle.
  • 0

#89 kinek

kinek

Szeregowy

• Email
  • 4 postów

Napisano 06.06.2006 - |21:56|

Mam pytanie: Czy jeszcze jest coś do pomocy, bo jeśli chodzi o programowanie to raczej ja nie pomoge przez brak możliwości zagrania w tą gre. Przyczyna: Nie moge włączyć MySQL bo wyskakuje error że nie może uruchomić i tyle.

jesli ktos ma taki problem ze SQL nie startuje i wywala blad Error: 0 to odinstalowac sql, wywalic zawartosc folderu instalacyjnego, zainstalowac i powinno hulać :D

A co do tych którzy chcą gre na maila.. sama Java SDK zajmuje 50Mb :P
  • 0

#90 Kultin

Kultin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoKraków

Napisano 07.06.2006 - |22:56|

Kurcze, no no bardzo sie ciesze, ze powstaje wreszcie gra na podstawach SG :) Kiedys pisalem wlasną, podobną do ogame opartą na świecie SG-1 tyle tylko, ze w PHP, niestety jednak zabrakło później czasu na kontynuowanie projektu :)

aha obecnie katalog Universum jest pusty : (

btw. zamieszczam jeszcze prototypową grafike jaką chciałem wykozystac w mojej gierce : )
Posted Image
Posted Image
Takie tam : )
  • 0

#91 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 07.06.2006 - |23:21|

zamiast na FTP wrzuć go na np. www.megaupload.com
  • 0

#92 gekko44

gekko44

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • Miastokopenhaga

Napisano 08.06.2006 - |13:34|

tez chcialbym potestowac ale Universum puste....a zamiast MEGAUPLOAD lepszy jest WYSLIJTO.PL :D:D:D
  • 0

#93 opa2010

opa2010

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 08.06.2006 - |18:02|

Gratuluje Sherkan :clap: i niech moc bedzie z tobą.
Niestety nie pomomoge gdyż jestem kiepski z SQL itp
Podoba mi sie pomysł z planetami i SGC i wrotami gdzie gracz moze raz dziennie wysłąc SG-? i zdobyc czesci statków, surowce, technologie.

7 Opuszczone planety ktorych nie mozna przejac ze wzgledu na to ze sa zamieszklale przez jakies niebezpieczne stworzenia ale atakujac je mozna zdobyc jakies uzadzenia np generatory pola silowego do bydynkow, drony, ZPM lub inne rzeczy

Mozna stworzyc magazyn takich czesci a statki budowac tak jak w X-War
Podejrzewam ze to powaznie rozbuduje baze danych ale ma to swój urok.
  • 0

#94 Lesiulm

Lesiulm

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 08.06.2006 - |22:46|

Wiem ze to skaplikuje proces twozenia gry ale naprawde bylo by fajnie gdyby obrazki budynkow sie zmienialy po osiagnieciu okreklonego poziomu (ogladanie tego samego obrazka z kopalnia na 1 i na 40 lvl i dalej do ciekawych nie nalezy :P ) dotyczylo by to rowniez planet itd
  • 0

#95 Ethel

Ethel

Szeregowy

• Email
  • 41 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 09.06.2006 - |11:28|

ja mam wszystkie pliki które były na ftpie i wrzuce je tam zaraz także można je będzie ściągać znowu (nie mam tylko javy ale to można ściągnąć z neta)
  • 0

#96 Andrzejas

Andrzejas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 09.06.2006 - |14:00|

ja mam wszystkie pliki które były na ftpie i wrzuce je tam zaraz także można je będzie ściągać znowu (nie mam tylko javy ale to można ściągnąć z neta)

niestety dalej pusto :(
do czego grafika jeszcze jest potrzebna tak bym kogoś pracy nie powielał
  • 0

#97 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 11.06.2006 - |22:48|

Wiem ze to skaplikuje proces twozenia gry ale naprawde bylo by fajnie gdyby obrazki budynkow sie zmienialy po osiagnieciu okreklonego poziomu (ogladanie tego samego obrazka z kopalnia na 1 i na 40 lvl i dalej do ciekawych nie nalezy jezyk.gif ) dotyczylo by to rowniez planet itd

Wlasnie tez tak sie zastanawialem to nie jest trudne do zrobienia oprocz stworzenia odpowiedniej grafiki.
  • 0

#98 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 12.06.2006 - |13:46|

Dodatkowe, info. Ze wzgledu na brak czasu niestety ale nie odpisuje na listy typu "jestem fanem SG/ogame, czy moglbys mi podeslac gierke, chetnie ja przetestuje".
Jak gra bedzie w wersji zdatnej do grania/testowania to podam namiary na serwer tak zeby mozna ja byla przebadac i sprawdzic bugi, narazie mam jednak sesje wiec projekt chwilowo stoi.
  • 0

#99 TroubleM@ker

TroubleM@ker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 12.06.2006 - |15:22|

dla zainteresowanych... można ściagnąć ja stad:
...

Edited:
jako ze projekt umarł to ściągam z servera...

Użytkownik TroubleM@ker edytował ten post 03.08.2006 - |11:00|

• 0

#100 Lumino

Lumino

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 21.06.2006 - |15:21|

A wykonanie tego skina jest naprawde dobre. Ktos napracowal sie aby zrobic cos takiego.

Hmmm.. czy ja wiem... az tak rewelacyjnie to ten skin zrobiony nie jest, pare rzeczy do dopracowania takich jak bo w ogole sie kupy nie trzymaja a jak ktos ogladal SG to te male "bugi" az raza, np umieszcze nie gifa z Blisknerem jako DT, gif stoczni z Ha'takiem jako technologii opancerzenia, technologia napedu spalinowego znow z Bliskner'em, MT z wizerunkiem Al'kesha ... chyba troche nie bardzo, wyglada jakby ktos wzial sobie pierwsze z brzegu gify i powrzucal tam jak mu pasowalo...

Skoro juz sie czepiam

Crusier //krazownik - Prometeusz Class Ship
Destroyer //niszczyciel - Deadal Class Ship

Te okrety maja oznaczenia kodowe (klasy okretu) odpowiednio BC 303 i BC 304 a samo Prometeusz i Dedal to 'imie' okretu bo jak wiadomo z klasy BC304 jest jeszcze Odyseja (a raczej byla [']) oraz Korolev, wiec jesli juz to proponowalbym uzycie w/w nazw BC 303 i BC 304 :)

Użytkownik Lumino edytował ten post 21.06.2006 - |15:34|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych