Stargate Universum
Napisano 17.03.2007 - |19:36|
Napisano 18.03.2007 - |17:26|
Napisano 20.03.2007 - |12:59|
Władcy systemu rownież nie programowali w Javie:P oni mieli od tego ludzi:Pnie powiedziałbym aby cierpliwość była cechą wladców systemu
oni raczej byli nerwowi niż cierpliwi
Jeśli skontaktuję się z Wielką Radą Programistów Asgardu, to myślę że realną datą na testowanie oficjalne gry myślę jest koniec kwietnia.Może znana jest jakaś przybliżona data ??
Napisano 23.03.2007 - |21:21|
Napisano 29.03.2007 - |12:39|
Użytkownik wasylek edytował ten post 29.03.2007 - |12:40|
Napisano 30.03.2007 - |06:20|
Użytkownik Atlantis1 edytował ten post 30.03.2007 - |12:39|
Napisano 30.03.2007 - |13:22|
Napisano 30.03.2007 - |17:07|
Autentycznie chciałbym zobaczyć projekt bazy danych. Bo dodanie nowej rasy/budynku/jednostki nie powinno sprawiać problemu.
dodanie kolumny do bazy to nie problem ale stworzenie obslugi tego wszystkiego wymaga czasu, ktorego ja nie mam zbyt wiele...
Napisano 30.03.2007 - |17:09|
Napisano 30.03.2007 - |20:47|
dodanie kolumny do bazy to nie problem ale stworzenie obslugi tego wszystkiego wymaga czasu, ktorego ja nie mam zbyt wiele...
A po kiego grzyba kolumne do jakiejś tabeli dodawać :|
Dla nowej rasy/budynku/jednostki dodaje się nowy wiersz w odpowiedniej tabeli opisującej współczynniki i po zabawie.
Napisano 30.03.2007 - |21:04|
A po kiego grzyba kolumne do jakiejś tabeli dodawać :|
Dla nowej rasy/budynku/jednostki dodaje się nowy wiersz w odpowiedniej tabeli opisującej współczynniki i po zabawie.
a po takiego ze wszystko zalezy od struktury bazy, u mnei trzeba by bylo dodac kolumne.
U kogos innego wiersz, a u kogos zupelnie innego tabele.
Jak mozesz mowic ze dodawac wiesz skoro nie widziales struktury bazy?
Napisano 30.03.2007 - |22:15|
Czy szanowne gremium grywało kiedyś w Traviana?Tam można wybrać rasy-ale gra-słaba.
Nie zgadzan sie z tym że Travian to słaba gra . Bardzo fajnie sie w nią gra
Użytkownik Atlantis1 edytował ten post 30.03.2007 - |22:15|
Napisano 31.03.2007 - |09:38|
-brak ras z SG
-statki nie są wogóle z SG chyba połączone
-technologie inne
-obrona inna
Jeśli się mylę to proszę o poprawienie.
Mam tylko pytanie! Czy autor gry oglądal kiedykolwiek sezony SG-1 albo Atlantis??
Napisano 31.03.2007 - |10:58|
Gra bedzie czerpac mniej niz zakladalem z SG, gdyz do konca nie jestem pewiem czy mozna wykorzystywac wizerunek i pomysly z filmu.
Beda gwiezdne wrota, tzn juz sa ale przechodzenie przez nie jeszcze nie jest mozliwe.
Beda zdarzenia losowe typu (atak replikatorow na planete itp.), narazie jest tylko niewielka czesc zdarzen losowych.
Jest mozliwosc szkolenia jednostek ktore nazywaja sie Jaffa i Kek (jeszcze sa jakies moze dwie podobne jednostki, ale nie pamietam dokladnie bo torobilem jakies pol roku temu)
Dodatkowo kazdy gracz moze zostać władcą systemu "System lord", jesli tylko on ma planety w danym układzie zasiedlone.
Tak tylko sie zastanawiam czy zdajesz sobie sprawe ile zajelo by robienie gry dla kazdej rasy: trzeba nowe budynki zrobic, kazdy budynek ma swoje wlasicwosci, produkcje przeliczenia, technologie itp.
Gra obecnie ma ponad 110 tyś lini kodu i bedzie jeszcze raz tyle .
2. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ze niektorzy nie maja tyle czasu. Ja juz nie chodze do szkoly sredniej i nie mam na tyle czasu zeby powiedziec "nudzi mi sie".
Musisz wziasc to pod uwage.
3. Zawsze znajdzie sie taka osoba ktora bedzie marudzic, nigdy nikomu nie doradzisz...jak bym zrobil rasy to luzie rzucali by sie ze taka ma to a taka tamto.
poczekaj, prosze do ostatecznego wygladu projektu i sam ocenisz czy rasy sa potrzebne...jesli naprawde bedzie to element ktory naprawde bedzie niezbedny, to bedzie mozna pomyslec nad tym.
Jak narazie moge powiedziec tyle ze nie mam na tyle czasu zeby zrobic wszystko i wszystkim dogodzic.
Użytkownik sherkan edytował ten post 31.03.2007 - |12:55|
Napisano 31.03.2007 - |13:09|
nie jestem pewiem czy mozna wykorzystywac wizerunek i pomysly z filmu.
Nikt nie powiedział że muszą być takie same nazwy. Mogą być podobne a obrazki np. statków mogą nieco przypominać jakąś jednostke z serialu. Tak samo z jakimiś technologiami można zrobić.
Nie marudze tylko szkoda by było twojej pracy gdyby gra była zbyt podobna do ogame. Ja osobiście nie lubie za bardzo ogame bo jest tam duuuuży brak realizmu!! Zresztą mój brat kiedyś na samym początku tworzenia ci już pisał.
Lot z galaktyki 1 do 2 trwa np. 1 godzine ale już lot z 1 do 3 trwa 1 godz. 10 min. Nieco to dziwne.
W ogame jest sporo tego typu bzdur.
Nawet spoko wygląda ten obrazek KLIK
W takiej kolorystyce będzie gierka??
Napisano 31.03.2007 - |17:59|
A moge spytac skad masz ten link?
Możesz!
Jak duże mają być poszczególne obrazki. tzn statków, technlogii, planet itd. Rozumiem że wraz ze wzrostem poziomu budowli zmienia się obrazek.
Napisano 31.03.2007 - |18:58|
Możesz!
![]()
Jak duże mają być poszczególne obrazki. tzn statków, technlogii, planet itd. Rozumiem że wraz ze wzrostem poziomu budowli zmienia się obrazek.
To skad masz ten link?
Takie bylo zalozenie, jednak jak grafik 3d wystawił nam wstepny kosztorysz za obrazki za wszystkie budynki/jednostki/technologie w 1 wersji to chyba sie bedziemy tego trzymac...
Bedziemy starali sie nadrobic to opisem kazdej konstrukcji dla danego poziomu, bo jesli chodzi o grafike to nie ma szans....
Jak narazie plan mamy zrobic testy bez zadnej grafiki, sprawdzic wydajnosc i bledy...jak projekt bedzie juz postawiony do wersji produkcyjnej zaczniemy szukac ostatecznie ofiary...
Napisano 11.04.2007 - |20:59|
mamy już kwiecień
są jakieś przypuszczenia co do daty aktywacji
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »