Stargate Universum
Napisano 26.05.2006 - |17:12|
Destroyer //niszczyciel - Deadal Class Ship
NBomber //bombowiec z ladunkami naquadah - Al`quesh
NMotherShip //statek matka - Hatak
NWarLord //war lord - Anubis Hatak Class (Lub Apophis Hatak class )
Corvette //korwetta - Blickrinser Class
Napisano 26.05.2006 - |17:56|
Wszystkim to bez problemu działa?? Ja mam problem z logowanie do bazy danych!(tak mi wyświetla). rejestruje się, generuje galaktyke i wszystko jest ok! Nawet w bazie danych mam w liście użytkowników swój login i hasło ale jak chcę sie zalogować to sie wyświetla:
Nie pomogło przeinstalowanie wszystkiego! Na drugiej maszynie chodzi tak samo! wkółko ten sam komunikat! Może ktoś wie co jest nie tak??
Od razu zaznaczam, ze ja nie widzialem kodu, ani nie mam tego.
Ale z tego komunikatu co podajesz, to masz blednie podane dane uzytkownika bazy danych.
Napisano 27.05.2006 - |10:40|
Napisano 27.05.2006 - |11:41|
Napisano 29.05.2006 - |13:36|
Zrobiłem dodatkowo małe poprawki w budynkach. Można już budować w zasadzie wszystkie budynki, oprocz tych które wymagają technologii(jeszcze jej nie skonczylem)
Napisano 29.05.2006 - |17:18|
tez jestem studentem inf z gliwic 6 sem , chętnie pomoge w tym projekcie.
JS/PHP/CSS/DHTML/SQL z tego zakresu moge sie przydać.
prosze o kontakt mosses@interia.pl
Użytkownik mosses edytował ten post 29.05.2006 - |17:20|
Napisano 29.05.2006 - |19:44|
Apropo obrazkow statków i niektorych technologi (ZPM) to moze zapytac twurcow www.gwrota.com o udzielenie praw autorskich. Na ich stornie sa obrazki. Albo zrobiz zuyty ekranu z filmu
Użytkownik DjMarco edytował ten post 29.05.2006 - |19:47|
Napisano 29.05.2006 - |20:44|
Są 2rodzaje zdarzen, globalne (dla całego konta gracza) i lokalnej,tylko dla jadnej planety.
Więc można to podpiąć pod zdarzenia globalne. Myślałem zeby z konta roota robić np. Atak goauldów np. na całą galaktyke nr 4:)
Wszyscy gracze będą wtedy zjechani przez flote x.x.x z całej galaktyki.
Jednak jak narazie nie robie zdarzeń, mam w planach to na samym koncu. Dzis zajmę się Technologią, co Ethel mi podesłał.
Juz wkrótce update na ftpie
Napisano 29.05.2006 - |21:00|
BTW
Pozwolę sobie trochę się powymądrzać:
bez else będzie działać tak samo, zresztą chyba wygodniej byłoby zrobić switchem.
bez else'ow sprawdza wszsytkie warunki po kolei. Jeżeli masz 'n' porównań to wykona Ci 'n' porównań. else if natomiast wykona w najlepszym przypadku jedno, a dopiero w najgorszym 'n'. Rożnica, może mała, ale przy dużej liczbie porównań i użytkowników może być odczuwalna. Poza tym, nie zawsze porównanie sprowadza się do cos == 1, moze byc tez to argument zwracany przez metode zlaczoną z warunkiem.
Switch w zasadzie to, to samo rozwiazanie co duzo else if'ow. I daje wieksza przejrzystosc kodu. Z drugiej strony kompilator zawsze dorzuci cos od siebie do kodu maszynowego. Wiec tutaj kompilator moze sprawic, ze roznica miedzy switchem i else ifem jest duża
Użytkownik VeeDee edytował ten post 29.05.2006 - |21:14|
Napisano 29.05.2006 - |21:49|
np.
deuter -> uran
kryształ->plastik
metal -> aluminum
naquadah i naquadnie zrobic tez
to śa przykładowe propozycje mam nadzieje że ktoś wymysli coś lepszego
Napisano 29.05.2006 - |22:44|
prosze czytać dokładnie forum, w pierwszej zakładce znajdują się informacje skad pobrać gre,a co chwile dostaje majla gdzie ona sie znajduje! :/
Napisano 29.05.2006 - |22:50|
Napisano 29.05.2006 - |22:57|
Chciałbym aby była podobna do SG, jednak jak masz jakieś ciekawe pomysły do mozesz dorzucic.
Mam pytanko do kogos z serwerem, poszukuje serwera tomcata. Ma ktoś moze jakąś maszynke podłączoną do sieci i czy mógłby zainstalować na niej całą gre?
Każdy lokalnie testuje aplikacje, pisałem do różnych firm komercyjnych o darmowe konto ale nikt nie chce udostepnic a 100zł na pół roku to jak narazie nie chce mi się wydawać. W przyszłości jak gra juz bedzie na ukonczeniu to postawie ją na serwerze komercyjnym, jednak jak narazie wystarczył by jakiś serwerek z kontem ftp przez które mogłbym robic updaty i moznaby testować gre.
Co wy na to?
Ma ktos moze jakies namiary na taki serwer, pomogę przy instalacji tomcata.
Napisano 30.05.2006 - |09:51|
spex(at)o2.pl
sp. gra ktoś w og uni 41?
Napisano 30.05.2006 - |10:22|
I jeszcze mój drugi pomysł:
Proponuje dodać funkcie przechwytywania transportu. Mozna by wysłac swoja flote aby przejela transport innego gracza (taki transport mozna by bylo namiezyc ów Monitorem ruchu. Flota przechwytywana mogla by się bronic i miec opstawe w postaci innych statków. Np myśliwców.
Polecam tez mozliwośc przejmowania transportu tylko na mysliwcami lub innym statkiem a z przejetego transporu dostajemy statki na własność.
Napisano 30.05.2006 - |11:44|
Napisano 30.05.2006 - |12:24|
technologia tauri
tchnologia goauldów
technologia asgardu
technologia pradawnych
i np. żeby wybudować prometeusza potrzebna by była technologia tauri na 5 poz i technologia goauldów na 3
i tech asgardu na 1
albo żeby wybudowac wrota to technologia pradawnych na 10 poz
oczywiscie mozna powiązac pozostałe technologie tak aby np móc badac technologie osłon trzeba by najpierw wymyslic technologie gouldów na 2 poz albo technologie jądrową to trzeba miec 3 poz tauri
===================================================================
drugim moim pomysłem jest mozliwośc wysyłania bomb przez wrota które miały by różne działanie i w zależności od stosowanej przesłony po drugiej stronie by explodowały lub nie.
np. bomba mk2 by niszczyła całą planete potem trzeba by uzyc transformera do jej ponownego osiedlenia
bomba atomowa - niszczyła by małą czesc jednostek
bomba naquadah - wszystkie jednostki naziemne
bomba emp blokowała by działanie elektrowni na calej planecie bądz w jakiś sposób by je ograniczała
no i oczywiscie przez wrota powinno dac sie wysyłac pewne jednostki piechoty ,zawiadowcze i surowce
to narazie tyle..
Użytkownik mosses edytował ten post 30.05.2006 - |12:25|
Napisano 30.05.2006 - |14:01|
co do technologi to może by wprowadzić technologie wszystkich ras np.
technologia tauri
tchnologia goauldów
technologia asgardu
technologia pradawnych
i np. żeby wybudować prometeusza potrzebna by była technologia tauri na 5 poz i technologia goauldów na 3
i tech asgardu na 1
albo żeby wybudowac wrota to technologia pradawnych na 10 poz
oczywiscie mozna powiązac pozostałe technologie tak aby np móc badac technologie osłon trzeba by najpierw wymyslic technologie gouldów na 2 poz albo technologie jądrową to trzeba miec 3 poz tauri
A do opanowania tych technologi to mozna by było jakis specjalny budynek zrobic. I zeby zaczac opanowywać technologie guoldów to na poziomie 2 musi byc budynek ( powinien troche kosztowac). A technologie tauri od 1 lvl. Powinien ten budynek byc dostepny po wybudowaniu czegos w stylu Centrum dowodzenia ( tu moj kolejny pomysł)
centrum dowodzenia lvl. 1 -> Instytut badawczy (ten budynek od opanowywania technologi)
Instytut lvl. 1 - > technologia tauri
Instytut lvl.2 -> technologia guoldów
Instytut lvl.3 -> technologia Azgardu
Instytut lvl.4 -> t. Pradawnych
po poznaniu na jkis level którejś z tych technologi mozna cos opracowac. Np techn osłon góoldów 1 - technlogia guoldów 5 lvl. Techn. osłon Azgardu - technoogia azgardu 5 lvl. Cena budynku powinna byc wysoka ale cena opracowywwania tech juz mała.
Tu tez kolejny pomysl podział np. technologi osłon na góoldów azgardu i pradawnych oraz innych technologi.
sorry za błędy bo napewno są.
Użytkownik DjMarco edytował ten post 30.05.2006 - |14:31|
Napisano 30.05.2006 - |15:33|
a z jednostek bym dodał jeszcze > aurora class ship i ascients defense stacion:>
Napisano 30.05.2006 - |16:59|
Chcialbym dac pare rad np:
Podziekic gre na Galaktyki
Nasza i Pegaza
Jezeli na Pegaza wybieramy rase np Wraight lub ekspedycja ludzi
Jezeli nasza to
Goauld, TokRa, Ziemia, Asgard
Najpierw np tworzymy jednoskui nie statki ale ludzi i np jest technologia wrot jezeli bedzie np na 1 poziomie mozemy raz dziennie przenosic nasza team na inna planete na dany czas np 3 godziny i mamy do wyboru
szukanie technologii itp i czasami mozemy zdobyc jakies surowce albotechnologie.
No i przez wrota mozemy atakowac ludzi znajkac ich adres wrot ale jedynie jednostkami ludzkimi potem jak mamy flote mozemy atakowac flota itp itd
Mam nadzieje ze moje pomysly wam sie spodobaja :]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »