Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate Universum

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
328 odpowiedzi w tym temacie

#301 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 12.04.2007 - |07:43|

jak tam postępy? :)
mamy już kwiecień
są jakieś przypuszczenia co do daty aktywacji

postępy są, są...juz mozna walczyc, wlasnie koncze prace nad generowaniem raportów wojennych...czyli wszystko idzie do przodu.
Mysle ze do przyszlego tygodnia wszystko ukoncze i zabieram sie za przenoszenie strony na nowy design i generalne poprawki i dopracowywanie wszystkiego.
Bedzie ciezko bo w sumie to jeszcze 2 tygodnie ale bede sie starał.
Pozdrawiam
  • 0

#302 Ethel

Ethel

Szeregowy

• Email
  • 41 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 13.04.2007 - |14:49|

to już za dwa tygodnie koniec prac? wow a jeszczcze nie tak dawno wogóle nie było nic zaczęte. Wielkie Gratz dla ciebie Sherkan że wogóle chce Ci się to robić. Mam nadzieję iż ta gra będzie najlepszą z dotychczasowych gier MMORPG.
  • 0

#303 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 13.04.2007 - |16:35|

to już za dwa tygodnie koniec prac? wow a jeszczcze nie tak dawno wogóle nie było nic zaczęte. Wielkie Gratz dla ciebie Sherkan że wogóle chce Ci się to robić. Mam nadzieję iż ta gra będzie najlepszą z dotychczasowych gier MMORPG.

Gra ma duzo bledow jeszcze, juz serwer stoi i testujemy ja wciaz.
Narazie staram sie dla Was odpalic podstawową wersje do budowania i atakowania a wszystkie szmery bajery beda w trakcie robione..
Bo widze coraz bardziej sie domagacie juz ujrzenia czegokolwiek oprocz screenow. Wiec nie liczcie na cuda, to beda narazie beda testy na poczatku maja a nie oficjalna premierra wiec podam tylko dla pewnej liczby osob bo serwer nie jest tez w wersji produkcyjnej tylko do testow go mam.

Jezeli ktos jest chetny to prosze juz teraz pisac na majla: sherkan (aatt) o2.pl w temacie prosze napisac "Testy",
to pozniej podam wam link do strony.
Prosze podac typ przegladarki i predkosc lacza.

Użytkownik sherkan edytował ten post 18.04.2007 - |13:14|

• 0

#304 Atlantis1

Atlantis1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoSGC

Napisano 25.04.2007 - |09:34|

jak idą postępy z grą ??
  • 0

#305 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 25.04.2007 - |11:54|

Cały czas walcze...nowy design strony glownej juz jest podpiety, a z gry bedzie dopiero koncem maja bo grafik ma mature.
Jednak loty sa narazie ograniczone bo po uploadzie na serwer aplikacja cos nie chce chodzic i poprawiam prawie wszystko...
  • 0

#306 Atlantis1

Atlantis1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoSGC

Napisano 06.05.2007 - |13:05|

Są jakieś newsy dotyczące gry ?? :unsure:
  • 0

#307 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 06.05.2007 - |13:23|

Jutro roześlę link do osób które się zgłosiły...pozdrawiam.
  • 0

#308 Rafallo

Rafallo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 07.05.2007 - |13:05|

Wszyscy czekamy z wielką niecierpliwością ;) Ten temat odwiedzam po ki8lka razy dziennie z nadzieją, ze ktoś coś napisze nowego w tym temacie ;]

Użytkownik Rafallo edytował ten post 07.05.2007 - |13:12|

• 0

#309 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 07.05.2007 - |14:46|

linki rozesłane...pozdrawiam, zycze miłej zabawy...wszelkie bledy prosze zgłaszac na forum gry, w dziale bugi, bo na skrzynce mi się stracą.
Jesli ktos jest zainsteresowany testowaniem prosze pisac na pw.

Użytkownik sherkan edytował ten post 07.05.2007 - |14:47|

• 0

#310 Rafallo

Rafallo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 08.05.2007 - |15:11|

No jak dla mnie bomba, tylko szkoda ze az tak bardzo podobne do OGame, na przyklad nazwy wierzyczek obronnych są takie same (działo Gauss'a, elektrownia fuzyjna, deuter na przykład) i ze brak jest jakis nazw bardziej przyblizonych do SG (choc reaktor Nahquadah mi sie spodobał), nie widze potrzeby podawania symboli Wrót, skoro o wrotach nei na nic powiedziane w tej grze. No i oczywiscie nazwy statkow moglibyscie przyblizyc do wspanialego serialu :D ogólnie wiem, ze sie czepiam i ze to dopiero testy, no ale zawsze coś...Aha i gratuluje naszemu kochanemu programiscie nazwania swoim nickiem (na tym forum) rakiet ofensywnych...to mi sie bardzo spodobało;)

No ale nawet jesli nie zmienicie tego, co wam "bezczelnie wytknelem" będe garł w SGU do oporu, bo naprawd odwaliliscie kawał dobrej roboty, gratulacje!

@Edit: Zauważyłem ze panele słoneczne nie mają opisu, a zbiorniki deuteru w opisie mają "budowniczowie" zamiast "budowniczy"
Ale to tak an marginesie

Użytkownik Rafallo edytował ten post 08.05.2007 - |15:15|

• 0

#311 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 08.05.2007 - |18:12|

Dzieki za post!
Szczerze to ja nie nazwalem tak tej rakiety tylko miccom, on sie zajmuje wszelkimi nazwami. Sprawa nazw jest calkowicie otwarta i wszelkie propozycje prosze uwzgledniac na forum, to po rozpatrzeniu bedzie ew. zmieniona na nazwa.

Gra jako ze jest dla graczy to nazwy i opisy tworza sami gracze, czesc rzeczy zostala zmieniona czesc usunieta a czesc bedzie dodana.

Użytkownik sherkan edytował ten post 08.05.2007 - |18:13|

• 0

#312 Rafallo

Rafallo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 09.05.2007 - |09:02|

Co nie zmienia faktu, że odwaliliście kawał niezłej roboty ;) a po co jest adres wrót na kazdej planecie?
  • 0

#313 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 09.05.2007 - |12:18|

Co nie zmienia faktu, że odwaliliście kawał niezłej roboty ;) a po co jest adres wrót na kazdej planecie?

Nie na kazdej planecie są gwiezdne wrota, tak jak złoże naquadah.
Kazda stolica- glowna planeta, ma gwiezdne wrota, ale nie ma naquadah.
I kazda nowo kolonizowana planeta moze miec naquadah/SG, albo oba, wtedy jest wypas!

Mozna utrzymywac miedzy swoimi planetami kontakt poprzez SG i w razie inwazji na planete ewakuowac planete badz podeslac posilki, (ilosc posilkow jest ograniczona, czasem opoznien otwarcia tunelu miedzy planetami)
  • 0

#314 grisza

grisza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 13.05.2007 - |08:29|

Witam, pierwsze wrażenie pozytywne, ale od razy rzucają sie w oczy koszty nawet najprostszych podzespłow, oraz energia a raczej jej ciągły brak (koszty paneli) może by wprowadzić satelity słoneczne (chyba że gdzieś są a jeszcze ich nie znalazłem) tanie zródło energi moża by w początkowej fazie gry zaspokoic zapotrzebowanie na energiem, a satelity mają to do siebie że można je niszczyć w czasie ataku.
  • 0

#315 Rafallo

Rafallo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 13.05.2007 - |10:11|

Nie na kazdej planecie są gwiezdne wrota, tak jak złoże naquadah.
Kazda stolica- glowna planeta, ma gwiezdne wrota, ale nie ma naquadah.
I kazda nowo kolonizowana planeta moze miec naquadah/SG, albo oba, wtedy jest wypas!

Mozna utrzymywac miedzy swoimi planetami kontakt poprzez SG i w razie inwazji na planete ewakuowac planete badz podeslac posilki, (ilosc posilkow jest ograniczona, czasem opoznien otwarcia tunelu miedzy planetami)

Od takich pomyłsłów jest forum SGUNI w dziale pomysły
  • 0

#316 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 13.05.2007 - |13:28|

Od takich pomyłsłów jest forum SGUNI w dziale pomysły

Dokładnie!

Jako że liczba beta testerów osiągneła juz 100, to chwilowo zamykam tą liczbe, do momentu aż całkowity design strony będzie zrobiony przez grafika. Myślę, że za ok 3-4 tygodnie będzie wznowiony nabór.

Chodzi o to, że jak to sie mówi "70% polaków czyta tekst bez zrozumienia" i dużo z was nawet po instrukcjach żeby nie oceniać grafiki strony gry, pisze na forum posty typu "ramka sie rozpada".
Strona gry była robiona przezemnie i jest kombatybilna tylko z FF.

Pozdrawiam.

P.S. Co do energi, tym zajmuje się miccom, więc jemu proszę kierować tego typu błędy, ale wg. mnie założenie jest takie, żeby gracz miał odczucie ciągłego braku energi tak aby troche pogłówkował a nie miał podane wszystko na tacy.
  • 0

#317 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 07.06.2007 - |16:49|

Jako, że projekt robi się coraz bardziej stabilny mogę podać już oficjalnie adres strony.

StarGate Universum

Małe uwagi:
Strona html, samej gry jest jeszcze nie zrobiona i kompatybilna tylko z Firefoxem.
Obecnie grafik zaczyna prace nad stworzeniem desine'u gry więc proszę nie pisać postów typu "Tabelka się załamuje", bo to są znane błędy.

A ogólnie to można już grać, co prawda część działów jest jeszcze nie ukończona, jednak gracze już grają i atakują się.

Użytkownik sherkan edytował ten post 07.06.2007 - |16:51|

• 0

#318 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 11.06.2007 - |19:39|

Powiem, że gra póki co wygląda całkiem fajnie :) Mimo różnych drobnych bugów, gra się całkiem przyjemnie :] Rozumiem że gdy wyjdzie wersja finalna będzie restart i będize można grać od nowa ?
Tylko na premierę koniecznie musicie zapiąć wszystko na ostatni guzik, to wtedy Ogame będzie mógł się schować :D
Pozdrawiam
Badas
  • 0

#319 sherkan

sherkan

Starszy szeregowy

• Email
  • 89 postów

Napisano 11.06.2007 - |22:48|

Prawdopodobnie zostanie utworzony nowy serwer bo wiele osob nie chce stracic tego co zbudowało dotychczas.
No tak staram sie jak moge. Grafika jedynie stronki glownej sie sypier pod IE ale SBK bedzie robil wszystko jak upora sie ze swoimi problemami.
  • 0

#320 bluetooths

bluetooths

Szeregowy

• Email
  • 1 postów

Napisano 14.06.2007 - |22:19|

Czy serwer jest przeciążony, bo ja osobiście nie mogę się z nim połączyć. Wciąż upłynął limit czasu połączenia.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych