Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate Universum

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
328 odpowiedzi w tym temacie

#41 Amidka

Amidka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 30.05.2006 - |18:51|

A Ori? Może jakąś technologie Ori ]:>
  • 0
Potęga i wielkość Ori jest niezaprzeczalna.
Ci, którzy odrzucą ścieżkę do oświecenia, muszą zostać zniszczeni.

Hallowed are the Ori

#42 Rajczas

Rajczas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 30.05.2006 - |19:17|

juz bez przesady :P ale np obronne bronie moze byc tez Dzialo Tollan (jezeli ktos tego nie wymienil)
  • 0

#43 mosses

mosses

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 30.05.2006 - |19:20|

no i chyba brakuje jeszcze super wrot przez które mozna by wciągu sekundy przesyłac armie miedzy galaktykami :>
  • 0

#44 kamkaw

kamkaw

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoTrzebinia

Napisano 30.05.2006 - |19:42|

Co do budynków proponuje jeszcze dodac jakis budynek na wzór falangi czujnikow. Zajdowal by się w kosmosie mozna by go bylo zrobic w stoczni statków z nagu.... (niepamietam jak to sie pisze). A skanował by njapierw kilka ukladó w poblizu w celu wychwycenia wszelkiego ruchu. A na wyzszym poziome mogl by przeskanowac wiekszy obszar. A co do nazwy to może: "Monitor ruchu galaktycznego" ???? :] troche głupia ta nazwa ale nic wiecej nie wymyslilem.

Bardzo dobry pomysł ale nazwa to np. Skaner dalekiego zasięgu

Mam też taki pomysł że wraz z kolonizacją planety jest mały % szansy na znalezienie jakichś Ruin Pradawnych co by podnosiło np technologie pradawnych(wcześniej wspomnianą)
po przejęciu jakiejś planety obcej to też można by część ich technologi przejmoać :) (nie całą bo gra by była za prosta i zawsze zniszczona cywilizacja zdąży coś ze swoich odkryć ukryć :D)

Pzdr. kamkaw
  • 0
████████████████████████
Rip SG-1

#45 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 30.05.2006 - |20:33|

Ponieważ, jak widzę robi się tu mała burza mózgów - Panowie - przystopujcie trochę :D

Dajcie czas autorowi na staranne dopracowanie podstaw... Nie da się zaprząc wszystkiego do gry... Zrobienie dobrej gdy na podstawie czegoś polega na przyjęciu jak najlepiej dobranych uproszczeń...

Pozdrawiam i życzę powodzenia w pracach nad grą :)
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#46 Lesiulm

Lesiulm

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 30.05.2006 - |20:59|

Mam propozycje zeby wprowadzic do gry bonusowe planety tzn gdy gracz kontroluje taka planete dostaje powiedzmy bonus do jakiejs technologi ze wzgledu na powiedzmy znajdujacy sie tam placowke badawcza pradawnych, bonusy nie musz byc tylko dla pojedynczych gracz moga one dotyczyc sojuszy lub jesli zamiezacie wprowadzic rasy to ras. Sadze ze sprawi to ze rozgrywka bedzie duzo ciekawsze poniewaz sprawi ona ze bedzie o co walczyc. Mam kilka propozycji takich bonusow:

1 panety ze zwiekszonym wydobyciem surowcow np 20% wiecej nic na innych planetach

2 planety zwiekszajace szybkosc badan (bonus traci sie przy okreslonym poziomie tech a na lvl przewyzszajacych o duzo jakis prog nawet bedze ujemnu bonus, zmusi to graczy do opuszczania takich planet i zostawiania ich slabszym graczom) lub jakas technologie np +2 do czegos tam

3 Bonus 3 lub wiecej planet. Gdy dany gracz lub sojusz posiadaja wszystkie 3 planety jakas 4 planeta staje sie ich sojusznikiem (bedzie to planeta npc nie do przejecia normalnie) w wyniku tego moga oni budowac unikalne jednosti lub cos innego

4 Bonusy kar gdzy sojusz lub gracz kontroluje dana planete kazdy kto go zaatakuje bedzie mial przez jakis czas kare (np 10% wydobycia zlota na jakiejs planecie, losowo bedzie wybierana planeta i rodzaj surowca)

5 Bonusy ras. Gdzy gracze z danej rasy kontroluja jakies planety cala rasa dostaje bonus a przeciwne kare. Bonus/Kara jest zalezna od ilosci graczy danej rasy (im mniej graczy karanej rasy w grze tym mniejsza kara im wiecej tym wieksza tak samo z bonusem)

6 Losowe floty (np piratow) po ich zniszczeniu mozna liczyc na znalezienie dodatkowych surowcow.

7 Opuszczone planety ktorych nie mozna przejac ze wzgledu na to ze sa zamieszklale przez jakies niebezpieczne stworzenia ale atakujac je mozna zdobyc jakies uzadzenia np generatory pola silowego do bydynkow, drony, ZPM lub inne rzeczy

8 Nowe galaktyki dostepne po zniszczeniu obrony okreslonych planet (spowoduje to ze lepsi gracze beda przenosic sie do nowych galaktyk ze wzgledu na to ze bedzie tam duzo wolnych planet zostawiajac nowym graczom stara galaktyke)

Mozna jeszce bnawymyslac tego, chodzi glownie o to zeby bonysy byly warte walki o nie ale slabsze bonusy stawaly sie bezuzyteczne dla mocnych graczy lub nawet im szkodzily zmuszajac ich do pozucenia ich to tyle moze sie spdoba moze nie. ^_^ Za ortografie sorry :bag:
  • 0

#47 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 31.05.2006 - |10:20|

Hm bardzo mi się ten pomysł podoba ale wiem z doświadczenia ,że wszystkie mody nioficjalne do stargate gry itd były niszczone przez MGM i zawsze kończyło się skasowaniem projektu.
To forum jest dosyć znane nawet za granicą wiec boje się ,że jak ukończycie to gre i stanie się popularna a to jest pewne poniewarz gier stargate jest jak na lekartwo może się to skończyć pozwem alboczymś podobnym poniewarz gra wykorzystuje pewne rzeczy ze świata stargate które są chronione prawem autorskim.
Wiem ,ze ten post jest troche nie na temat ale pisze go z pełną premedytacją bo niestety wszyscy zaczynają angarzować się w projekt bo wydje się on bardzo fajny i naprawde przyciągnie dużo ludzi , ale z tego co widze nikt chyba nie zastanowił się nad tym problemem.

Użytkownik Raptorek edytował ten post 31.05.2006 - |10:22|

• 0

#48 mosses

mosses

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 31.05.2006 - |10:29|

ja też nad tym myślałem i to jeż duzy problem:( bo mgm może przyczepić sie do nazewnictwa bądz grafiki
  • 0

#49 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 31.05.2006 - |11:01|

Z tego co wiem każdy projekt został bezlitośnie prawnie niszczony tzn dane grupy dostawały zagrożenie pozwem i każdy projekt upadał a trzeba zauważyć ,że taka gra włąśnie jest w plannach MGM no oczwiście bardzo rozbudowana i graficznie i tecnicznie ale podobna i o to się martwie :(
  • 0

#50 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 31.05.2006 - |12:04|

Raptorek, o ile wiem, bliskie skojarzenia, czy nawet wygląd obiektów nie jest powodem do pozwu. W ostateczności wystarczy pozmieniać nazwy, np Stargate na Storgate Hat'ak na Hot'ak i choć oczywiste będą aluzje, nie łamane sa prawa autorskie...

#51 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 31.05.2006 - |12:14|

Nie mogą być bardzo podobne bo i tak wpłynie pozew a to wystarczy do wykoczenia projektu
A zmiana całej gry to już nie to samo a co do grafiki na 100% dobry prawnik się przyczepi :P
Sam nie wiem temat narazie nie ma sensu ale na 99% tak to się skonczy :(
Pewnie wiesz ,że wszystkie projekty amatorskie mody do gier na bazie sg zostały wykończone tylko grozbą pozwu wiec wiedzą jak to robić :(
Jestem ciekaw tylko czy wykończą projekt BSG
  • 0

#52 mosses

mosses

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 31.05.2006 - |12:15|

StarDors SD-1 :>
  • 0

#53 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 31.05.2006 - |14:40|

StarGejs SGej-1 ;]

PS. Jezeli gra zdobedzie popularnosc to MGM sie przyczepi.
  • www.gwrota.com

#54 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 31.05.2006 - |14:52|

Dokładnie i tego sie boje a złatwienie sprawy oficialnie może z 1 strony miało by sens ale jak by sie nie zgodzili to jak kopanie sobie grobu już sam nie wiem
  • 0

#55 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 31.05.2006 - |16:18|

Mozna tez oficjalnie. Jesli sie nie zgodza wtedy bedziemy mogli debatowac nad innym rozwiazaniem,
  • www.gwrota.com

#56 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 31.05.2006 - |16:28|

Jak dla mnie to by było najlepsze puki projekt jest w takiej fazie jakiej jest potem jak by gra ruszyła mogła by się zrobić afera a po 2 trzeba by było zmieniać skończony projekt a nie go rozwijać
W tej chwili musi się autor tego projektu wypowiedzieć :)

Użytkownik Raptorek edytował ten post 31.05.2006 - |16:30|

• 0

#57 Imitacjalosia

Imitacjalosia

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów
  • MiastoPrzemyśl

Napisano 31.05.2006 - |19:08|

Mi się również bardzo pomysł podoba było by bardzo fajnie jak by to wypaliło wiec morze dorzucę coś od siebie morze jakiś drobny podział na rasy bądź tak jak w grze w którą obecnie gram zawody wiec podam linki do gry morze akurat coś się przyda do stworzenia gry jakiś pomysł albo coś
http://pl3.space-pioneers.net
i prosił bym jak by gra już była dostępna do gry o poinformowanie mnie mailem
ewentualnie jeszcze przydatne linki
http://imageshack.us/
http://www.colorsche...com/online.html
http://webmaster.helion.pl/kurshtml/

jaki się komuś przyda są różne ciekawe rzeczy na tych stonkach
:D:D:D
  • 0

#58 Plaski999

Plaski999

Kapral

• Użytkownik
  • 214 postów
  • MiastoOstrów Wlkp.

Napisano 01.06.2006 - |08:15|

już chciałem wysyłać maila do sherkana, o gierę, ale przeczytałem, że ma już dość maili i podał adres skąd można zassać gierkę w zakładce #1 :(:(
nic takiego nie znalazłem :blink: może jestem ślepy B) ale gdyby ktoś znał ten adres, to niech mi napisze głośno i wyraźnie, żebym się nie zgubił :D :bag:

z góry dziękuję i czekam

edit1: znalazłem adres, ale jakoś nic pod tym adresem nie widzę :( tylko katalog PUB i nic więcej :(
a chętnie bym sprawdził jak to działa :)

Użytkownik Plaski999 edytował ten post 01.06.2006 - |09:22|

• 0

#59 Ethel

Ethel

Szeregowy

• Email
  • 41 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 01.06.2006 - |09:54|

Tak sobie przemyślałem sprawe tego MGM i przyszło mi coś do głowy. W internecie jest gra Stargate Wart w którą gram i ostatnio zostały dodane linki do 3 nowych gier. Nazywają się Ascended Wars, Chaosgate Wars i trzecia jest zamazana dlatego nie potrafie jej przeczytać. Można zagadać do nich (wiem że to strony angielskie dlatego osoba która do nich napisze musi angielski znać) i dowiedzieć się czy ich gra ma jakąś licencje na nazwy ras i statków (bo ja np. moge zbudować statek Jack O`Neill w Azgardzie) a jak nie mają to znaczy że się nie przyczepili czyli nasza gra też może wyjść, a jak mają licencje to zapytać jak można takową zdobyć i ile ona wynosi.
  • 0

#60 LVK

LVK

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 01.06.2006 - |10:09|

Bardzo chetnie pomoge;) Jestem studentem informatyki na WSBiF w Katowicach. Moge pomoc wlasnie z grafika. Mam male doswiadczenie. Napisalem wlasna gre tylko dla siebie i kolegi i ma sporo niedorobek ale zawsze moge sluzyc pomoca w rozwiazaniu problemow. To w czym jestem dobry: CorelDraw, Photoshop, Office, Visual Basic. Pisanie nowych funkcji i programow dla Offica. Oto moje namiary darthlordlvk@interia.pl lub lvk@mail.com
Pozdrawiam
LVK

a tak wogole panowie to najpierw trzeba pomoc zrobic te gierke... Nad licencja lub innymi zgodami to sie pozniej pomysli. Potem mozna przedstawic projekt tworca Stargate ze jest to dla nich spora promocja itd. itd. Przedstawimy to jako tworczosc fanow. Ale przedewszystkim trzeba zrobic ta gre!!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych